ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

AΝΑΒΡΑ- Καταστρέφουν το χωριό πρότυπo



Εδώ και 15 μέρες το Κοινοτικό Κατάστημα Ανάβρας μαζί με το αγροτικό ιατρείο και την κατοικία του γιατρού που εξυπηρετούνται από τον ίδιο καυστήρα δεν έχουν θέρμανση! Υπάλληλοι, γιατρός και ασθενείς ξεπαγιάζουν, ενώ από εβδομάδα θα μείνουν από πετρέλαιο και τα σχολεία… Την ίδια στιγμή από τις 28 Φεβρουαρίου η Ανάβρα έχει μείνει χωρίς υπάλληλο καθαριότητας!
Τα πρώτα προβλήματα του Καλλικράτη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ανάβρα, ένα χωριό πρότυπο – παράδειγμα για Ελλάδα και εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της θέρμανσης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Κελάφας, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για ανεφοδιασμό ακόμα η Δημοτική Αρχή έχει μείνει στις υποσχέσεις.
«Από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί από το Δήμο μόνο 840 λίτρα πετρελαίου», αναφέρει ο κ. Κελάφας και καταγγέλλει εμπάθεια δημοτικών συμβούλων στο πρόσωπό του.
Να μείνουν όμως από καύσιμα κινδυνεύουν και τα σχολικά κτήρια της περιοχής, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο, καθώς το απόθεμα του πετρελαίου που διαθέτουν δεν ξεπερνά τα 8 εκατοστά, το οποίο θα εξαντληθεί κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου την επόμενη εβδομάδα. «Σώθηκαν τα παιδάκια που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία με τα χιόνια. Αλλιώς θα είχαν ξεπαγιάσει».
Χωρίς υπάλληλο καθαριότητας
Την ίδια στιγμή το χωριό έχει μείνει χωρίς υπάλληλο για την καθαριότητα του οικισμού και το Πάρκο από τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς έληξε η σύμβαση του υπαλλήλου που εργαζόταν.
«Σε συνεχείς ερωτήσεις μου προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο το μόνο που παίρνω είναι υποσχέσεις και τίποτα παραπάνω. Έχουν περάσει 11 μέρες που δεν έχει περάσει κανείς να καθαρίσει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα τεθεί στο τέλος και ζήτημα δημόσιας υγείας», λέει αγανακτισμένος ο κ. Κελάφας.
Συνέχεια προβλημάτων
Οπως καταγγέλλει ο κ. Κελάφας ο Δήμος άφησε την Ανάβρα στο έλεος της μοίρας της και την Καθαρή Δευτέρα με την έντονη κακοκαιρία και τη σφοδρή χιονόπτωση.
«Αποφάσισαν από το Δήμο τη Δευτέρα βράδυ στις 11.00 με μισό μέτρο χιόνι και έντονη χιονοθύελλα να πάρουν τηλέφωνο τον υπάλληλο που είχε απολυθεί λίγες μέρες πριν να του ζητήσουν να πληρωθεί μεροκάματο για να κάνει αποχιονισμό», αναφέρει ο Τοπικός Πρόεδρος.
Παράλληλα ο κ. Κελάφας δέχθηκε αρνητική απάντηση στην πρότασή του να οριστεί Σύμβουλος χωρίς αμοιβή σε θέματα τεχνικά, πολιτισμού και περιβάλλοντος η Μάχη Καραλή, Δρ. Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια ΕΜΠ και επί 16 χρόνια δεξί χέρι του π. Προέδρου της Κοινότητας Δημ. Χρ. Τσουκαλά και Τεχνική Σύμβουλος της Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: