ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ GADGETΑΚΙΔΕΣ... Nokia Beta Labs: Ανακαλύψτε νέες εφαρμογές.


Shoot-and-Tag, Nokia Beta Labs
*Η Nokia έχει ένα site, το Nokia Beta Labs, στο οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν εφαρμογές για το κινητό σας. 


Αυτές είναι νέες δημιουργίες στα "εργαστήρια" της εταιρίας και προσφέρονται δωρεάν πριν κυκλοφορήσουν κανονικά. Κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες:






  1. Beta
  2. Experimental(πειραματικές)
Οι Beta εφαρμογές που θα βρείτε στο Nokia Beta Labs για το κινητό σας, όπως γίνεται στα beta, είναι αρκετά καλής ποιότητας αλλά κάπου κάπου μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα. Προφανώς το νόημα είναι να τα δοκιμάζουμε και να φτιάχνουν στη Nokia τυχόν προβλήματα που μας παρουσιαστούν. Δεν έχουν εγγύηση, υποστήριξη(βέβαια έχουν το forum). Δεν είναι για εμπορική χρήση.

Η δεύτερη κατηγορία, οι experimental(πειραματικές) εφαρμογές είναι πρωτότυπα(prototypes) που μπορούν να τροποποιηθούν ή εξαφανιστούν μετά από δοκιμαστική διάθεση.

Στη σελίδα κάθε εφαρμογής, αν προσέξετε δίνει κάποιες πληροφορίες για το σε ποια Nokia smartphones(έξυπνα κινητά) λειτουργεί το προγραμματάκι αυτό. Για παράδειγμα μπορεί να αναφέρει το λειτουργικό σύστημα ή το μοντέλο. Σας δίνω ένα σύνδεσμο εξωτερικό με μια λίστα λειτουργικών συστημάτων και μοντέλων Nokia που βρήκα, αν δεν ξέρετε το δικό σας ΛΣ. Αν δεν υπάρχει ψάξτε αλλού.


Nokia Shoot & Tag (ενισχύει την λήψη βίντεο και αναπαραγωγή με αυτόματο tagging των σκηνών)


Experimental.
Κι ένα πρόσφατο παράδειγμα εφαρμογής για Nokia smartphones. Nokia Shoot & Tag beta. Είναι για τα μοντέλα με λειτουργικό Symbian^3 και S60 5th Edition.

Το Nokia Shoot & Tag είναι μια έξυπνη εφαρμογή βίντεο που αναπτύχθηκε από το Nokia Research Center στο Πεκίνο. Δημιουργεί αυτόματα κεφάλαια σκηνών στο βίντεο κατά την εγγραφή(ή τα επισημαίνετε με το χέρι). Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία tagging(tag=ετικέτα) δημιουργήθηκε για να παρέχει μια άνετη εμπειρία αναπαραγωγής κατά την προβολή βίντεο.

Απλά πιέζετε το πλήκτρο εγγραφής και το Nokia Shoot & Tag αυτόματα θα βάζει "ετικέτες" σε κύριες σκηνές στο βίντεο σας. Δείτε ένα βίντεο για να καταλάβετε τι κάνει:



Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα με το λογαριασμό σας Nokia για να κατεβάσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Σημείωση: Το κανονικό "μαγαζί" της Νόκια όπως γνωρίζουμε είναι το Ovi Store με δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές για το κινητό σας.

http://www.sotostips.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: