ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

«Μεγάλη Πορεία» αγροτών στην Τουρκία


Με σύνθημα «Δεν παραδίδουμε την Μικρά Ασία. θα βαδίσουμε απ’ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ανατολία και θα συναντηθούμε στην Άγκυρα. Δεν θα επιστρέψουμε μέχρι να πάρουμε πίσω τα ποτάμια, τη φύση και τις ρίζες μας», ξεσηκώνονται οι αγρότες στην Τουρκία. 

Ομάδες αγροτών θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου από τα τέσσερα σημεία της χώρας , θα βαδίσουν 40 μέρες και 40 νύχτες, θα διασχίσουν μια απόσταση 640 χλμ και θα φθάσουν στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. 

Το κόμμα του κ. Ερντογάν πούλησε όλα τα ποτάμια της χώρας για να κατασκευαστούν 2.000 υδροηλεκτρικοί σταθμοί για την παραγωγή   ρεύματος. Οι αγρότες δεν θα βρίσκουν νερό για να ποτίζουν τα χωράφια τους με αποτέλεσμα να υποστούν ολική καταστροφή.  Έτσι αποφάσισαν να οργανώσουν αυτή την πρωτότυπη και θεαματική πορεία διαμαρτυρίας η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές  εκλογές. 

Εκπρόσωποι των αγροτών λένε φτάνει πια , χορτάσαμε τα λόγια  και τις υποσχέσεις. Θα ενημερώνουμε τους αγρότες , από όλα τα μέρη που θα περνούμε για τους κινδύνους που απειλούν τη γεωργία.
Απορεί, πράγματι  κανείς με την οικονομική πολιτική του κ. Ερντογάν. Αντί να ασχοληθεί με τη γεωργία και τη βιομηχανοποίηση των αγροτικών προϊόντων, την καταστρέφει. Η καταστροφή θα παρασύρει φυσικά και την κτηνοτροφία. Ήδη η Τουρκία με τις απέραντες εκτάσεις εισάγει σιτάρι από το εξωτερικό και κρέας από την Αργεντινή! 

Κομπάζει ο πρωθυπουργός για τη βιομηχανική ανάπτυξη και κυρίως για τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Μα όλα αυτά περιορίζονται στο μοντάζ, δεν παράγουν δηλαδή πρωτογενή βιομηχανικά προϊόντα. Στις 54 βιομηχανίες που παράγουν σωλήνες, αλουμίνιο, σίδερο κ.α παρίστανται αντίστοιχοι πράκτορες της CIA, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος  Μπουλέντ Εσίνογλου , για να παρακολουθούν μήπως πωλούν εμπορεύματα σε χώρες όπου έχουν επιβάλει εμπάργκο οι ΗΠΑ, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. 

Η Τουρκία συντηρείται με συνάλλαγμα που εισρέει από άγνωστη πηγή γράφει η εφημερίδα Χουρριέτ και τονίζει ότι το άνοιγμα τρεχουσών συναλλαγών το Γενάρη του 2011 ήταν 5.8 δις$. Ξαφνικά ως δια μαγείας εισήλθε στη χώρα συνάλλαγμα 3.6 δις$ από άγνωστη πηγή και κάλυψε το άνοιγμα.  Εύλογα αναρωτιέται η εφημερίδα ποιος είναι αυτός ο καλός άγγελος που στέλνει χρήματα, αλλά και για ποιο σκοπό τα στέλνει; 

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Ερντογάν για να σταματήσει το κίνημα των αγροτών. Θα στείλει και άλλους δημοσιογράφους να συντροφεύουν τους 68  συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στη φυλακή ή θα λάβει πιο δραστικά μέτρα εναντίον των διαμαρτυρομένων;



http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: