ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΛΣΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ- Η λίμνη της βρωμιάς…


Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Η λίμνη μέσα στο άλσος είναι παρατημένη και ακαθάριστη με την επιφάνειά της να έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα βρωμιάς, σκουπιδιών, κλαδιών και κάθε λογής αντικειμένων.Μια μικρή όαση στη Νέα Ιωνία, ένας τόπος ξεκούρασης και αναψυχής, όπου άλλοι επιλέγουν για να πιούνε το καφέ τους, άλλοι για να κάνουν την βόλτα τους και τα παιδιά για να παίξουν είναι παρατημένος στο έλεος της τύχης του. Το Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη…
Παντού θα δει κανείς πλαστικά και τσίγκινα μπουκαλάκια, χαρτιά και σκουπίδια να «κολυμπούν» και αυτά δίπλα από τις πάπιες που είναι να απορεί κανείς πώς διατηρούνται ζωντανές… Βέβαια και αυτές από εκεί που γέμιζαν τη λίμνη με την παρουσία τους αποδεκατίστηκαν σιγά – σιγά και δεν έχουν μείνει πάνω από πέντε να ομορφαίνουν όσο μπορούν το τοπίο με την παρουσία τους.
Μάλιστα όπως αναφέρουν από την περιοχή η λίμνη έχει να καθαριστεί από τον Οκτώβριο (!), δηλαδή εδώ και πέντε μήνες δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τη συγκεκριμένη περιοχή. Εικόνα εγκατάλειψης όμως παρουσιάζει και ολόκληρο το πολιτιστικό άλσος, καθώς απορρίμματα είναι πεταμένα σε διάφορα σημεία.
Οι κάτοικοι – αλλά και οι επιχειρηματίες – δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους από την εικόνα του πολιτιστικού άλσους που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και ζητούν από τον ενιαίο Δήμο πια Βόλου να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό του άλσους.
«Είναι κρίμα να το αφήνουν έτσι παρατημένο. Το άλσος είναι ένα σημείο που μπορεί να πάει ο κόσμος να κάνει την βόλτα του, να πιει το καφέ του και να βλέπει το πράσινο, να παίξουν ήσυχα τα παιδιά, να απολαύσει μερικές ήρεμες και ευχάριστες ώρες και το έχουν εγκαταλείψει. Το θέμα όμως είναι να γίνει κάτι τώρα που είναι νωρίς γιατί αν το αφήσουν τότε θα μείνει σε μαύρο χάλι», λέει κάτοικος της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: