ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δίνουμε αέρα, στεριά και θάλασσα, αλλά δεν συμμετέχουμε...


Στα όρια της κοροϊδίας συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση διά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου, ως προς το αν συμμετέχει ή όχι η Ελλάδα στις επιχειρήσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη.

Χθες πρακτικά η κυβέρνηση διέθεσε τον εθνικό εναέριο χώρο αλλά και τον εναέριο χώρο που είναι στην ευθύνη της (FIR), για να επιχειρούν «συμμαχικά» μαχητικά. Αυτό έγινε απαντώντας θετικά στο αίτημα της Γαλλίας να μπορούν να απογειώνονται τα μαχητικά του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» εντός του ελληνικού FIR και να επιχειρούν στη Λιβύη, ενώ παράλληλα δόθηκε άδεια σε τέσσερα βελγικά μαχητικά να απογειωθούν από τον Αραξο, να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις και να επιστρέψουν. Επίσης χθες έγινε γνωστό, όχι φυσικά από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας που ποιεί την νήσσαν, ότι τέσσερα μαχητικά από το Κατάρ θα προσγειωθούν στην αεροπορική βάση της Σούδας και έχει ζητηθεί η υποστήριξή τους.




Επισήμως, όχι...

Στην ουσία η κυβέρνηση έχει διαθέσει τον εθνικό εναέριο χώρο, το χώρο ευθύνης πτήσεων, τα αεροδρόμια, ακόμα και πέραν αυτών που έχει διαθέσει στο ΝΑΤΟ, τα λιμάνια της, καθώς και τις δυνατότητες υποστήριξης μαχητικών και πλοίων για επιχειρήσεις στις οποίες όμως... επισήμως δεν συμμετέχει.

Ακόμα και χθες, κύκλοι του υπουργείου Αμυνας έλεγαν ότι δεν πρόκειται για συμμετοχή αλλά για υποστήριξη των «συμμαχικών» δυνάμεων και μόνο, προκαλώντας σχόλια ακόμα και αξιωματούχων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στρατιωτικοί κύκλοι σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω έλεγαν ότι, στην πραγματικότητα, στο μόνο που δεν συμμετέχουμε είναι η αποστολή των τεσσάρων F-16 όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Κατά τα άλλα, η συμμετοχή της Ελλάδας είναι πλήρης, ενεργός και ουσιαστική για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται.

Κόστος και F-16

Εντονα σχολιάστηκε επίσης το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος χρειάστηκε τρεις ημέρες να διαψεύσει τη συμμετοχή των ελληνικών F-16, αποδίδοντάς το σε δημοσιογραφικές υπερβολές. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων και παρά την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, ο υπουργός δεν έχει συναντηθεί με δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για τη θέση της Ελλάδας, τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, το κόστος της συμμετοχής μας, τι συμβαίνει στις ελληνικές βάσεις και γιατί παραχωρείται εθνικός χώρος. Αντ' αυτού χθες ανακοίνωσε ότι σήμερα θα γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα «συνεργασία υπουργείων Εθνικής Αμυνας-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: