ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ο 93χρονος που μας κάνει να νοιώθουμε τόσο γέροι.


Λέω στους νέους: κοιτάξτε γύρω σας. Θα βρείτε τα ζητήματα που δικαιολογούν την αγανάκτηση σας - την κακομεταχείριση των μεταναστών με "χαρτιά" και χωρίς "χαρτιά", την κακομεταχείριση των τσιγγάνων. Θα βρείτε συγκεκριμένες καταστάσεις που σας οδηγούν στην πολιτική δραστηριοποίηση. Ψάξτε και θα βρείτε....



Μετάφραση Σώτη Τριανταφύλλου - Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ Μάρτιος 2011



Εμβληματικό το βιβλίο του S. Hessel που εκδόθηκε στη Γαλλία το Οκτώβρη του 2010 σαν μία μικρή μπροσουρίτσα και σε λίγα αντίτυπα για να γνωρίσει τεράστια εκδοτική επιτυχία με διαρκείς ανατυπώσεις και μεταφράσεις.

Στα 93 χρόνια του ο γάλλος αντιστασιακός Εσσέλ παραθέτει τους λόγους που τον έκαναν να αγανακτήσει με τον ναζισμό και να τον πολεμήσει.


Αν και γέννηθηκε στη Γερμανία, η φυγή του ίδιου και της οικογένειας του στη Γαλλία ήταν ένας από τους παράγοντες που τον διαμόρφωσαν τελικά σαν έναν πολίτη του κόσμου

Αξίζει να σημειώσουμε το εξής:

Όπως αναφέρεται και στην Ελευθεροτυπία και στη σχετική στήλη παρουσίασης του βιβλίου,

"Η υψηλή ζήτηση του βιβλίου δεν σήμαινε και την ομόθυμη αποδοχή του. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε «ότι η αγανάκτηση για την αγανάκτηση δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης». Στο ίδιο μήκος και ο πρώην υπουργός Παιδείας και φιλόσοφος Λικ Φερί: «Η αγανάκτηση ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή η Γαλλία».

Δηλαδή η εξουσία είναι απέναντι στην λαϊκή αγανάκτηση. Κάτι σαν τους εγχώριοτυς Πάγκαλους και Παπακωνσταντίνου, κάτι σαν τον "αντιεξουσιαστή" αλλά ενδοτικό πιόνι των αφεντικών του "Γιωργάκη".

Πως το έλεγαν οι παλιές φεμινίστριες; Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη; Κάπως έτσι. Η διαφορά εδώ είναι μόνο πως τα ελληνικά κρέατα είναι πιο χοντρόπετσα (και στην περίπτωση Πάγκαλου και πιο χοντρά γενικώς)

Αξίζει να σημειώσουμε και κάτι ακόμα.

Στο απόσπασμα που επέλεξα για την εισαγωγή του παρόντος κομματιού, αυτό που προβάλλει ο Εσσέλ σαν την κόλλα που θα εανασυνδέσει τον διαρρηγμένο κοινωνικό ιστό, που θα ενώσει τους λαούς και πάλι, δεν επελέχθη τυχαία.

Θα μπορούσ ενα σηκώσει τη σημαία μίας επανάστασης στο όνομα μίας οποιασδήποτε αγανάκτησης.

Δεν το κάνει γιατί ξέρει πόσο κοντά είναι η αγανάκτηση με τον φασισμό. Η στείρα αγανάκτηση, η θυμική αντίδραση που καθιστά το λαό έναν επικίνδυνο όχλο. Ξέρει παράλληλα πως η κρισάρα που δεν θα αφήσει τους φασίστες να καπηλευθούν την λαική αγανάκτηση είναι αυτό που σιχαίνονται οι όπου γης φασίστες και τα τσιράκια τους.


Τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.


Τα τοποθετεί λοιπόν ως λόγο και μήτρα της λαϊκής αγανάκτησης και παράλληλα σαν εξασφάλιση της απόστασης των φασιστών και των υποκριτών από το κύμα της λαϊκής οργής που γεννιέται

Διαβάστε το ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ. Θα μάθετε, θα νιώσετε, θα καταλάβετε γιατί ζούμε και τι χρωστάμε ο ένας στον άλλο. Θα αισθανθείτε την οργή αλλά και το αίμα να κυλάνε και πάλι μέσα το απονεκρωμένο από τα αποχαυνωτικά τους όπλα, τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα, κορμί σας.

Και όλα αυτά από έναν πιο νέο από όλους μας. Έναν νέο 93 ετών.

Δώστε του λοιπόν τον λόγο και ακούστε τον προσεκτικά. Το λέει ξεκάθαρα. Η κινητήρια δύναμη της Αντίστασης ήταν πάντα η αγανάκτηση

Σημείωση: φυσικά δεν λείπει και η αναφορά στο τραπεζικό σύστημα και την Ευρώπη των τραπεζών από το δεύτερο κιόλας κεφάλαιο του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: