ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ


    Ο πόλεμος που το ΝΑΤΟ ξεκίνησε στην Λιβύη εδώ και μια εδδομάδα με την πρωτοκαθεδρία της τρόικας Γαλλίας-Αγγλίας-ΗΠΑ εναντίον του "τρελλού δικτάτορα" Μουαμάρ Γκαντάφι δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά την σύνηθη κίνηση για προσωρινή απεμπλοκή από την κρίση χρέους του καπιταλισμού.Οταν ο Γκαντάφι απείλησε τις μεγάλες δυτικές εταιρείες, κατέστησε σαφές πως το παιχνίδι σύντομα θα τελείωνε για τη γαλλική Total, την ιταλική ENI, τη βρετανική BP, την ισπανική Repsol, την Exxon Mobil, τη Chevron, την Occidental Petroleum, την Hess και την Conoco Phillips.       

    Έχοντας η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίσει ότι θα αποτελέσει συνιστώσα της επέμβασης των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, αναλαμβάνοντας ρόλο στρατηγικού προγεφυρώματος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετέτρεψε τη χώρα σε βάση εφόρμησης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των AWACS, παραχώρησε κάθε διευκόλυνση και συμμετέχει τελικά με 4 πολεμικά πλοία που εναλλάσσονται, 1 πολεμικό ελικόπτερο, άνδρες των ΟΥΚ και 1 AWACS.

   Κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα,
διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) η «φιλοξενία» όλων αυτών των
δυνάμεων στον ελληνικό κρατικό Προϋπολογισμό. Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων που ανάλογα με το οριστικό εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον.
           
       Τιποτένια φαντάζουν αυτά τα νούμερα μπροστά στις αδικοχαμένες ψυχές των αμάχων από τους βομβαρδισμούς τους , που ξεπερνούν τώρα τους 200 και συνεχώς προσέρχονται στα νοσοκομεία μη αναγνωρίσιμα πτώματα , για να στοιβαχθούν σε μαζικούς τάφους.

       Η πρόθεση των συμμάχων ύστερα απο ανακοινώσεις τους είναι να
συνεχίσουν να επιχειρούν στη Λιβύη για 3 ακόμη μήνες (270 εκατομμύρια ευρώ(!) , δηλαδή ο προϋπολογισμός κατασκευής ενός σύγχρονου νοσοκομείου) , ύστερα βέβαια να ανοικοδομήσουν την Λιβύη για να κλείσουν τον κύκλο εργασιών του ολέθρου.

       Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ και Νοσοκομεία, οι
προσλήψεις έχουν παγώσει και μόνο απολύσεις γίνονται.Τα κοινωνικά αντανακλαστικά αλληλεγγύης ζητούνται άμεσα .

     Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Μόνο η πάλη των
εργαζομένων και η ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό μπορεί να σταθεί φραγμός στα δολοφονικά τους σχέδια. Η ταξική μας αλληλεγγύη στις αραβικές εξεγέρσεις στρέφεται ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα, τις αστικές συντηρητικές συνεργαζόμενες με τους ιμπεριαλιστές συνιστώσες και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

                                                           
Η Αλληλεγγύη το όπλο μας ,

ΟΧΙ σε ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ

αντιπολεμική πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: