ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη. (Ενημέρωση: 14:35, Δευτέρα 21-03-2011) [ενημερώνεται]


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:        14:35, ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2011

2 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
1. στις 12:00, στο Σύνταγμα (επιβεβαιώστε)
2. στις 12:30, στην Ομόνοια (μαθητικό)
(Τίγκα στις πορείες η Αθήνα σήμερα. Αυτή την ώρα κάνουν πορεία και άτομα ΑΜΕΑ στο κέντρο, με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί τους έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στις αναπηρικές τους συντάξεις).
ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ:
- του Π.Α.ΜΕ.,  7 το απόγευμα, συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία Αγρινίου.
-Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο απόψε, στα Λιοντάρια-Πλατεία, στις 6 το απόγευμα
(*Μεγάλη σε όγκο η χθεσινή κινητοποιήση στη Σούδα).




Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ  21:05>>>Παρά τις αντιδράσεις του Αραβικού Συνδέσμου, πριν λίγο επιβεβαιώθηκε και η συμμετοχή του Κατάρ στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις από τις πλευρές Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Τουρκίας (μονομερώς, από την πλευρά της Τουρκίας / ο Ερντογάν δε συμφωνεί με τον Νταβούτογλου).  Για την ακρίβεια, η Τουρκία κρατάει κι αυτή μία αμφίρροπη στάση, μια έτσι και μια αλλιώς. Θέλουν να το “παίξουν” “φιλειρηνιστές”, αλλά φοβούνται την απομόνωση από Δύση, ΝΑΤΟ και Διεθνή Κοινότητα και δεν θέλουν να μείνουν εκτός νυμφώνος. Σίγουρα, πάντως, τους κακοφάνηκε που δεν τους κάλεσαν στην έκτακτη σύνοδο στο Παρίσι, όπου είχε προσκληθεί ο ΓΑΠ. Πώς, βέβαια, περίμεναν να προσκληθούν και να τους δοθεί σημασία: είναι γνωστή η αντι-τουρκική στάση του Σαρκοζί, αλλά και μεγάλης πλειοψηφίας των Γάλλων.
*Έκτακτη τουρκική σύσκεψη σήμερα στην Άγκυρα, με θέμα τη Λιβύη.
Η Γερμανία, επίσης εμμένει στην αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση. Μάλιστα, απείχε από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας της περασμένης Πέμπτης. Φοβούνται κι αυτοί τις προσεχείς συνέπειες που θα έχει στις κάλπες η πιθανή συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις, όπως και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που επίσης απείχαν από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας ή εναντιώνονται στη στρατιωτική επέμβαση. Βέβαια, ακόμα και οι περισσότεροι από αυτούς που συντάσσονται με τις επιχειρήσεις, επίσης υπολογίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις τους στις προσεχείς κάλπες. Τρανό παράδειγμα ο Σαρκοζί, ο οποίος, όμως, αντίθετα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του υπερακτιβισμού του, ανέβασε τη δημοτικότητά του.
Οι Γερμανοί, όταν το 2003 λαμβάνονταν αντίστοιχες αποφάσεις για το Ιράκ, είχαν και τους Γάλλους στο πλευρό τους. Τότε.
Θ΄ακολουθήσει κείμενο σχετικά με τις εν λόγω αντιδράσεις.
Από την πλευρά της Ιταλίας χρησιμοποιούνται 7 βάσεις -συμπεριλαμβανομένων των 3 βάσεων της Σικελίας- από τις οποίες η Νάπολη και το στρατηγείο της είναι το κύριο ορμητήριο, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του συνόλου των επιχειρήσεων.
Τις  βάσεις που χρησιμοποιούνται σε Ευρωπαικό επίπεδο, τις βλέπετε στο χάρτη:
(Θ΄ακολουθήσει ανάλυση, όπως και λεπτομέρειες για τη Σούδα, καθώς και νέες λεπτομέρειες για το ακριβές μέγεθος της Ελληνικής εμπλοκής σε νέα ενημέρωση).
Ο Καντάφι διέταξε κατάπαυση του πυρός την Κυριακή στις 21:00  (o Άγγλος -μη χάσει-  ρίχνοντας τα κλασικά “ενοχικά” του στον αέρα, δήλωσε πως “δεν του έχει εμπιστοσύνη”), και κάλεσε τις φυλές να τα βρούνε. Παρ΄ όλα αυτά, άνοιξε τις αποθήκες όπλων και  κάλεσε τον κόσμο (που έχει μεγαλώσει με τα όπλα στα χέρια) να πάρει 1.000.000 όπλα, εκτοξεύοντας απειλές προς τους Δυτικούς Σταυροφόρους και τις χώρες τους.
Η αεράμυνα του Καντάφι έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.
Ο Καντάφι ετοιμάζει καινούρια κόλπα: κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει φωνάζοντας προς τους Δυτικούς Σταυροφόρους: “σταματήστε να μας βομβαρδίζετε”. (Για να ξεκινήσει να βομβαρδίζει πάλι μόνο αυτός/ θέλει αποκλειστικότητα στους βομβαρδισμούς…).

Έχει, βέβαια, ήδη ξεκινήσει από τ΄απόγευμα της Κυριακής η δεύτερη οργανωμένη επίθεση των Σταυροφόρων, όπου πια ηγούνται (ως συνήθως) ξεκάθαρα οι Αμερικάνοι.  Μάλλον θεωρούν ότι οι Κουτόφραγκοι (Γάλλοι) δεν βομβαρδίζουν αρκετά αποτελεσματικά… Παρ΄όλα αυτά ο Σαρκοζί δήλωσε ότι ηγούνται των επιχειρήσεών τους (μη χάσει απ΄το αρχηγιλίκι ο κοντός…).
Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ 22:20>>>Υπέρ των πολεμικών επιχειρήσεων και Αλγερία, Κουβέιτ.
Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ  20-03, 22:50-ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2011, 08:25>>
Μάλι, Κογκό, Νότια Αφρική και Ουγκάντα επίσης συντάσσονται με Ψήφισμα Ασφαλείας Ο.Η.Ε.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ γύρω στο μεσημέρι αντέδρασε αρκετά έντονα δηλώνοντας ότι είχε ζητήσει μόνο την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και όχι την εκτέλεση βομβαρδισμών, προς το βραδάκι αναδιπλώθηκε, έκανε “κωλοτούμπα” και δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις γενικές εξελίξεις. Άλλωστε, όπως βλέπετε παραπάνω, πολλά από τα μέλη του συντάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.
Παρ΄όλα αυτά θα κάνουν έκτακτη σύσκεψη οι Άραβες, μπας και καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, σχετικά με αυτό το θέμα (αυτό ήταν πάντα και το αιώνιο πρόβλημα των Αράβων: δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αν είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν, ίσως θα ήταν πιο διαφορετικός κι ο Κόσμος σήμερα=πιο πολιτισμένος και οι γιάνκηδες μαζί με τους κουτόφραγκους πιο μαζεμένοι στο “καβούκι” τους. Άλλωστε, αυτός είναι κι ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατάληξης όλων αυτών των πολέμων, πράγμα που συμφέρει τους γιάνκηδες, αφού το χρησιμοποίησαν, άλλωστε, και στον πόλεμο στο Ιράκ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΜΕ ΣΙΙΤΕΣ=”ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος ήταν αυτός που έδωσε το “πράσινο φως”  και  πίεζε ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όχι απλώς να διεξαχθεί η στρατιωτική αυτή επέμβαση, αλλά και να επιταχυνθεί η πραγματοποίησή της (με εστίαση, σε πρώτη φάση, στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη).
Ενημέρωση: ΔΕΥΤΕΡΑ 11:00>>>Ο Μπαν Κι Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε πως και η Αίγυπτος συντάσσεται με την στρατιωτική επέμβαση.
Η Ινδία δήλωσε μεγάλη δυσαρέσκεια για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούνται.
Νέες αντιδράσεις και από Ρωσία για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Έκανε έκκληση για τερματισμό τους. Μόλις πριν λίγο κριτικάρισε και πάλι τις επιχειρήσεις κάνοντας λόγο για “Μεσαιωνική Σταυροφορία” και  ”δριμεία εισβολή ‘. Ουσιαστικά, οι Ρώσοι ανησυχούν από το αποτέλεσμα που θα προκύψει από ενδεχόμενη ανατροπή του Καντάφι. Ανησυχούν για τη συμπεριφορά των πιθανών διαδόχων του και φοβούνται ότι, ίσως, προκληθούν ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα στη Λιβύη και τη Μεσόγειο από τα ήδη υπάρχοντα.
Κι ο Κινέζικος Τύπος εξέφρασε πολύ έντονες αντιδράσεις.
Η Κύπρος είπε “ΟΧΙ” στη χρήση των βάσεών τους.
Υπ. Άμυνας Η.Π.Α.: Οι γιάνκηδες θεωρούν ότι έχει επιτευχθεί ο αεροπορικός αποκλεισμός της Λιβύης και πιστεύουν, παρ΄όλα αυτά, πως πρέπει να ενταθούν οι βομβαρδισμοί. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει “σηκωθεί” κανένα αεροπλάνο της Λιβύης τις τελευταίες 48 ώρες.
Ανέφεραν ότι αν καταφέρουν και απομακρυνθεί ο Καντάφι (αν και δεν το θεωρούν βασικό τους στόχο αυτό, όπως δηλώνουν/βασικός τους στόχος είναι η “προστασία των αμάχων”), θα παραχωρήσουν και πάλι τον ηγετικό ρόλο των επιχειρήσεων είτε σε Γαλλία, είτε σε Αγγλία είτε σε συνδυασμό τους (φύγει, δε φύγει ο Καντάφι, δηλαδή, όλοι αυτοί σκοπεύουν να μείνουν στη Λιβύη για καιρό ακόμα… Γι΄αυτό πιθανολογείται και ονομάστηκε “Οδύσσεια” η επιχείρηση: σημαίνει 1.διάρκεια, 2. μάλλον “έμπνευση” απ΄την περιοχή της Μεσογείου). Οι Κουτόφραγκοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις των γιάνκηδων, καθώς και ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις των επιχειρήσεων. Μάλιστα, η δημοτικότητα του κοντού έχει ανέβει, μετά τις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις (δηλαδή, ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά στα μυαλά του…).
Πέτυχαν, μάλιστα, κι έκαναν μεγάλη ζημιά (το διέλυσαν/η εικόνα αυτή κάνει γύρο σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου) σ΄ένα 4όροφο κτίριο, ενός συμπλέγματος κτιρίων, που ο Καντάφι δεχόταν τους ξένους επισκέπτες. Είπαν πως δεν ήταν στόχος τους ο Καντάφι (γιατί συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι Δυτικοί, ότι στόχος τους δεν είναι η ανατροπή του Καντάφι, αλλά η προστασία των αμάχων), απλώς έριξαν εκεί (βέβαια, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν τον είχαν πετύχει/δεν θα τους συνέφερε, όμως, να τον πετύχουν τόσο γρήγορα, γιατί θα τέλειωνε γρήγορα κι ο πόλεμος και πώς θα πουλούσαν μετά τα όπλα τους; Πώς θα ανεβοκατέβαζαν τις τιμές του πετρελαίου; Με ποιά δικαιολογία θα παρέμεναν εκεί; Μάλλον θα έβαζαν τις φυλές να τσακωθούν μεταξύ τους…  Κάτι που προφανώς θα συμβεί λίγο πιο μελλοντικά, όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν).
[Στο κτίριο αυτό, όμως, βρισκόταν ένας απ΄τους γιούς του Καντάφι, ο Hames (λιγότερο γνωστός απ΄τον Saif al Islam). Το Al Jazeera, το Al Manara, καθώς και άλλα αραβικά δίκτυα και sites μετέδωσαν πριν λίγο ότι ο Hames Gaddafi υπέκυψε στα τραύματά του. Κανένα, όμως, δυτικό κανάλι ή site δεν μεταδίδει, ούτε επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή. Οι Αμερικάνοι, δε, ούτε καν αναφέρουν αν υπήρξαν τραυματίες απ΄τον εν λόγω βομβαρδισμό, που πιθανολογείται ότι ήταν βομβαρδισμός "αυτοκτονίας", 50 μόλις μέτρα από το σημείο όπου βρίσκεται η σκηνή του Καντάφι].
Πιο συγκεκριμένα, ο  απεσταλμένος του CNN στην Τρίπολη της Λιβύης, δημοσιογράφος Nick Robertson, δήλωσε πως -μαζί με άλλους Δυτικούς δημοσιογράφους- έλαβε μια κλήση από τις δυνάμεις του Καντάφι  (απ΄τους ανθρώπους της κυβέρνησης και του καθεστώτος), το βράδυ της Κυριακής, για να πάνε να δουν το εν λόγω κτίριο που χτυπήθηκε από έναν πύραυλο (σύμφωνα με τις μαρτυρίες), λόγω του συμβολικού του χαρακτήρα.
Το ΝΑΤΟ παραμένει “εκτός” επιχειρήσεων ακόμα (υποτίθεται… το χάψαμε κι αυτό… “όχι Γιάννης, Γιαννάκης”. Οι Άγγλοι, οι Κουτόφραγκοι και οι γιάνκηδες που βομβαρδίζουν ανελέητα, δηλαδή, τί είναι; ΝΑΤΟ δεν είναι; Μέλη του ΝΑΤΟ. Και τί μέλη! Από τα εξέχοντα και ηγετικά! Οπότε ποιά η διαφορά; Ε, άμα μπει και το ΝΑΤΟ επίσημα στις επιχειρήσεις, η διαφορά θα είναι καναδυό γραφειοκράτες τετράστεροι στρατηγοί παραπάνω, που υποτίθεται είναι διορισμένοι στο ΝΑΤΟ. Και τί εθνικότητας θα είναι αυτοί; Ή Άγγλοι ή Γάλλοι ή Αμερικάνοι. Το πιθανότερο. Οπότε; ποιά η διαφορά; Στα χαρτιά και τις υπογραφές;;;
Μάλιστα, την Κυριακή διεξάχθηκε μία μαραθώνια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αναφορικά με το άν στηρίζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Συμφώνησαν, όμως, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ως προς την επιβολή του εμπάργκο των όπλων. Να μην δίνονται, δηλαδή όπλα στη Λιβύη (… δημοσίως… γιατί θα συνεχίσουν να του τα πουλάνε ως ιδιώτες και στα μουλωχτά… τρελό χρήμα… ότι βγάλουν τώρα που τον πετυχαίνουν στην ανάγκη και με δις $ στους λογαριασμούς του σε πολλά σημεία του πλανήτη/ μέχρι πυραύλους έχει πάρει απ΄τους Ρώσους με “δικά του’ λεφτά…).
Σήμερα Δευτέρα 21-03, ήδη διεξάγεται και νέα σύνοδος του ΝΑΤΟ, που εξελίσεται σε “μαραθώνιο”, με δυσκολία έκβασης αποτελέσματος.
Το αποτέλεσμα από τη σύνοδο αυτή έχει σημασία για την Ελλάδα, γιατί αν η Ελλάδα συμμετάσχει σε ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις, αυτό θα είναι “κάτω απ΄την ομπρέλα” του ΝΑΤΟ.
(Για τα νεώτερα σχετικά με το είδος και την ακρίβεια της συμμετοχής/εμπλοκής της Ελλάδας , καθώς και τα πιθανά αντίποινα από πλευράς Καντάφι (στην περίπτωση αυτή), όσο και για τις σχετικές καθησυχάσεις από την Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα αυτό, θ΄αναφερθούμε παρακάτω ή σε επόμενο κείμενο).
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 ΛΙΒΥΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: 8.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις στη Λιβύη.
Ο Καντάφι απείλησε με πόλεμο διαρκείας, αλλά ανεξάρτητα από τη δήλωσή του αυτή, έτσι κι αλλιώς, είχαν από νωρίτερα όλοι βεβαιωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα διαρκέσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό που ήθελαν, δηλαδή, για να βγάλουν πιο πολλά φράγκα), σίγουρα πολύ περισσότερο καιρό από αυτό που υπολόγιζαν (κι έχουν μεγάλες χαρές γι΄αυτό: τρελά φράγκα από πωλήσεις όπλων, θα δοκιμάσουν και τα καινούρια όπλα τους, μαύρες αγορές και ανατιμήσεις του πετρελαίου).΄
Άντε, το ΄σωσαν πάλι το δολάριο. Την έχουν μάθει πια καλά τη συνταγή…




Δεν υπάρχουν σχόλια: