ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τον έδειραν αλύπητα και αποσύρεται (video)

Το τέλος μιας εποχής σηματοδότησε η ήττα του Φεντόρ Εμιλιανένκο από τον Αντόνιο ντα Σίλβα σε αγώνα που έγινε το Σάββατο στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ρώσος, κατά πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών στην ελεύθερη πάλη, όπου όλα τα είδη και οι τεχνικές πολεμικών τεχνών συναντώνται στο ρινγκ, «έφαγε» για πρώτη φορά το… «ξύλο της ζωής του» από τον Βραζιλιάνο και σκέφτεται να αποχωρήσει από τη σκηνή του αθλήματος. 

Η εικόνα του Εμιλιανένκο με το πρόσωπο γεμάτο αίματα, το ένα μάτι πρησμένο από τα συνεχή χτυπήματα του Ντα Σίλβα και την υποψία για κάταγμα, οδήγησε το γιατρό του «κλουβιού» στην απόφαση να διακόψει τον αγώνα, μετά από μόλις δύο γύρους. Ήταν ίσως η πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του Ρώσου, που αντί να σκορπίζει τον τρόμο, προκαλούσε τον οίκτο. 

«Έχει τη δύναμη αρκούδας, αλλά εγώ είμαι πιο δυνατός και από τον Bigfoot», είπε μετά το τέλος ο Βραζιλιάνος πανηγυρίζοντας τη μεγάλη του νίκη, ενώ ο 34χρονος αντίπαλός του από την πλευρά του αναγνώρισε ότι αυτό ήταν το τέλος μια εποχής. «Ίσως ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ, μάλλον ήταν η τελευταία μου φορά», δήλωσε. 

Για πολλούς φίλους του σπορ, η ιδέα της αποχώρησης του Εμιλιανένκο θα σκορπίσει θλίψη και πάνω του έχουν πέσει διάφοροι μάνατζερ για να τον μεταπείσουν. Τα παχυλά συμβόλαια και τα λεφτά με ουρά που ακολουθούν σαν σκιά τον Ρώσο σε κάθε εμφάνισή του, πιθανό να τον οδηγήσουν στη σκέψη να συνεχίσει για λίγο καιρό ακόμα. 

Σε αυτήν την περίπτωση όμως, εκτός από το πρόσωπό του, ίσως πληγωθεί ανεπανόρθωτα η απίστευτη κληρονομιά καθώς και η καθολική αποδοχή που ο στωικός γίγαντας απολάμβανε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του…
 

 

Νικόλας Ακτύπης sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: