ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

EKTAKTO: Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ!



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στην πόλη αλ Αρίς... στη χερσόνησο του Σινά, όπου περίπου χίλιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, έκαψαν ο
χήματα και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο υπήρξε και ανταλλαγή πυρών. Το Αλ Τζαζίρα αναφέρει τουλάχιστον έναν νεκρό διαδηλωτή και είκοσι τραυματίες.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν στις στέγες κτηρίων.

Νέα ανακοίνωση αναμένεται από την αιγυπτιακή προεδρία σύντομα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για μήνυμα του ίδιου του Μουμπάρακ.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτείται ο γενικός γραμματέας του κόμματος του Μουμπάρακ, Hossam Badrawi.....

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ μαζί με την οικογένειά του άφησαν το Κάιρο με ελικόπτερο, για το παραθαλάσσιο θέρετρο Sharm el-Sheikh, δήλωσαν και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι η προεδρική οικογένεια έχει ήδη φτάσει.

Το Αλ Αραμπίγια ανασκεύασε την αρχική του πληροφορία περί εγκατάλειψης της χώρας και στη συνέχεια μετέδωσε ότι ο Μουμπάρακ κατευθύνεται στο θέρετρο Sharm el-Sheikh για σύντομη ανάπαυση! Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το ισραηλινό κανάλι Channel 10, συμπληρώνοντας ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος διαθέτει πολυτελή κατοικία εκεί.

Η μετακίνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ-Ελ-Σέιχ αποτελεί "ένα πρώτο θετικό βήμα" , δήλωσε σήμερα ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος. "Πρόκειται για ένα πρώτο θετικό βήμα" ανέφερε ο αμερικανός αξωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο Κάιρο εξαγριωμένοι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν το κτήριο της κρατικής τηλεόρασης, ενώ επίσης χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το προεδρικό παλάτι. Βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από τους τοίχους του μεγάρου, από τους οποίους τους χωρίζει συρματόπλεγμα. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην οροφή του μεγάρου, για να αποτρέψουν με την παρουσία τους κάποια βίαιη κίνηση εισβολής από τους διαδηλωτές.

Αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας υπολογίζει σε ένα εκατομμύριο τους διαδηλωτές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ φωτορεπόρτερ του Γαλλικού υπολογίζει μεταξύ 400.000 και 500.000 αυτούς που έχουν κινητοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια.

Στο Σουέζ οι διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια, ενώ και στην Αλεξάνδρεια χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με τα δίκτυα Αλ Αραμπίγια και Αλ Τζαζίρα.

Διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στο αλ Αρίς και τη Ράφα καθώς και σε μικρότερες πόλεις της χερσονήσουτου Σινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: