ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ..


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ......ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΕΓΩΝ !!!


  http://patrinaki.blogspot.com/
Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου της ρωσικής πόλης Τσίτα, Ανατόλι Μιχάλεφ, ότι λυπάται που δεν μπορεί να εκτελεί αστέγους.
Οι άνθρωποι που έχουν χάσει το σπίτι τους αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης Ρωσίας, το οποίο το κράτος προσπαθεί να αγνοήσει.
Ο Ανατόλι Μιχάλεφ, σε ερώτηση των τοπικών βουλευτών για τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει προκειμένου να βρεθεί λύση στον μεγάλο αριθμό των αστέγων στην Τσίτα, απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».
Πολλές ήταν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αντέδρασαν αρνητικά αλλά και ο ρωσικός τύπος άσκησε έντονη κριτική.
Ο Μιχάλεφ, που είναι στέλεχος του κόμματος Ηνωμένη Ρωσία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως επρόκειτο για έναν «αστεϊσμό».
Ωστόσο, σε δηλώσεις του τόνισε πως οι άστεγοι, «οι οποίοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από αστέγους και η νοσηλεία τους είναι πανάκριβη».
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μιχάλεφ, στην πόλη Τσίτα, οι άστεγοι φτάνουν τους 3.000, ενώ το μοναδικό κέντρο υποδοχής διαθέτει μόλις 120 θέσεις.
Στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας φανερώνουν πως ο συνολικός αριθμός των αστέγων στη Ρωσία εκτιμάται στις 150.000 με 350.000, μολαταύτα οι ειδικοί υπολογίζουν πως αυτός ανέρχεται μεταξύ 1,5 και 4,2 εκατ. επί συνολικού πληθυσμού 141,2 εκατ. κατοίκων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Βιεντεμόστι.    
ΠΗΓΗ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: