ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν πίσω τον κόλπο του Κουίν


Πολλά θα ήταν τα ζητήματα που θα συζητούσε η Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η οποία αναβλήθηκε.
Πέραν όμως των κρίσιμων θεμάτων, όπως αποκαλύπτει η Βρετανική Guardian, θα ήταν να επιστραφεί στη χήρα του Αντονι Κουίν, η έκταση που είχε αγοράσει ο ηθοποιός στην Ρόδο, αγορά που έχει ακυρώσει το ελληνικό Δημόσιο.

 
Ο "Ζορμπάς" αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα αναφέρει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ελενα Ελενα Σμιθ.
Δεν ξαναπήγε στη Ρόδο...
Έτσι μετά  γυρίσματα της ταινίας "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε" στην Ρόδο, αποφάσισε "να αγοράσει έναν ερημικό κόλπο στο νησί και να δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές.
"Παρά τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι ο ηθοποιός, μπορούμε να αποκτήσει τον κολπίσκο έναντι συμβολικού ποσού προς αναγνώριση του ρόλου του στην προβολή της ομορφιάς των ελληνικών νησιών, η αγορά ακυρώθηκε αργότερα" αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:
"Ήταν μια κίνηση που εδώ και 50 χρόνια στοιχειώνει την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος είχε ορκιστεί να μην ξαναπάει ποτέ στην Ρόδο. Ήταν τόσο εξοργισμένος, που κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν τον θάνατό του στην Βοστόνη το 2001, πήγε μόνον στην Κρήτη, όπου είχε γυρίσει τον "Ζορμπά" και ποτέ ξανά δεν αναφέρθηκε στην Ρόδο".
 
"Ο Κουϊν είχε πικραθεί πολύ" καθώς θεωρούσε ότι "είχε αποκτήσει νόμιμα την περιοχή" αναφέρει στο δημοσίευμα ο δικηγόρος της οικογενείας Κουϊν, Στρατής Στέφανου.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οποίου οι απόψεις φιλοξενούνται στο άρθρο ο ηθοποιός είχε ξοδέψει τεράστια ποσά για να ανοίξει περάσματα μέσα από τα βουνά και να φτιάξει δρόμους και γραμμές ύδρευσης στην περιοχή, πριν επέμβουν οι τοπικές αρχές.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του και σύμφωνα με την αρθρογράφο η χήρα του, Κάθριν Κουϊν, "η οποία έχει σχέσεις με πολύ σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον" θα προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος.
Μέχρι και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να τον ενημερώσουν για  τον "φάκελο Αντονι Κουϊν" πριν την αναμενόμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, αναφέρει η Σμίθ.
Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει φιλοξενώντας δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, πρώην υπουργού εθνικής Οικονομίας ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση στις αρχές της δεκαετίας του 90' και οποίος θυμάται την υπόθεση σαν υπόδειγμα του λαβύρινθου της ελληνικής γραφειοκρατίας, την οποία ούτε καν ο Κουϊν, δεν μπορεί να υπερβεί.
"Προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ σκληρά, αλλά δεν υπήρχαν τα έγγραφα που θα μας επέτρεπαν να του δώσουμε την περιοχή".  καταλήγει ο πρώην υπουργός.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: