ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός είναι ο τοξοβόλος του Συντάγματος;


«Ηθελα να κάνω μία πράξη συμβολική. Δεν ήθελα να κτυπήσω κανέναν...».

Αυτό φέρεται να είπε σε αστυνομικούς και συγγενείς του ο 23χρονος «τοξοβόλος» Γιάννης Μ. ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια των επεισοδίων της προηγούμενης Τετάρτης.

Ο 23χρονος που διαμένει στον Χολαργό σπουδάζει περιβαλλοντολόγος σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και όπως ανέφεραν συγγενείς του «ασχολείται ιδιαίτερα με την τοξοβολία και την σκοποβολή χωρίς όμως να είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο σύλλογο». Ο 23χρονος έχει προσαχθεί κι άλλες φορές από την ΕΛΑΣ.

Σε μία από αυτές ήταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάρνηθα για οικολογικές παραβιάσεις, μετά την πυρκαγιά του 2007. Οπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν «λόγω και των σπουδών του έχει μεγάλες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Εχει προσαχθεί για συμμετοχή και σε άλλα επεισόδια, όμως ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τόξο, βέλη, τσεκούρι και παρόμοια αντικείμενα. Τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε και αυτός μας είπε μόνο για συμβολικούς λόγους.

Γι αυτό και πριν ρίξει το βέλος είχε επιτρέψει σε φωτογράφους να τον προσεγγίζουν και να τραβήξουν το στιγμιότυπο. Δεν στόχευε κανέναν...». Συγγενείς του δήλωσαν αναστατωμένοι από την σύλληψη του Γιάννη , ενώ ανέφεραν ότι του έχουν ζητήσει επανειλημμένα να μην δίνει παρόν σε κινητοποιήσεις αντεξουσιαστών.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται τραυματισμένος, αφού φαίνεται να κτυπήθηκε από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην διάρκεια της σύλληψης του. Στον «τοξότη του Συντάγματος» ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή.

vima

Δεν υπάρχουν σχόλια: