ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σπιτόγατοι από ανάγκη

Ο μύθος του γλεντζέ Έλληνα τείνει να καταρριφθεί, λόγω κρίσης. Αποκαλυπτική έρευνα καταγράφει τις μεταβολές στη συμπεριφορά των πολιτών. Πολύ λιγότερα χρήματα ξοδεύονται για διασκέδαση κάθε εβδομάδα. Παραμένουμε σπίτι και ακόμα και όταν βγαίνουμε είμαστε μαζεμένοι. Τα στοιχεία και η σύγκριση με το παρελθόν
Σε δραματικές περικοπές στη διασκέδασή τους έχουν προχωρήσει οι Έλληνες την τελευταία διετία, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari.

Από τα 76 ευρώ που ξοδεύαμε την εβδομάδα για τις εξορμήσεις μας σε μπαρ, εστιατόρια, μπουζούκια, σινεμά κλπ, έχουμε πέσει στα 55 ευρώ την εβδομάδα και η τάση είναι πτωτική.

Όπως αναφέρει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" που δημοσιεύει την έρευνα, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του χώρου ψυχαγωγίας ότι ο κόσμος όχι μόνο βγαίνει λιγότερο, αλλά και όταν βγαίνει ξοδεύει λιγότερα χρήματα.

Μάλιστα, ήδη πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα, γλεντζέδες Έλληνες είχαν αρχίσει να μαζεύουν το χέρι τους, καθώς από το 2008 προς το 2009, το ποσό που διέθεσαν για διασκέδαση έπεσε από τα 76 ευρώ στα 59 ευρώ.

Το 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα, απάντησαν ότι ξοδεύουν μέχρι 40 ευρώ την εβδομάδα για διασκέδαση, ενώ το 34% μόλις 20 ευρώ.

Ακόμα και αυτοί που στο παρελθόν δήλωναν ότι χαλάνε 200 ευρώ την εβδομάδα, μειώθηκαν πολύ (από 6% στο 3%).

Όπως ήταν φυσικό, τα διάφορα καταστήματα και κέντρα διασκέδασης, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών.

Από το 80% όσων το 2007 δήλωναν ότι πάνε σε ταβέρνες, φτάσαμε στο 56% το 2010 και από το 31% που πήγαινε στα μπουζούκια, πέσαμε στο 12%.

Πλέον, οι διάφορες πίστες είτε ανοίγουν παρασκευή και Σάββατο, είτε κλείνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν το σχήμα δεν τραβάει.

Κρίση περνάνε και τα φαστφουντάδικα, καθώς μεγάλο ποσοστό των πολιτών, τρώει στο σπίτι, ενώ μείωση στην πελατεία παρατηρείται και στα ίντερνετ καφέ, λόγω της επέκτασης των γρήγορων διαδικτυακών συνδέσεων στα νοικοκυριά.

Πάντως, οι άντρες, παρά την κρίση και παρά τους μύθους για τις σπάταλες γυναίκες, εξακολουθούν να είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα την εβδομάδα. Πολλοί μάλιστα φτάνουν και σε ποσά από 60 έως 200 ευρώ ακόμα και τώρα, την ώρα που το 11% των γυναικών δηλώνει ότι δεν ξόδεψε ούτε ευρώ.


http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: