ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εξαφανίζουν την Πληροφορική από το λύκειο


Η κυβέρνηση του opengov και των νέων τεχνολογιών...υποβαθμίζει το μάθημα της πληροφορικής

 Την αναγκαιότητα της διδασκαλίας της Πληροφορικής ως βασικού μαθήματος και στις τρεις τάξεις του γενικού λυκείου έκανε σαφές για ακόμη μία φορά αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Οι εκπρόσωποι των καθηγητών Πληροφορικής διαπιστώνοντας τη συνεχόμενη συρρίκνωση του μαθήματος της Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατ’ επέκταση όλου του κλάδου, προαναγγέλλουν σειρά κινητοποιήσεων. Σε ό,τι αφορά το λύκειο, η Πληροφορική γίνεται μάθημα επιλογής και όχι σε όλες τις κατευθύνσεις, καθώς ο γενικός σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρχουν στο λύκειο μόνο 4 μαθήματα Γενικής Παιδείας και να υπάρξει μεγάλη αύξηση της εξειδίκευσης μέσω των κατευθύνσεων από τη Β’ και ειδικά την Γ’ Λυκείου. Σε ό,τι αφορά το τεχνολογικό λύκειο, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ενημέρωση, καθώς το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Απαντώντας στις αιτιάσεις των καθηγητών Πληροφορικής "ότι το μάθημα συρρικνώνεται", η κ Χριστοφιλοπούλου ανέφερε τα εξής:
* Το μάθημα της Πληροφορικής θα ενταχθεί σταδιακά σε όλα τα δημοτικά σχολεία , αφού όμως γίνει πρώτα αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται στα 800 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία.
* Στο γυμνάσιο θα ξεκινήσει από το επόμενο έτος η διαδικασία πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού. Ο καθηγητής Πληροφορικής θα έχει ενεργό ρόλο στην πιστοποίηση. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν θα υπάρξει αύξηση των ωρών διδασκαλίας Πληροφορικής, που θεωρούνται απαραίτητες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού.
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: