ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ UEFA

Η UEFA έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς σε ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι τα έξοδα των περισσοτέρων εξ αυτών την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν. Μάλιστα, αναφέρει ότι αν το Financial Fair Play βρισκόταν σε ισχύ από την τρέχουσα σεζόν έντεκα ομάδες που συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής!

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τζιάνι Ινφαντόνι οι 733 οι 733 ομάδες των 53 μελών-χωρών της Ευρώπης ανακοίνωσαν κέρδη 11, 7 δις. ευρώ (4,8% περισσότερα από το 2008) και έξοδα 12,9 δις. ευρώ (9,3% περισσότερα από το 2008).

«Περίπου το 56% των ομάδων βρίσκονται στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για περισσότερες από τις μισές. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όταν 7 στα 10 κλαμπ ήταν ζημιογόνα», δήλωσε ο Ινφαντόνι, για να μιλήσει στη συνέχεια και πάλι για την αναγκαιότητα του Financial Fair Play:

«Οι αριθμοί δείχνουν πως δεν έχουμε άδικο όταν ζητούμε να υπάρξουν κανόνες που να υποχρεώνουν τις ομάδες να ισοσκελίζουν τα έσοδα με τα έξοδά τους. Αν το Financial Fair Play ήταν από τώρα σε ισχύ, έντεκα από τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα είχαν το δικαίωμα να το κάνουν». Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2014-15.

Στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί ζητήθηκε να γίνουν γνωστές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όμως ο Γάλλος δεν θέλησε να τις αποκαλύψει: «Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα κυνήγι μαγισσών. Είναι όμως ένα τεράστιο θέμα, ζωτικό για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και δεν θα διστάσουμε να τιμωρήσουμε ομάδες που δεν θα συμμορφωθούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: