ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τρεις νεκροί από συμπλοκές στα Τίρανα (pics)

Ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στα Τίρανα είναι τρεις νεκροί από σφαίρες καθώς και σαράντα τραυματίες.

Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία κράτησαν μέχρι και τρεις ώρες, ενώ οι αντιφρονούντες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να απομακρύνουν το πλήθος.


Οι διαδηλωτές πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό κόμμα και καλούσαν την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα να παραιτηθεί, κατηγορώντας την για διαφθορά.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ενώ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα κατηγόρησε τις αρχές ότι προκάλεσαν τους διαδηλωτές.

Από την πλευρά του, ο αμφιλεγόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα τόνισε ότι "οποιαδήποτε προσπάθεια να μετατραπεί η διαδήλωση σε εξέγερση θα αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο".

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εφτά αξιωματικοί της, νοσηλεύονται μετά από τις συγκρούσεις, καθώς οι διαδηλωτές, πετούσαν πέτρες εναντίον τους.

Η αστυνομία ''απάντησε'' με δακρυγόνα και με αντλίες νερού, ώστε να διαλύσει το πλήθος.

"Έχουμε δύο νεκρούς πολίτες. Με βάση τα σημάδια φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση με πιστόλι μικρού διαμετρήματος. Ήταν ήδη νεκροί όταν διακομίστηκαν εδώ", δήλωσε ο Σάμι Κοτσέκου, χειρουργός στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων.

on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: