ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

H AEK κάνει… δώρα αξίας 6 εκ. ευρώ!!!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τελικά αποτελεί μια πολύ γενναιόδωρη και κιμπάρα εταιρεία. H AEK κάνει… δώρα αξίας  6 εκ. ευρώ!!!
Δεν εξηγείται αλλιώς, πως γίνεται ένας -θεωρητικά οργανωμένος- σύλλογος, να κάνει τέτοια… πατατιά και να παραχωρεί τσάμπα το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο που έχει αποκτήσει ποτέ ως ομάδα. 

Ειλικρινά η κατάληξη του σίριαλ με τον Γαλλοαλγερινό, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους. 

Πάμε, όμως, να θυμηθούμε τα πράγματα με τη σειρά -αλλά και να θυμηθούμε τι έγραφε η στήλη. 

Μες στη μέση και ο μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος εμφανίστηκε προδομένος από την στάση του πελάτη του μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Θα συμπεριλάβω ασφαλώς και την δική του τοποθέτηση στην συζήτηση, αφού πρώτα κάνω μια μίνι αναδρομή. 

Είχα γράψει τις επόμενες ημέρες του επεισοδίου πως για τον παίκτη -αλλά και για την ομάδα- ήταν άκρως βολικό το επεισόδιο. Ο ποδοσφαιριστής, από τη μία μπορούσε να πάει όπου εκείνος ήθελε, από την άλλη -επειδή δεν είχε να δώσει, απλά έπρεπε να βρει έναν εύσχημο τρόπο για να δείξει πως δεν μπορούσε- να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή. Από τα γεγονότα, θεωρώ πως το επεισόδιο δεν ήταν «σικέ», όπως πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν. Ωστόσο, έκατσε βολικά σε όλους. 

Βέβαια εκείνος που χρεώνεται περισσότερο από κάθε άλλον, την ευθύνη για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς είναι ο Σταύρος Αδαμίδης. Πρώτα ανακοινώνει ότι ο παίκτης συμφώνησε προφορικά -γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κ. Λυπημένος- ωστόσο, η προσφορά της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ισχύει εσαεί. 

Για παράδειγμα, η ΑΕΚ όφειλε να ξεκαθαρίσει στον παίκτη, ότι η πρόταση θα ίσχυε, μέχρι να μεταφραστεί το συμβόλαιο και ότι -αν μετά δεν υπέγραφε- θα το απέσυρε. Έτσι, δεν θα δινόταν η εντύπωση σε κανέναν πως, όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα, δείλιασε λόγω των οικονομικών απαιτήσεων, αλλά θα φαινόταν πως τηρεί μια στάση αξιοπρέπειας. Θα σας έλεγα μετά ο Τζεμπούρ για πότε θα υπέγραφε. Αντ’ αυτού, η ΑΕΚ περίμενε τον παίκτη -πότε θα θυμηθεί ότι έχει συμφωνήσει να υπογράψει- κάτι που ασφαλώς δεν συνέβη ποτέ. 

Αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Η επόμενη εγκληματική επιλογή είναι ότι η ΑΕΚ προτίμησε να πάει σε συμβιβαστική λύση με τον ποδοσφαιριστή, αντί να του καρφώσει το δελτίο στον τοίχο. Χίλιες φορές να πήγαινε στα δικαστήρια, από το να δώσει στον ποδοσφαιριστή μια αποζημίωση (τα οφειλόμενα του) και να τον στείλει ελεύθερο, ώστε μοιραία να πάει σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν έβαλε καν έναν όρο να μην μπορεί να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Έστω, ας του εξαντλούσε το συμβόλαιο. Αυτή, ωστόσο, βιάστηκε να τον ξεφορτωθεί με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται πλέον εκτεθειμένη. Πρώτα απ’ όλα γιατί της έκανε χαβαλέ και την κορόιδεψε ένας ποδοσφαιριστής και δεύτερον γιατί επέλεξε το πλέον αναξιόπιστο άτομο ως επαγγελματία, ώστε να δώσει προτεραιότητα για τις διαπραγματεύσεις. 

Έτσι, μπορεί να χάσει σαν ελεύθερο -ακόμα και την ώρα που συζητάμε- τον πλέον αξιόπιστο επιθετικό της, τα τελευταία 3.5 χρόνια. Διότι, το μόνο που απομένει είναι να δούμε και τον Μπλάνκο ελεύθερο, να καταλήγει προς τα βόρεια προάστια και έτσι να μην απομείνει κανένας «Ενωσίτης», που να μην φτάσει στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. 

ΥΓ: Είχα ξεκαθαρίσει ότι πιστεύω τον Σταύρο Αδαμίδη και την εκδοχή της ΠΑΕ ότι ο Γαλλοαλγερινός είχε δώσει τον λόγο του. Ωστόσο, οι χειρισμοί και ο τρόπος που χάθηκε ήταν ερασιτεχνικοί. Αν και την απόφαση -για το αν θα μείνει ή όχι ο Γαλλοαλγερινός-επιτρέψτε μου να μην την χρεώνω στον Αδαμίδη, αλλά κάπου ψηλότερα. 

ΥΓ1: Κακοί διαχειριστές και σπάταλοι οι προηγούμενοι. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται ότι και η τωρινή διοίκηση είναι εξίσου ανεπαρκής για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μήπως δεν πρέπει κι αυτή να λογοδοτήσει γι’ αυτό το φιάσκο; 

ΥΓ2: Μας αρνούνται ακόμα και οι… ψαράδες πλέον; 

ΥΓ3: Γιατί δεν μας λένε ποια είναι η ρήτρα για τον Μίτσελ; 

ΥΓ4: Ελπίζω να μην κάνουν οι «Ενωσίτες» με τον Τζεμπούρ όπως με τόσους άλλους που πήγαν προς λιμάνι μεριά. Τα προβλήματα αυτή την στιγμή είναι άλλα. 

ΥΓ5: Προφανώς η διοίκηση της ΑΕΚ υποτιμάει τη νοημοσύνη του κόσμου της ομάδας. Όταν η ΠΑΕ βγάζει προς τα έξω ότι ο παίκτης είχε μηδενική προσφορά στην ομάδα, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έδωσε προτεραιότητα στην ανανέωση του δικού του συμβολαίου και όχι σε εκείνες των Σκόκο και Μπλάνκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: