ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εκλεισε ταμείο... με ληστεία

Εκλεισε ταμείο... με ληστεία
Ληστεία σχεδίασαν δύο νεαρής ηλικίας άτομα, πιθανότατα Έλληνες, προχθές το βράδυ σε κάβα ποτών στο Βόλο. Λίγα λεπτά πριν ο ιδιοκτήτης κατεβάσει ρολά εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή στιλέτου άδειασαν από την είσπραξη της ημέρας το ταμείο.
Οι ληστές, όπως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές ο παθών, άρπαξαν χρηματικό ποσό 2.800 ευρώ και ένα ρολόι χειρός αξίας 1.400 ευρώ. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Στις 11:15 το βράδυ της Τρίτης ο 25χρονος ιδιοκτήτης της κάβας ποτών, στην οδό Πολυμέρη, ακολουθούσε την καθημερινή διαδικασία λίγο πριν κλείσει το κατάστημά του.
Αιφνιδιάστηκε και πανικοβλήθηκε από την εισβολή δύο ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά τους. Ο ένας εκ των δύο έστρεψε εναντίον του στιλέτο και τον απείλησε για τη ζωή του.
Ο 25χρονος, υπό το κράτος των απειλών, άνοιξε το ταμείο και έδωσε στους ληστές ό,τι είχε εισπράξει εκείνη την ημέρα. Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στα χρήματα και το μάτι τους «γυάλισε» από το ρολόι που φορούσε ο καταστηματάρχης στο χέρι του, ζητώντας του να το βγάλει. Και σε αυτή την «οδηγία» τους υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί για να αποφύγει τα χειρότερα.
Το δίδυμο επιβιβάστηκε σε δίκυκλο μηχανάκι, το οποίο δεν έφερε πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας, και τράπηκαν σε φυγή.
Ο ιδιοκτήτης της κάβας ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία. Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβη στο κατάστημα, ξεκινώντας τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Πρόκειται για την πρώτη ληστεία στη Μαγνησία από τις αρχές του 2011. Τον περασμένο χρόνο η εγκληματικότητα χτύπησε «κόκκινο», καθώς ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις ακολούθησαν αυξητική πορεία. Το αποτυπώνουν ανάγλυφα τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας: 25 ληστείες το 2010 έναντι 15 το 2009, αύξηση 66%, κλοπές-διαρρήξεις 265 έναντι 130, αύξηση 104%, κλοπές αυτοκινήτων 305 το 2010 έναντι 255 πέρυσι, αύξηση 19%.
Τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ζοφερή εικόνα της εγκληματικότητας, με βασικούς δείκτες να ακολουθούν ανοδική πορεία. Μικρό την ίδια ώρα είναι το ποσοστό εξιχνίασης των περιστατικών.
Η μέθοδος της αρπαγής χρημάτων με την απειλή όπλου μετακόμισε και εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιφέρεια, ενώ οι κουκούλες, τα μαύρα γυαλιά, οι περούκες και τα καλάσνικοφ έγιναν η μόδα των κακοποιών.
Οι ληστείες έχουν «αποδράσει» από τα όρια της πρωτεύουσας, κάνοντας τελευταία τις περιφερειακές μεγαλουπόλεις να συναγωνίζονται για τα αρνητικά πρωτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: