ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

..η ατυχία του να μην είσαι λαθραία χορεύτρια!

"Επιτέλους! O κύβος για την εκκένωση της Νομικής ερρίφθη..." Δήμος Βερύκιος
________

   
Θεώρησαν, βλέπετε, ότι κάτι τέτοιο θα τους χαλούσε τη μανέστρα του "αντί να μοιραστείτε τον πλούτο που σας αρπάξαμε, μοιραστείτε τη φτώχεια που σας ρίξαμε κι αλληλοσκοτωθείτε" κι έσπευσαν άρον άρον ν' αμολήσουν τη φαιά τσογλανοπαρέα (όπως έλεγε κι ο Χορός στους Αχαρνείς του Σαββόπουλου) του Μπουμπούκου και του Πρωτοσάλτε, ώστε να δηλητηριάσει την κοινωνία στοχοποιώντας τους εξαθλιωμένους απεργούς πείνας, ως αιτία όλων των κακών για τους έλληνες νεόπτωχους, ποντάροντας συγχρόνως στην υπαρκτή και λογική ανασφάλεια μιας χειμαζόμενης κοινωνίας! 

   
Έδιναν κι έπαιρναν οι κραυγές κατά των...βαρβάρων, που απειλούν τον πολιτισμό (;) μας, των απολίτιστων πειναλέων, που δεν σέβονται τα δημόσια πανεπιστημιακά μας κτίρια. Η φυλή μας απειλείται με αλλοίωση!!!
Σάρωναν τα μυαλά των τηλεθεατών οι άθλιοι και χοντρόπετσοι σαλτιμπάγκοι, οι στυλοβάτες της Ελλάδας των Ψινάκηδων, οι χειροκροτητές του καρακιτσαριού και των talend shows, οι θιασώτες του "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ... μας" ε λοιπόν, όλοι αυτοί εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού ενάντια σε 300 ζόμπι της πείνας!
Οι παρατρεχάμενοι των βλαχο-cellebrities υπερασπιστές της Παιδείας και των πανεπιστημίων! 

Απειροελάχιστη-ίσως- εξαίρεση κι αξιόλογη περίπτωση προσωπικής αξιοπρέπειας κι επαγγελματικής εντιμότητας αποτελεί η σκωπτική στήλη "ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ Τ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ" του αθλητικογράφουΚώστα Καίσαρη, στην αθλητική εφημερίδα "GOAL", σήμερα Παρασκευή, 28 Γενάρη. Ο Καίσαρης μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί απλώς λογικά και να ξευτιλίσει τους...μεγαλοσχήμονες συναδέλφους του. Ιδού: 

"ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι λαθρομετανάστες στη Νομική. Κι είναι το μοναδικό θέμα, μάλιστα, που συμφωνούν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ. Λογικό. Το ΛΑΟΣ στο θέμα των μεταναστών τραβάει τη Νέα Δημοκρατία πιο δεξιά και η Νέα Δημοκρατία τραβάει το ΠΑΟΚ ακόμη πιο δεξιά. Στη δημοκρατία η ξενοφοβία και ο ρατσισμός μεταφράζονται σε ψήφους. 
Κι όταν τα κόμματα βλέπουν τον κόσμο στον Αγιο Παντελεήμονα να στέλνει στο δήμο της Αθήνας τη Χρυσή Αυγή δεν αφήνουν τις ψήφους να πάνε χαμένες. Κι όλοι μαζί χορεύουν στο χορό που σέρνει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τα μεγάλα κόμματα, βέβαια, δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες εκφράσεις. Ούτε έχουν το ίδιο μένος. Αρμόδιες επί του θέματος, άλλωστε, είναι η κυρία Νταλάρα για το ΠΑΣΟΚ και η κυρία Πιπιλή για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφιλάκη, που ως γυναίκες είναι προσεκτικές.Λένε ακριβώς τα ίδια με τον Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά με διαφορετικά λόγια. Κρατάνε και τους τύπους και τη δημοκρατική ευαισθησία. 

Απέναντι στους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, που έχουν δικαίωμα στην πείνα και την εξαθλίωση, αλλά όχι στη διαμαρτυρία. Και μπορείς να δεχτείς και να κατανοήσεις ότι η κατάληψη της Νομικής ως πράξη είναι άκομψη. Πού περισσεύουν, όμως, η κομψότητα και η νομιμότητα; Κατανοείς επίσης κι όχι προσχηματικά τα γενικότερα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους μετανάστες. Την εγκληματικότητα που προκύπτει από την γκετοποίηση. Οπως έλεγε και η Κούρτοβικ, μόνο αυτά ενοχλούν; Πράγματι όμως, μόνο αυτά ενοχλούν. Οι χορεύτριες και οι πουτάνες από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στα στριπτιτζάδικα δεν ενοχλούν κανέναν.

Κανένας δεν ρωτάει τις δίμετρες Ρωσίδες και Ουκρανές αν είναι νόμιμες ή παράνομες. Μετράει ότι είναι καλές στο πήδημα και φτηνές. Κανέναν δεν ενοχλούν οι λαθρομετανάστες που κάνουν σε όλη την Ελλάδα τις αγροτικές δουλειές για ένα κομμάτι ψωμί. Κανένας δεν έχει πρόβλημα να του καθαρίζουν το σπίτι του ξένες γυναίκες. Και να του μεγαλώνουν τα παιδιά Φιλιππινέζες. Ούτε κανέναν ενοχλούσαν οι Αλβανοί όταν τα πρώτα χρόνια δουλεύανε στις οικοδομές με μισό μεροκάματο.
Αυτοί που ενοχλούν είναι οι 250 της Νομικής, που καταπατούν και εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο. Τα εκατομμύρια των μεταναστών και λαθρομεταναστών δεν ενοχλούν κανέναν. 
Φταίει αυτός που άφησε το μάτι ανοιχτό...

ΕΝΟΧΛΟΥΝ μόνο όσους έχουν μαγαζιά και σπίτι στο κέντρο της Αθήνας. Ενοχλούν τους Κυψελιώτες και τους κατοίκους του Αγιου Παντελεήμονα. Ενοχλούν οι μετανάστες και πράγματι ενοχλούν όταν είναι διπλά στα σπίτια μας και στα μαγαζιά μας. Ενοχλούν την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα οι 250 λαθρομετανάστες που μαζευτήκανε στη Νομική.
Τα δύο εκατομμύρια συνολικά δεν ενοχλούν κανέναν. Κανέναν πολιτικό και κανέναν μεγαλοδημοσιογράφο δεν ενοχλούσαν αυτοί οι 250 της Νομικής όσο δούλευαν παράνομα στην Κρήτη. Ενοχλούν τώρα που καταπάτησαν τα ιερά και τα όσια της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οταν σκάει όμως μια χύτρα, δεν φταίει το καπάκι που πετάγεται. Φταίει αυτός που άφησε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό. Δεν αποφάσισε μόνο του το καπάκι να τιναχτεί στον αέρα.
Ενας δημοκράτης, ποτέ

ΣΤΟ μεταξύ αναρχικοί την πέσανε στον Σημίτη. Ο τέως πρωθυπουργός έβγαινε από το γραφείο του κι έπεσε απάνω σε κάποιους αφισοκολλητές. Με το που τον είδανε αρχίσανε να τον βρίζουνε και να τον φτύνουνε, με τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να τον μεταφέρουνε κάπου παραδίπλα. Να προλαβαίνουνε δηλαδή τα χειρότερα α λα Χατζηδάκη.
Συλλήψεις δεν έγιναν, αλλά τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια μίλαγαν για αναρχικούς. Μόνο ένας αναρχικός, άλλωστε, μπορεί να επιτεθεί σ' έναν τέως πρωθυπουργό. Ενας δημοκράτης, ποτέ. Οποιος αποδέχεται την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, εκφράζεται μέσω της ψήφου του. Αν δεν του αρέσει ο Σημίτης επιλέγει για πρωθυπουργό τον Καραμανλή. Αν δεν του αρέσει ο Καραμανλής ψηφίζει στη συνέχεια τον Παπανδρέου.
Δεδομένη η σειρά προτεραιότητας

ΚΙ αύριο, που δεν θα είναι ικανοποιημένος από τον Παπανδρέου, θα ψηφίσει τον Σαμαρά. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα που κάθε φορά είναι γνωστός ο επόμενος πρωθυπουργός. Το μόνο που έχει να κάνει ο λαός είναι να προσέλθει στις κάλπες και να τον ψηφίσει. Η σειρά προτεραιότητας είναι δεδομένη. Μόνο κάποια ελάχιστα κακοποιά στοιχεία είναι που αμφισβητούν αυτό το δημοκρατικό μεγαλείο.
Και φτάνουν μέχρι τη χειροδικία απέναντι σε πολιτικούς που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα με τον καλύτερο τρόπο κι έχουν προσφέρει σ' αυτήν. Και ιδιαίτερα μάλιστα σε τέως πρωθυπουργούς που ούτε ήξεραν για τη Siemens και ούτε είχαν ακούσει και τίποτα. Οπως ο Μακαριστός ο Χριστόδουλος επί Χούντας ασχολείτο με τις σπουδές του, έτσι κι ο Σημίτης επί Siemens ασχολείτο με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και μόνο.
Δεν ενδιαφέρονται για τους Ελληνες, θα το κάνουν για τους ξένους;

ΤΟΣΟ απλά είναι τα πράγματα. Δεν αποφάσισαν ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν από τις πατρίδες τους. Δεν ήταν επιλογή τους. Η φτώχεια τους έκανε, η εξαθλίωση και οι πόλεμοι. Τους έκανε να πληρώνουν τους δουλεμπόρους και να θαλασσοπνίγονται μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. Το πόσοι έχουν πνιγεί τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο δεν μετράει κανένας. Ούτε καν θέμα για τη στατιστική δεν είναι.
Σαφώς και δεν φταίει η Ελλάδα που έγινε μέρος του προβλήματος. Οταν όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό, οφείλεις στο μέτρο του δυνατού κάτι να κάνεις. Οταν δεν κάνεις τίποτα προκύπτουν οι Αγιοι Παντελεήμονες. Οταν υπογράφεις το Δουβλίνο 2, όσους πιάνουνε στην Ευρώπη δεν τους στέλνουνε στις πατρίδες τους, αλλά πίσω στην Ελλάδα. Οταν δεν δίνεις πολιτικό άσυλο σε ανθρώπους, που αποδεδειγμένα είναι διωκόμενοι και καταδιωκόμενοι, θα το διεκδικήσουν με άλλους τρόπους.

Ο στοιχειώδης ανθρωπισμός δεν είναι μόνο θέμα νόμων. Ακόμη και για τα αδέσποτα που είναι στους δρόμους υπάρχουν οργανώσεις που ασχολούνται. Τα παιδιά των μεταναστών, που ζουν μέσα στην εξαθλίωση και την ανέχεια, τσιμέντο να γίνουν. Μοιραία ξαναγυρνάμε στην γκετοποίηση και την εγκληματικότητα. Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι μετανάστες και λαθρομετανάστες ρέπουν εκ φύσεως στην παρανομία και την εγκληματικότητα. Οτι είναι μέσα στο αίμα των Αφγανών, των Κούρδων και των Σομαλών. Δύσκολο όμως.
Ακόμη και στην ΑΕΚ, που ταλαιπωρηθήκανε από τον Αλγερινό Τζιμπούρ, τον Μαροκινό τον Μπάχα πήρανε για σέντερ φορ.

Δεν διαλέξανε κάποιον Ευρωπαίο με εγγυημένο χαρακτήρα και καλή συμπεριφορά. Μια χώρα όμως που είναι μπουρδέλο σε όλα τα επίπεδα, θα δείξει τον πολιτισμό της και την ανθρωπιά της στο μεταναστευτικό; Θα έλυνε το πρόβλημα της Αθήνας ο Κακλαμάνης; Στο Κολωνάκι πάει για να πιει τον καφέ του ο πρώην δήμαρχος. Δεν πάει στην οδό Αθηνάς. Ή μήπως θα το λύσει τώρα η Αννα Νταλάρα ως αρμόδια υφυπουργός; Οταν η εξουσία και οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για τους Ελληνες, θα ενδιαφερθούν για τους ξένους; Χαίρετε."
  
Καλό θα ήταν να διαβάσουν την παραπάνω στήλη οι "τηλεπωλητές της μαύρης υποκουλτούρας", όπως εύστοχα έχει χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους ο Τζίμης Πανούσης, μήπως και κοκκινίσουν! Όχι από ντροπή βέβαια, τέτοια πλέον δεν διαθέτουν. Ίσως ποτέ δεν διέθεταν...
Ας το διαβάσουν, μήπως και κοκκινίσουν από οργή για τον Καίσαρη!
Τουλάχιστον η οργή τους, θα' ναι ένα δείγμα ότι διαθέτουν κάποια συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη!


Askordoulakos

Δεν υπάρχουν σχόλια: