ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Και όταν τελειώσουν και τα έτοιμα, τότε τι;

Οι εργάτες δεν ήταν έτοιμοι να κοιτάξουν στα μάτια την άρχουσα τάξη, μόλις αυτή εμφανίστηκε μπροστά τους με όλη της τη "μεγαλοπρέπεια". Μόλις δηλαδή η άρχουσα τάξη άρχισε το ανελέητο ξεκληρισμα των εργατών, οι εργάτες "δεν κατάλαβαν τι τους χτύπησε". Για πρώτη φορά εδώ και μερικές γενιές ανθρώπων, ο ιμπεριαλισμός "χτυπά την πόρτα" των "ανυποψίαστων" εργατών με τόσο μεγάλη δύναμη, και ουσιαστικά τους εξωθεί είτε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είτε στο να οργανωθούν και να παλέψουν. Οργάνωση σε συνδικάτα, σε κόμμα, οργάνωση και πάλη για να αναμετρηθούμε με την άρχουσα τάξη και να την ανατρέψουμε. "Αδιανόητο" μέχρι πριν λίγο καιρό για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατών, απαραίτητο πλέον...


http://personalmoneystore.com/moneyblog/wp-content/uploads/2009/11/empty_wallet1.jpg
Έτσι μπράβο! Τώρα το πορτοφόλι σου αγαπητέ εργάτη μοιάζει περισσότερο με αυτό του Κινέζου, που είναι πιο ανταγωνιστικός από εσένα και "πρέπει" να τον φτάσεις!






Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση υπογράφηκε στη Δράμα
Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στην Ελλάδα υπογράφτηκε ανάμεσα στη «Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε.» και τους 120 εργαζόμενους της και προβλέπει μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 9% από την 1η Ιανουαρίου.
Στη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση υπσοτηρίζεται ότι «η μείωση των αποδοχών κατά 9% κρίθηκε ότι είναι εύλογη για να αποφευχθεί η αύξηση τιμής των προϊόντων της εταιρείας και η περαιτέρω μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας στις νέες συνθήκες της αγοράς»


http://hometownrent.files.wordpress.com/2010/03/live-with-parents2.jpg


Οι έξι στους δέκα νέους μένουν με τους γονείς τους, λόγω κρίσης
Στην οικογενειακή εστία εξακολουθούν να ζουν σε ποσοστό 46% των νέων ενηλίκων ηλικίας 18-34 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση , ενώ οι νέοι Έλληνες (61%), οι Ούγγροι (64%) και οι Πορτογάλοι (62%) προβάλλουν ως αιτία την έλλειψη οικονομικών πόρων ακόμη πιο συχνά από ό,τι οι νέοι σε άλλα κράτη μέλη
Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η οικονομική κρίση, ιδίως στον ευρωπαϊκό νότο, εντείνει το φαινόμενο της στέγασης των νέων σχετικά μεγάλης ηλικίας στο σπίτι των γονιών τους ενώ η αύξηση της ανεργίας στις νεανικές ηλικίες αυξάνει και το φαινόμενο της εγκατάλειψης της αυτόνομης οικίας και της επανεγκατάστασης των νέων στο σπίτι των γονιών τους.


http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2010/AUGUST/08-24/resized/womanmarket_h_633_451.jpg



Ποδαρικό με 13άρι ακρίβειας
Με μπαράζ ανατιμήσεων σε χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης ξεκινά το 2011 λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13%, μέσω της οποίας υπολογίζεται ότι θα βγουν από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών 800 εκατ. ευρώ με 1 δισ. ευρώ προς ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.(νέες μάσες για τραπεζίτες και λοιπά παράσιτα)


Ολα τα προϊόντα διατροφής, οι καθημερινές μετακινήσεις με ταξί και μέσα μεταφοράς, το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό, οι υπηρεσίες υγείας, τα εισιτήρια των κινηματογράφων, οι υπηρεσίες εστίασης κ.ά. γίνονται ακριβότερα φέτος, ενώ τα μόνα που φτηναίνουν είναι τα φάρμακα και τα... δωμάτια των ξενοδοχείων λόγω της μείωσης του ΦΠΑ από το 11% στο 6,5%.Η τρίτη κατά σειρά αύξηση στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας αναμένεται ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές ανατιμήσεις στην αγορά και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κόστος ζωής των πολιτών αλλά και τις λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων, οι οποίες συνηθίζουν να μετακυλίουν με τη σειρά τους το επιπλέον κόστος στην κατανάλωση.
http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110103/engine/assets_LARGE_t_420_42001638_type11486.jpg


‘Χάθηκαν’ 29 δις ευρώ καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες σε ένα χρόνο
Κατά 29,12 δις ευρώ ή ποσοστό της τάξης του 12,2% μειώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το 12άμηνο Δεκεμβρίου 2009 – Νοεμβρίου 2010, με την τάση να ενισχύεται και στο κλείσιμο του έτους καθώς το Νοέμβριο οι καταθέσεις εμφανίζονται μειωμένες κατά 1,04% σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Βέβαια, η πτώση στις καταθέσεις προέρχεται όχι μόνο από τη φυγή κεφαλαίων αλλά και από την εκταμίευση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την κάλυψη βασικών οικονομικών αναγκών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwczrFmTyjCNe7myvP3LEGScmWv0r_jViQ-bPqkldnyehLZW-_kphDdAK7CY9ffEKOqbHrUFnmyLExLutavc66iIc5GDp4lp6iwhm4H1JH09K18AanCcnmSww3b-hvHEbAUvQ-pu5PVC4I/s400/recession.png
Μείωση 7,5 δισ. ευρώ κατέγραψε ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων στη διετία 2009 -2010
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου η κατάσταση στην αγορά το 2010 ήταν ιδιαίτερα προβληματική και η πτωτική τάση του τζίρου αποτέλεσε συνέχεια του 2009.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn-gG8cgc85kBGmDb8RixSS8YqPxl9QYNxXkBtCrxVXnlH4H5NN1NerSA2by_iXHlzreWgtWs0g1_-Jbc5qrA7sweZf-D6S9udI6I-tBsdIWRF0Nu9NImGbcCazYTZxjdTwOHmcZ0ao58/s320/DeflationarySpiral.png
Νέα επιδείνωση των συνθηκών στην ελληνική μεταποίηση
Νέα επιδείνωση των συνθηκών στην ελληνική μεταποίηση τον Δεκέμβριο κατέδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Markit για το Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI).


Σύμφωνα με την έρευνα που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται τον Δεκέμβριο με ταχύτερο ρυθμό, εξαιτίας της αναιμικής εγχώριας δραστηριότητας και της υποχώρησης των νέων παραγγελιών για εξαγωγές
Η μείωση των εσόδων και η αύξηση του κόστους εισροών οδήγησε τους Έλληνες κατασκευαστές να αναζητήσουν τρόπους μείωσης των δαπανών, περιορίζοντας περαιτέρω την αγοραστική δραστηριότητα, τα αποθέματα και την απασχόληση. Οι αγορές και το προσωπικό μειώθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς τον Δεκέμβριο.


Εκπτώσεις 30% µε το «καληµέρα»
Σωσίβιο στην κρίση αναζητούν οι έµποροι που άρχισαν ήδη τις εκπτώσεις, χωρίς να περιµένουν την επίσηµη έναρξή τους στις 15 Ιανουαρίου, καθώς τον περασµένο ∆εκέµβριο η πτώση του τζίρου εκτιµάται ότι ξεπέρασε το 30%.


Ετσι οι επιχειρηµατίες– αν και παράτυπα – αρχίζουννωρίτερα τις χειµερινές εκπτώσεις σε µια προσπάθεια να µαζέψουν ό,τι µπορούν στα ταµεία τους, καθώς οι υποχρεώσεις τους τρέχουνκαι η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισµού έχει κλείσει πλέον για τα καλά.
Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, στο πρώτο τρίµηνο του 2011 αναµένεται να βάλουν λουκέτο τουλάχιστον 7.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα από τις 11.000 που βρίσκονται στο «κόκκινο», µε αποτέλεσµα να χαθούν περίπου 15.000 θέσεις εργασίας.
http://www.coverbrowser.com/image/dos-games/1408-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPgjuOm90vhzImLvCFHlZamODQlkluaelQAMa6jrtGzx_1pvrFnijPZA4QVx3JQ_81YiUZhETBOuhXTUgPTcZ9B_1L_BMXUawhFRZKNC6eG2eqvoAow7uyRb6aUZcDO8mrdF7o1FDwx7I/s400/2.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: