ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Άμεση απελευθέρωση στον Σάββα Ξηρό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Εννιά χρόνια μετά το βαρύ τραυματισμό του, που οδήγησε σε πολλαπλές σωματικές βλάβες και βαρύτατα προβλήματα υγείας, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει φυλακισμένος. Με ακρωτηριασμένο το ένα του χέρι, ολική τύφλωση από το ένα μάτι και ελάχιστη όραση από το άλλο, το οποίο επίσης κινδυνεύει, με ακουστικά προβλήματα και κίνδυνο πλήρους απώλειας της ακοής, με φλεβική ανεπάρκεια που δημιουργεί κίνδυνο ακρωτηριασμού στα κάτω άκρα, με νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, χρόνιο άσθμα, προβλήματα που οδηγούν και σε 67% αναπηρία διαπιστωμένη από την αρμόδια κρατική επιτροπή.

Τα δικαστήρια απέρριψαν και τις τρεις αιτήσεις που έκανε ως τώρα για αναστολή ή για διακοπή της ποινής, εξαιτίας της βεβαρημένης κατάστασης του, όμως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ), καταδίκασε το ελληνικό κράτος για «απάνθρωπη συμπεριφορά», αφού η παραμονή του Σάββα Ξηρού στη φυλακή ισοδυναμεί με άρνηση της δυνατότητας του να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, το ΕΔΔΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του».
Ο Σάββας Ξηρός κατέθεσε νέα αίτηση διακοπής της ποινής του προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο δέχεται να τον νοσηλεύσει. Αν τα αρμόδια δικαστήρια αρνηθούν και πάλι την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος τότε συνεχίζουν να διαπράττουν το ίδιο έγκλημα.
Ήδη, από το 2007 ως και σήμερα, εκατοντάδες πολίτες ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού υπογράφοντας το παρακάτω κείμενο. Ανάμεσά τους βουλευτές, γιατροί, δικηγόροι, διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες κ.ά. Οι υπογραφές βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο της «Εποχής».
«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, που βρίσκεται κρατούμενος στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού από το 2002, όντας ακρωτηριασμένος, με προβλήματα όρασης, αναπνευστικά, βάδισης, ισορροπίας, προσανατολισμού και ακοής και κινδυνεύοντας με ολική τύφλωση.
Πιστεύουμε ότι, ανεξάρτητα από τη φύση των αδικημάτων και το ύψος της καταδίκης, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κρατείται στη φυλακή σ’ αυτή την κατάσταση, με διαπιστωμένο ιατρικά τον κίνδυνο να υποστεί πρόσθετες και ανήκεστες βλάβες. Τρεις αιτήσεις του μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί.
Ζητάμε, πέρα από κάθε σκοπιμότητα, να αποφυλακιστεί τώρα ο Σάββας Ξηρός, όσο είναι ακόμη καιρός, προκειμένου να μπορέσει να διασώσει το ελάχιστο της όρασης που του έχει απομείνει και να εξασφαλίσει την ελάχιστη φροντίδα για τα υπόλοιπα προβλήματα της υγείας του που βρίσκεται σε οριακό σημείο» 

http://epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: