ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Θάνατος κλείνει βεντέτα

Με το θάνατο ενός δραπέτη από πυρά αστυνομικών στο χωριό του στο Ρέθυμνο, έκλεισε μία πολύχρονη και βίαιη βεντέτα της Κρήτης που είχε στοιχίσει ζωές. Η επιχείρηση σύλληψης που κατέληξε σε αιματοχυσία
|
Τίτλοι τέλους έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης στη μακροχρόνια αναζήτηση του διαβόητου δραπέτη, Βαγγέλη Σελιανάκη, που εντοπίστηκε τελικά στο χωριό του, στην Αρχοντική Ρεθύμνου, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, δέχτηκε πυρά αστυνομικών και τελικά έπεσε νεκρός στο χωριό όπου μεγάλωσε.
Αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Αρχοντική, καθώς είχαν πληροφορίες ότι εκεί βρισκόταν ο Σελιανάκης.

Ο 55χρονος δραπέτης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και επιχείρησε να διαφύγει.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με την τελευταία να ρίχνει νεκρό τον εδώ και 15 χρόνια δραπέτη από τις κλειστές φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.
Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο άντρας σκοτώθηκε από σφαίρες των αστυνομικών ή αυτοκτόνησε.
Ο Βαγγέλης Σελιανάκης στις 16 Αυγούστου 1994 είχε σκοτώσει τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη, στο Πάτημα Αποκορώνου, λόγω κτηματικών διαφορών.
Επιχείρησε να διαφύγει στον Καναδά, αλλά συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1995 στο αεροδρόμιο και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια.
Ωστόσο, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασού και έκτοτε αναζητούνταν.
Ο Βαγγέλης Σελιανάκης έχει συνδέσει το όνομά του με μια από τις πλέον αιματοβαμμένες βεντέτες της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: