ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πυρήνες της Φωτιάς: Κλίμα καταστολής στη δίκη καταγγέλλουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων





 Ανάκληση των αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" για την παρακράτηση ταυτοτήτων όσων εισέρχονται στον χώρο και για την μη καταγραφή των πρακτικών με φωνοληψία, ζήτησαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το μεσημέρι στον Δικηγορικό Σύλλογο κάλεσαν επίσης τους διορισθέντες από το Δικαστήριο νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων να μην αποδεχθούν τους διορισμούς τους καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο να τους προστατέψει.

Επίσης, έκαναν λόγο για «ειδικό κλίμα καταστολής» που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του χώρου διεξαγωγής της δίκης στις φυλακές, των συνθηκών που επικρατούν και της παρακράτησης ταυτοτήτων, μέτρο που χαρακτήρισαν «φακέλωμα που παραπέμπει στην χούντα και στις δίκες του εμφυλίου».

Σε γραπτή δήλωση τους που διένειμαν μετά την συνέντευξη οι γονείς των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τα παιδιά τους και απαιτούν από την δικαιοσύνη να εκδικάσει την υπόθεση με βάση τα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία και όχι «με τα έωλα κατασκευασμένα από την Αστυνομία». 

Αναφέρουν ότι στην Ελλάδα του 2011 «δεν είναι δυνατόν να δικάζονται οι ιδέες και οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, ούτε επίσης η φιλία και η συντροφικότητα» και επισημαίνουν πως η «επιμονή» του δικαστηρίου στις αποφάσεις για τα δύο αιτήματα ωθεί «στα άκρα την κατάσταση» και εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους που έχουν αποφασίσει απεργία πείνας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: