ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πρωταθλήτρια” στις εξαγωγές παικτών στη Λατινική Αμερική η Αργεντινή
Σύμφωνα με ιδιωτική στατιστική εταιρεία που βασίστηκε σε στοιχεία των ομοσπονδιών χωρών της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή ήταν αυτή που έκανε τις περισσότερες εξαγωγές παικτών προς το εξωτερικό, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Βραζιλία.




Ο Σέρχιο Αγκουέρο άφησε την Ιντεπεντιέντε σε ηλικία 18 ετών για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης
 Συγκεκριμένα, το 2010 αναζήτησαν εκτός Αργεντινής την ποδοσφαιρική τους τύχη 2.204 Αργεντίνοι παίκτες και μάλιστα το 80% εξ αυτών έκλεισε συμφωνίες σε συγκεκριμένες χώρες: την Αγγλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Την ίδια στιγμή μόλις 1.674 Βραζιλιάνοι αποχωρίστηκαν την πατρίδα τους για να παίξουν ποδόσφαιρο σε άλλες χώρες. 

Πέρσι, οι Βραζιλιάνοι που αποχώρησαν ήταν 1.898 και το 2008 ήταν 2.037, που ήταν και το ρεκόρ μετακίνησης πακτών της νοτιοαμερικανικής χώρας. Από την άλλη η Αργεντινή, σχεδόν διπλασίασε από το 2006 μέχρι το 2010 τις εξαγωγές παικτών της, αφού πριν από 4 χρόνια μόλις 1.320 είχαν φύγει από τη χώρα. 

Αμέσως μετά από Αργεντινή και Βραζιλία έρχεται η Ουρουγουάη, η οποία πάντως είναι και πολύ μικρότερη σε πληθυσμό. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες που μεταναστεύουν είναι ηλικίας από 16 ως 19 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: