ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ. ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 (ώρα Ελλάδας και Αιγύπτου) και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Διαδηλωτές βρίσκονταν στο κεντρικό Κάιρο, όπου παραμένουν τα οχήματα του στρατού, αλλά και στην Αλεξάνδρεια.
"Δεν μοιάζει με απαγόρευση κυκλοφορίας, βλέπω χιλιάδες να διαδηλώνουν δίπλα μου", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Αλεξάνδρεια στο Ρόιτερς.
Εξάλλου οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν σήμερα από το λαό να προστατευθεί από τις λεηλασίες σε ανακοίνωσή τους που αναγνώστηκε από την κρατική τηλεόραση.
Οι ένοπλες δυνάμεις "ζητούν απο τον αιγυπτιακό λαό να προστατεύσει το κράτος, την Αίγυπτο, να προστατευθεί" από τις λεηλασίες, αναφέρει η ανακοίνωση.
Δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε συνοικίες του Καΐρου, την ώρα που η αστυνομία ήταν απούσα, όπως μεταδίδει ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Δεν υπάρχει πια αστυνομία, οι ληστές έχουν αποδράσει από τις φυλακές.
Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου", δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων.
Ενα κατάστημα της γαλλική αλυσίδας σουπερμάρκετ Carrefour λεηλατήθηκε νωρίτερα σήμερα, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς λεηλατήθηκε και το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.
Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία πυρπόλησαν νωρίτερα διαδηλωτές.
"Αιγύπτιοι πολίτες προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με τη συνδρομή της τουριστικής αστυνομίας, όμως κάποιοι κατάφεραν να μπουν από πάνω και κατέστρεψαν δύο μούμιες", δήλωσε ο Χαουάς.
Ε.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: