ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Παγώνουν τα τέλη στο Βόλο

Παγώνουν τα τέλη στο Βόλο
Παγώνουν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όπως και τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.. Αυτό ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, με αφορμή την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.
Ο νέος Δήμαρχος Βόλου δικαιολόγησε την απόφασή του με τη φράση « ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αυξήσεις» , για να εκφράσει ωστόσο στη συνέχεια την αγωνία του στο θέμα της καθαριότητας λόγω της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία.
Ο κ. Σκοτινιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν για την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας οι επόπτες . Με τη συμβολή τους, είπε ο Π. Σκοτινιώτης, μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα τη καθαριότητας στην πόλη, όχι θεαματικά αλλά σημαντικά, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Για την τιμή του νερού και της αποχέτευσης ο νέος Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλου είπε ότι και αυτά θα « παγώσουν» για το 2011, ενώ όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μία από τις τελευταίες του αποφάσεις το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα στην τιμή του νερού ππυ πληρώνουν οι βολιλωτες και οι δημότες των όμορων ΟΤΑ που συνενώθηκαν με το Δήμο Βόλου , ο Π . Σκοτινιώτης παρέκαμψε την ερώτηση παραπέμποντας την όποια αύξηση της τιμής του νερού στο μέλλον . Δεν πρέπει να υπάρξει βίαιη προσαρμογή είπε ο Π .Σκοτινιώτης που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης την αποκατάσταση της τρωθείσας , όπως τόνισε, αξιοπιστίας της. Σημειώνεται πως η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ υπό τον Π. Σκοτινιώτη αναλαμβάνει τα ηνία της Επιχείρησης την 1η Μαρτίου, καθώς μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει υπογραφεί και θα έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την τροποποίηση του Καταστατικού της Επιχείρησης που θα μετονομαστεί σε ΔΕΥΑ Βόλου.
Για τα θέματα της καθαριότητας ο νέος Δήμαρχος Βόλου είχε νωρίς χθες το πρωί σύσκεψη στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο του Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή και των προισταμένων των όμορων ΟΤΑ που συνενώνονται στο νέο και ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο, ενώ για τις προτεραιότητες της ΔΕΥΑΜΒ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη υπό την προεδρία του και με τη συμμετοχή στελεχών της Επιχείρησης.


On line οι εννιά ΟΤΑ Εξάλλου σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου μέχρι σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ενιαία όλα τα τμήματα και οι Διευθύνσεις στους εννιά ΟΤΑ που συναπαρτίζουν το ενιαίο Δήμο Βόλου ( Ληξιαρχείο, Δημοτολόγιο, Ταμείο κοκ) . Επίσης μέσα στις επόμενες μέρες θα συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής με όλα τα στοιχεία των διαθέσιμων και των τραπεζικών λογαριασμών όλων των Δήμων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Ο νέος Δήμαρχος Βόλου ρωτήθηκε να εκφράσει κάποια εκτίμηση και για τις συνολικές υποχρεώσεις που έχει ο νέος και ενιαίος Δήμος Βόλου. Καθημερινά έχουμε εκπλήξεις είπε ο κ. Σκοτινιώτης για να σημειώσει ωστόσο ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου είναι τέτοιες που απέχουν από το να χαρακτηριστεί ο Δήμος Βόλου υπερχρεωμένος Δήμος.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: