ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επτά άτομα στην Εντατική από τη νέα γρίπη

Μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα σοβαρά κρούσματα της γρίπης Α(Η1Ν1) που χρίζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Μέχρι χθες τουλάχιστον επτά άνθρωποι κρίθηκε αναγκαίο να εισαχθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας, με προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τέσσερις από τους ασθενείς είναι άτομα που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις, οι οποίες και τους καθιστούν πιο εύκολα στόχους του επικίνδυνου ιού.

Οι υπόλοιποι τρεις είναι ηλικίας από 30 μέχρι 50 ετών χωρίς βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, γεγονός που επιβεβαιώνει τα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία και τις ανησυχίες των γιατρών ότι φέτος ο ιός χτυπά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μέχρι στιγμής ένας 35χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ένας 40χρονος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» μία 30χρονη μητέρα.

Ασθενείς με συμπτώματα της νέας γρίπης έχουν διακομισθεί στην Εντατική του Σισμανόγλειου, του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην Κρήτη καθώς και στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».

Η επιδημιολογική παρατήρηση και η παρακολούθηση του φαινομένου συνεχίζει να γίνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων για τα οποία απαιτείται εισαγωγή σε νοσοκομειακά ιδρύματα και όχι για όλα τα περιστατικά που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά, όπως γινόταν κατά την περσινή χρονιά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει πανδημία στο βόρειο ημισφαίριο λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή εφιστώντας την προσοχή των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: