ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΙΣ 93.000 ΕΥΡΩ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΑΣ

Τα πρώτα στοιχεία για την υπεξαίρεση από το ταμείο του Δήμου Αγριάς έγιναν γνωστά χθες μετά και την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Η υπεξαίρεση τελικά αγγίζει τις 93.000 ευρώ από τις 102.000 που ήταν αρχικά, ενώ ενεχόμενος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται συνεργάτης του Δημάρχου Αγριάς, χωρίς ωστόσο ο τελευταίος να έχει καμία σχέση με την επίμαχη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης διέταξε να γίνει προκαταρκτική έρευνα και ΕΔΕ για το έλλειμμα που διαπιστώθηκε κατά την παράδοση και παραλαβή των ταμειακών διαθεσίμων από το Δήμο Αγριάς στο νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου και ήταν 102.000 ευρώ.

Το έλλειμμα γνωστοποιήθηκε στον τοπικό Αντιδήμαρχο Αγριάς - Αρτέμιδας Νίκο Στόικο από τον ίδιο τον ταμία του Δήμου Αγριάς, εκείνος με τη σειρά του το ανέφερε στους αρμόδιους και άμεσα διατάχθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διελεύκανση της υπόθεσης από το Δήμαρχο Βόλου.

Το προηγούμενο Σάββατο έγινε η παράδοση των τραπεζικών λογαριασμών και των διαθέσιμων στο ταμείο στο Δήμο Βόλου και τότε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσα Οικονόμου είχε κάνει λόγο όχι για έλλειμμα αλλά για υπεξαίρεση των χρημάτων, διευκρινίζοντας μάλιστα πως στην υπόθεση εμπλέκονται τόσο υπάλληλοι, όσο και πολιτικοί προϊστάμενοι, και ξεκαθαρίζοντας την ίδια στιγμή πως ο δήμαρχος Αγριάς δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης διαπιστώθηκε πως το έλλειμμα τελικά είναι 93.000 ευρώ και οι πληροφορίες θέλουν ο ενεχόμενος στην υπεξαίρεση να είναι συνεργάτης του Δημάρχου Αγριάς.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ενεχόμενος είχε αναγνωρίσει την εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε υποσχεθεί να επιστρέψει τα χρήματα μέχρι και τη Δευτέρα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Με την ολοκλήρωση και της προκαταρκτικής εξέτασης θα ακολουθήσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και όπως τόνισε η κ. Οικονόμου «με την ολοκλήρωση και της ΕΔΕ θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Τώρα ακόμα δεν μπορούμε να εξαγάγουμε συμπεράσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: