ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥΣ- Και οι μαριονέτες ξύπνησαν

Από τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 όλοι οι τιμωρημένοι με πειθαρχικές ποινές ένστολοι απαλλάσσονται από τις ποινές τους σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία της πρώτης του Νέου Έτους 2011, απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών αυτών, από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών. Η απαλλαγή θα ισχύσει από 31 Δεκεμβρίου 2010 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές".
Eίδατε καμία απαλλαγή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για τα παιδιά που διώκονται από τον κουκουλονόμο; 

Αγαπημένα μου χρήματα-Απο το Ιταλικό κίνημα ZEITGEIST , ενα πρωτότυπο βίντεο . Αφηγητής η γή μας…..Tίτλος: “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ”

ΕΠΕΙΓΟΝ

Καλή χρονιά, με υγεία. Το σκυλάκι που βλέπετε βρέθηκε στον Άγιο Βασίλειο, είναι καθαρόαιμο θηλυκό Labrador (φιλικό). Όποιος το έχασε ας επικοινωνήσει με το blog σας. 

Προσωρινά το φιλοξενώ, αλλά έχω αρσενικό labrador και είναι δύσκολα να μείνουμε όλοι μαζί. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ voliotaki@gmail.com   

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ


                                                                ΣΤΑΔΙΟΥ – ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ  – Τηλ: 6944388045
Βόλος 29-12-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Αγριάς και το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Αγριάς σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Το Κόκκινο Κουβάρι», την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ».
Πρόκειται για τη θεατρική διασκευή της ιστορίας του Χρήστου Μπουλώτη «Το αγόρι που ζωγράφιζε καλλικάντζαρους». Ένα παραμύθι που συμβαίνει σε κάθε πόλη, όχι πολύ παλιά ίσως και σήμερα…Ο μικρός Μάρκος ακούει τυχαία από το στόμα της μητέρας του την λέξη «καλλικάντζαρος».Στην προσπάθειά του να μάθει όσα περισσότερα μπορεί γι’ αυτούς,  αποφασίζει να εκτελέσει κρυφά, τη νύχτα της παραμονής των Φώτων, μια μυστική αποστολή στους δρόμους του Βόλου και το ταξίδι ξεκινά. Στη διάρκεια της αποστολής του συναντά τη μυστηριώδη παρέα της νύχτας, δυο ρακοσυλλέκτριες, δυο ζωγράφους, μια συγγραφέα, ένα συλλέκτη παιχνιδιών και μια ωραία ποδηλάτισσα. Όλοι συμφωνούν με την αποστολή και γίνονται φίλοι και βοηθοί του μικρού Μάρκου. Η περιπέτεια τους κοντεύει να λήξει άδοξα κοντά στο ξημέρωμα όταν…το απίστευτο γίνεται αληθινό!
Είκοσι εφτά μικροί ηθοποιοί θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στη μαγική χώρα της φαντασίας, με τελικό σταθμό τους την ουτοπία. Με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μας μαθαίνουν πως φαντασία δεν είναι απλά η ικανότητα του μυαλού να ζωγραφίζει εικόνες αλλά η ικανότητα να ζωγραφίζει εικόνες που ξεπερνούν την πραγματικότητα, εικόνες που τραγουδούν την πραγματικότητα. Πως η ξεχασμένη παιδική φαντασία, που όλοι έχουμε μέσα μας μπορεί να πλάσει κάτι παραπάνω από εικόνες και δράματα, μπορεί να πλάσει καινούρια ζωή, καινούρια κοινωνία, μπορεί να πλάσει ουτοπία.
Κι αν η ουτοπία είναι ένας κόσμος ευτυχίας και ελπίδας, μια ιδανική κοινωνία που ωστόσο είναι αδύνατο να υλοποιηθεί, τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην παράσταση με την συνεργασία, την αλληλοαποδοχή και την ανιδιοτελή αγάπη μεταξύ τους, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, αποδεικνύουν περίτρανα πως η ουτοπία με τη δύναμη της θέλησης μπορεί να γίνει ευτοπία.
Το έργο ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Βάσως Μπέλιου και σκηνικά Ηλένιας Δουλαδίρη.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Γιόλα Κατερίνα, Ταμία-Πώποτα Μυρσίνη, Λεβαντή Μαρία, Πασιάς Κωνσταντίνος, Μαντζαφλάρας Βασίλης, Πανταζή Μαρία, Ζάχου Μελίνα, Γιόλα Ουρανία, Μπουρμπουτσιώτης  Παναγιώτης, Παπαθανασίου Κλάϊντι, Ματή Ζακελίνα, Χατζηαποστόλου Κατερίνα, Μαργιέλου Νικολέτα, Έξαρχος Νικήτας, Μελαχροινάκη Εβελίνα, Συργιάννη Αναστασία, Καφενταράκης Θανάσης, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Αναστασίου Δήμητρα, Αρκουδογιάννης Νίκος, Κελαϊδή  Μαρία-Λουΐζα, Κραβαρίτη Δανάη, Μαραγκάκη Μαριαλένα, Μπέλιου Μαρίσια, Νούλα Φωτεινή, Χατζηγεωργίου Σταυρούλα, Χατζηγιάννη Δάφνη.

Με φόντο το άγαλμα Κ.Καραμανλή η επίσημη ανάληψη καθηκόντων για τον Γ.Μπουτάρη

Με την παράδοση του Διασήμου, του πολύτιμου περιδέραιου που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις, έγινε η συμβολική «παράδοση»του δήμου από τον απερχόμενο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε στο διάδοχό του τα κλειδιά του παλιού δημαρχείου (Καραβάν Σαράι) αλλά και τα ... κλειδιά του νέου δημαρχείου και του γραφείου του, με την ευχή ο κ. Μπουτάρης, να συνεχίσει τον αγώνα για το καλό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που τον εμπιστεύτηκαν για ένδεκα ολόκληρα χρόνια αλλά και τους συνεργάτες του, που τον....


στήριξαν στην ολοκλήρωση του έργου του, καθώς και τους 4.500 εργαζόμενους του δήμου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, που είναι ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1869 που ιδρύθηκε η δημαρχία της πόλης, τόνισε ότι η νίκη στις εκλογές ήρθε με τη στήριξη πολλών πολιτικών δυνάμεων, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα, ανήκουμε στην πόλη».

Επανέλαβε ότι κατά τον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του δεν θα γίνουν έργα αλλά θα υιοθετηθούν ρυθμίσεις με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Μπουτάρης υπήρξε αυστηρός με τους Θεσσαλονικείς.

«Πρέπει να συμμαζευτούμε και τα χάδια που χαλάρωσαν την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, πρέπει να σταματήσουν» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στο χθεσινό μποτιλιάρισμα της πόλης που προκλήθηκε, όταν ομάδα φιλάθλων του Ηρακλή απέκλεισε την οδό Πολυτεχνείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη 22 οπαδών.

Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα του αγάλματος του Κ.Καραμανλή, το οποίο τοποθετήθηκε στην Παραλία λίγες μερές προτού αναλάβει ο ίδιος.

Επανάλαβε ότι για το θέμα θα αποφανθεί η Επιστημονική Επιτροπή του Δήμου, ενώ χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση και τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφού του πρώην Προέδρου.

Ο νέος δήμαρχος δώρισε στον κ. Παπαγεωργόπουλο μια συλλογή με θέμα «Οίνος και Ποίηση» και στον Μητροπολίτη μία εικόνα της Αμπέλου, ενώ δέχθηκε από τον Παναγιότατο μία εικόνα του Χριστού, με την ευχή να φωτίζει η σταδιοδρομία του Γιάννη Μπουτάρη την πόλη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας. Την Κυριακή θα γίνουν οι δημαιρεσίες, κατά τις οποίες θα αναδειχθεί το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
trelokouneli

"Όταν η φύση εκδικείται..."



ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τις διάφορες οικολογικές οργανώσεις να μας κρούει τον κώδονα του κινδύνου από την κακή μεταχείρηση του ανρθώπου προς την φύση...



Αλλά σε αυτή την εικόνα η φύση μας το λέει όσο καλύτερα και σαφέστερα γίνεται.


apolitistosteki

"2011 έτη φωτός"


Γράφει ο Χρίστος Αρτινός

Eπιτέλους, άλλη μιά αυταπάτη για την αλλαγή του χρόνου,έφθασε στο τέλος της.Πλανιόμαστε να λέμε ότι ο χρόνος αλλάζει.Ο χρόνος παραμένει ο ίδιος,εμείς είμαστε αυτοί που αλλάζουμε ή δεν αλλάζουμε...!

Ο χρόνος αλλάζει μόνο στα ημερολόγια και στα έγγραφα των συναλλαγών μας!

Χρόνος, σαν υπαρκτή έννοια δεν υπάρχει στο Σύμπαν. Ο γραμμικός χρόνος είναι δική μας εφεύρεση για να συννενοούμαστε!

Αυξήσεις στα διόδια με το καλημέρα σας...


Περισσότερα κέρματα στη τσέπη πρέπει να διαθέτουν όσοι οδηγοί επιλέξουν να περάσουν τα διόδια Αφιδνών, Θηβών, Τραγανάς και Αγίας Τριάδας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου.

Οι αυξήσεις ανακοινώθηκαν από τις κατασκευάστριες εταιρείες «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός»...



Στα διόδια Αφιδνών οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής: δίκυκλα 1.40, ΙΧ 2.05, μεσαία φορτηγά 5.20, μεγάλα φορτηγά 7.25.

Διόδια Θηβών: δίκυκλα 1.70, ΙΧ 2.50, μεσαία φορτηγά 6.25, μεγάλα φορτηγά 8.80.

Διόδια Τραγάνας: δίκυκλα 1.65, ΙΧ 2.40, μεσαία φορτηγά 6.10, μεγάλα φορτηγά 8.50.

Διόδια Αγίας Τριάδας: δίκυκλα 1.10, ΙΧ 1.55, μεσαία φορτηγά 3.95 , μεγάλα φορτηγά 5.55.

apolitistosteki

Άγιος της προπαγάνδας?

«Γιατί μισώ τον Άγιο Βασίλη»· «Ναι, ο Άγιος Βασίλης είναι ένα κακό παράδειγμα για τα παιδιά»: η εποχή που ουδείς σκεφτόταν να πει κακή κουβέντα για τον «Άγιο των παιδιών» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Η συντέλεια οργανώνεται για το… 2012!

by Yiannis Aeras

Παρότι οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας πιστεύουν ότι η καταστροφή του κόσμου έρχεται με τρόικα, ορισμένοι θεωρούν ότι δεν μπορούμε μια χαρά μόνοι μας να καταστρέψουμε τον πλανήτη και πως το τέλος θα έρθει απ’ έξω και, μάλιστα, υπό μορφή απίστευτων αστρονομικών συμπτώσεων, που θα επιφέρουν τεράστιες καταστροφές. οι καταστροφολογίες προβλέψεις πάντα ήταν στη μόδα και πάντα διαψεύδονταν. αφού, εννοείται, είχαν ίσαμε τότε εξυπηρετήσει μια χαρά απατεώνες, αγύρτες, κερδοσκόπους και άλλα κλειστά επαγγέλματα. Η νέα πρόβλεψη μιλάει για το 2012. Ας κάτσουμε, λοιπόν, να το περιμένουμε. δεν χάθηκε, δα, κι ο κόσμος.

Φορτωμένο με λαθραία

Την υποψία των αρχών κίνησε πλοίο που είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του κόλπου του Κισσάμου. Ο πλοίαρχος δεν απαντούσε στις κλήσεις του Λιμενικού και ακολούθησε έρευνα, που έβγαλε λαβράκι


Τρεις χιλιάδες χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, μετέφερε το φορτηγό πλοίο "ROMEO" με σημαία Βολιβίας, που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του κόλπου του Κισσάμου στα Χανιά, με πλήρωμα εννέα άτομα.
Ο πλοίαρχος του πλοίου δεν ανταποκρινόταν στις επανειλημμένες κλήσεις του Λιμενικού, μέσω VHF. Προσωπικό του Σταθμού Κισσάμου με άνδρες των ειδικών αποστολών, μετέβησαν στο πλοίο προκειμένου να το οδηγήσουν για έλεγχο στο λιμάνι.
Διενεργήθηκε έλεγχος με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος και με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Κρήτης, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν τρεις χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.
Η Λιμενική Αρχή Κίσσαμου προέβη στη σύλληψη των εννέα αλλοδαπών, μελών του πληρώματος του «ROMEO», που πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκαν το πλοίο και το παράνομο φορτίο του.
news247

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ` ΤΑ ΚΕΛΙΑ-Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις φυλακές όλοκληρης της χώρας:

Όπως κάθε πρωτοχρονιά,έτσι και φέτος,δεν ξεχάσαμε όσους είναι θαμμένοι στα κελιά τις δημοκρατίας.Δεν θα μπορούσαμε να μην βρεθούμε δίπλα στους φυλακισμένους συντρόφους μας,που δεν έσκυψαν και δεν σκύβουν το κεφάλι,που τολμήσαν να αντισταθούν στο υπάρχον και να παλέψουν για το ακατόρθοτο,να διεκδικήσουν όσα τους έχουν πάρει.Φυσικά δεν ξεχνάμε τους φυλακισμένους αγωνιστές που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες εγκλισμού,όσο καλύτερες μπορεί να γίνουν εφόσον τους στέρησαν την Ελευθερία τους.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις φυλακές όλοκληρης της χώρας:

Αθήνα: 400 και πλέον σύντροφοι βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
Θεσσαλονίκη: 100 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές Διαβατών.Επίσης κατά την επιστροφή σταμάτησαν και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου κρατείτε ένας σύντροφος από τους συλληφθέντες κατά την εισβολή στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ,ο οποίος έχει υπαβάλει προσφυγή.
Ηράκλειο: Ομάδα 30 συντρόφων πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Αλικαρνασσού,κάνοντας παρέμβαση στην πίσω πλευρά των φυλακών με πυροτεχνήματα και καπνογόνα.
Βόλος: 70+ σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές όπου οι κρατούμενοι ήταν σε ένταση από νωρίς το βράδυ
Γρεβενά: 70 περίπου άτομα βρέθηκαν έξω από τις φυλακές στο Φέλι Γραβενών και πραγματοποίησαν μικροφωνική αλληλεγγύης.

ΧΤΊΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ.ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΑΘΛΙΩΤΗΤΑΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
pernongrata.wordpress.com
persona_non_grata@riseup.net


Ο Καμίνης μέτραγε ακόμη...όταν ο Σάκης είχε κάνει ήδη πρωτοχρονιά!
Καλή χρονιά με τα πρώτα τηλεοπτικά epic fails της Ελληνικής τηλεόρασης

Το ζήσαμε και ατο φέτος!!!Ο Σάκης Ρουβας με τον Αντωνη Ρεμο,άλλαξαν χρονιά...15 δεύτερα πιο γρήγορα απο τον καημένο το Καμινη,ο οποίος ειχε σαστίσει απο τα χιλιάδες party animalns που είχαν συγκεντρωθεί στη Πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους!!!
Κερασάκι στη τούρτα...η αλλαγή χρονιάς με τα παιδιά του Big Brother και τον Αϊ Βασιλη...ο οποίος δεν ήταν άλλος..απο την φωνή του δέντρου!!!
Με epic fails αρχίσαμε...κάτι το οποίο σημαίνει πως και φέτος αναμένεται να ρίξουμε τρελό γέλιο!!!


ANYΠΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ youropia

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ:
ΓΕΛΑΔΕΡΕ ΜΑΛΑΚΑ...ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ...ΣΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΑΣ 4ΕΤΙΑΣ...ΑΡΧΙΔΑΚΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ,ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ. 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΧΘΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 30/12...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΙΣ... ΡΟΥΒΙΤΣΕΣ...???

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καρκίνος Tέλος . Ο Dr. Hammer βγήκε απο τη φυλακή και μιλάει για όλα.

Μια πολυ ενδιαφερουσα συνέντευξη με τον αποφυλακισθέντα Δρ. Χάμερ , γιατρού που αμφισβήτησε ανοικτά την ασθενεια του καρκίνου και λόγω της αντίληψης του κατά των χημειοθεραπειών , φυλακίσθηκε στη Γαλλία. Ας διαβάσουμε όλα τα ενδιαφέροντα που μας λέει η παρακάτω συνέντευξη στην Αριάδνη Γερούκη:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-Κώστας Ρούκουνας 1903 – 1984

Φημισμένος τραγουδιστής, εκτελεστής σαντουριού και τραγουδοποιός του ρεμπέτικου, γνωστός και ως «Σαμιωτάκι».

Γεννήθηκε το 1903 στο Καρλόβασι της Σάμου. Η οικογένειά του ήταν φτωχή κι έτσι άρχισε να εργάζεται από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών, αρχικά σε μια καπνοβιομηχανία και αργότερα ως ξυλουργός.

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία στα μέσα της δεκαετίας του 1920 ως τραγουδιστής σε μια ταβέρνα. Σύντομα, έγινε διάσημος στους συντοπίτες του για την εξαιρετική φωνή του, αλλά και για τα Σμυρναίικα που τραγουδούσε.

Το 1927 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά σε γιορτές και πανηγύρια, μέχρι που τον ανακάλυψε ο Παναγιώτης Τούντας, κορυφαίος συνθέτης της εποχής και στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας. Έτσι, την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν οι πρώτοι δίσκοι του, με τραγούδια του Γιώργου Βιδάλη, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία («Το κουκλί της Κοκκινιάς», «Αράπης, μάνας γιος», κ.ά.).

Ο Κώστας Ρούκουνας είχε ηχηρότατη φωνή και διακρινόταν ιδιαίτερα στους αμανέδες. Έμπειρος και ταλαντούχος μουσικός, τραγουδούσε με την ίδια ευκολία και δημοτικό τραγούδι. Ερμήνευσε τραγούδια του Παναγιώτη Τούντα, του Σπύρου Περιστέρη, τουΚώστα Σκαρβέλη και του Γρηγόρη Ασίκη, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Μάρκου Βαμβακάρη, τουΒασίλη Τσιτσάνη, του Στέλιου Κηρομύτη και άλλων «πρώτων ονομάτων» του λαϊκού τραγουδιού.

Την περίοδο 1931 - 1932 δισκογράφησε την «Αρχόντισσα» του Ιάκωβου Μοντανάρη, που είναι το πρώτο τραγούδι χαρακτηρισμένο ως «αρχοντορεμπέτικο» (στην ετικέτα του δίσκου του). Την περίοδο 1930 - 1959 δισκογράφησε συνολικά 180 τραγούδια. Από αυτά που συνέθεσε, ξεχωρίζουν: «Περί πολιτικής» (1934), «Με μια τσαχπίνα μπλέχτηκα» (1934), «Κοντραμπατζήδες» (1935), «Ο Πίκινος» (1936), «Η μπόμπα» (1945), «Ανεμότρατα» (1946), «Μια που σέρνει το μαντήλι» (1947), «Σαρανταπέντε λεμονιές» (1947), «Ο φθισικός», «Φτωχομάνα Σμύρνη», «Πέργαμε», «Μπερδεύτηκα στα χάδια σου», «Ξένε μου στην ξενιτιά», «Αγγινάρα», «Μεγαλέμπορος» κ.ά.

Το 1934 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια Άννα Παγανα, η οποία πέθανε το 1943. Πέντε χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη στιχουργό Αλεξάνδρα Κυριαζή.

Ο Κώστας Ρούκουνας άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Μαρτίου του 1984, χτυπημένος από τον καρκίνο.




Οι μεγάλες στιγμές του 2010


Μάνος Χωριανόπουλος
Μια πολύ δύσκολη χρονιά φεύγει, μια ακόμα πιο δύσκολη έρχεται. Το NEWS 247, επιλέγει δέκα σημαντικές στιγμές της ελληνικής επικαιρότητας που σημάδεψαν το 2010 και σας εύχεται καλή χρονιά και καλή δύναμη για το 2011 (Pics)


Οι τρεις νεκροί στην τράπεζα Marfin, η προσφυγή στο ΔΝΤ και τα όσα ακολούθησαν, αλλά και η έξαρση της τρομοκρατίας είναι γεγονότα ενδεικτικά του τι συνέβη στη χώρα, ενώ η προσπάθεια να βρεθούν ευχάριστες ειδήσεις ήταν φέτος πιο δύσκολη από ποτέ.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

«Και καλόν πόλεμο…»

Απ' όλες τις ευχές των ημερών, μαζεμένες και επιφυλακτικές για να μην ακουστούν ως ύβρις, πήρα και κράτησα μια. Την καταθέτω προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ως γνήσια και πηγαία. Προσωπική και συλλογική. Προερχόμενη από εκείνη τη βάση του λαού που δεν υποψιαζόμαστε, καθώς παραμένει βουβή, αλλ' ίσως όχι άπραγη. Είναι οργισμένη, αλλά όχι φοβισμένη. Ανθρωποι χαμένοι στην ομοιογένεια κι όμως ξεχωριστοί. Που κι όταν δεν μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα, το αναγνωρίζουν στους άλλους κι ίσως έχουν στην άκρη και μια γωνιά να εμπιστευτείς, να ξαποστάσεις κι ας μην τους δεις ξανά.
«Καλή χρονιά και καλό πόλεμο κυρά μου», μου είπε, σ' ένα κατάστημα φθηνών δώρων, μια γυναίκα γύρω στα εξήντα. Με όψη καλοβαλμένης μικροαστής, που βγήκε να κάνει παρέα στη φιλενάδα της, την ιδιοκτήτρια. Μαγαζί παλιό, προσιτό, με δυο άτομα προσωπικό, που είχε άδεια κανονική και το δουλεύει μια γυναίκα που έστησε μονάχη της κοτζάμ οικογένεια.

Το εννοείτε;», ρώτησα. Με πήγε ως την πόρτα κι επέμενε. «Καλό πόλεμο. Μόνον αυτός μας έμεινε». Ηταν απλή και ειλικρινής. Μια άγνωστη γυναίκα στο μαγκωμένο πλήθος των γιορτών, ικανή να εναποθέσει τις ελπίδες της σ' αυτό που αναγνωρίζει ως αναγκαίο. Τη ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική πραγματικότητα υπολογίζοντας το κόστος, όπως συμβαίνει πάντα στον πόλεμο.
Ηταν αυθόρμητη η εκλογή της λέξης. Ξεκάθαρη εκτίμηση της πραγματικότητας, που βιώνει η ίδια και γύρω της. Αντικομφορμιστική εκλογή. Εκεί που μπορείς να πεις «καλούς αγώνες», «καλές μάχες», «να τα λέτε χύμα» κι άλλα τέτοια πολλά κι εύκολα μεταξύ γνωστών - αγνώστων, μια φανερά αποκομμένη απ' το πολιτικό λεξιλόγιο κυρία τολμάει να ευχηθεί κατάμουτρα «καλόν πόλεμο». Στα 2010, δυο μέρες πριν το '11, σ' ένα προάστιο που δεν πεθαίνει της πείνας, την πήρα την ευχή με την πείρα που απέκτησα 38 χρόνια τώρα να δαγκώνω τα λόγια των ανθρώπων με το ένστικτο του εκτεθειμένου και να ζυγιάζω το χρυσάφι της γνησιότητάς τους ή τη γλύκα του κίβδηλου λόγου...
Αν λάθεψα, που μπορεί, είναι γιατί ήθελα να τ' ακούσω από κει που δεν το περιμένω. Απ' τους επιφανειακά βολεμένους, που, όμως, ο καθένας τους κρύβει ίσως ένα δύσκολο δρόμο ως τη σιωπή. Οχι την αφασική. Αλλά τη δεδομένα εύγλωττη, ικανή να γίνει, αντί κραυγής, ιαχή. Και, μάλιστα, συνειδητού πολέμου.
Πήρα τα «γούρια» μου για δώρα - κάτι εύθραυστα γυάλινα ρόδια και πέταλα, πήρα και την ευχή - εντολή και πορεύομαι, πορευόμαστε, σκαντζάροντας το ημερολόγιο κατά μία σελίδα.
Μια βαθιά ανάσα 48 ωρών αργίας κι ύστερα απέναντι από τον εχθρό. Με συμπαραστάτες ορατούς κι αόρατους συμπολεμιστές, που ξέρουν και τι έρχεται και τι πρέπει να γίνει.
Καλή αγωνιστική χρονιά σ' όσους αντέχουν να τη φτιάχνουν για όσους δεν αντέχουν ούτε να τη σκέφτονται.

Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

Ο Μ. Ιγνατίου αποκαλύπτει! Οι ΗΠΑ έβλεπαν τον Κώστα Λαλιώτη ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη!

ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...???
Οι αρρωστημένοι ηλίθιοι “εγκέφαλοι” των αμερικανών, των υπεύθυνων για την επτάχρονη αμερικανοφασιστική δικτατορία στην πατρίδα μας, για την προδοσία της Κύπρου και που σήμερα δυστυχώς κυβερνούν τον τόπο μας, ήθελαν ως «αρχηγό της τρομοκρατίας» τον Κώστα Λαλιώτη.
Ακολουθεί ολόκληρο το...
συγκλονιστικό άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου στο “Έθνος”
(κλικ στις εικόνες, για καλύτερη ανάγνωση)
sibilla.blogspot.com

Νέος πρόεδρος ο Μαρινάκης!

Η 31η Δεκεμβρίου 2010 θα μείνει στην ιστορία. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχώρησε από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, παραχωρώντας την σκυτάλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της πειραϊκής ομάδας.

Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να παραδώσει τα προεδρικά σκήπτρα στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Πρώτος αντιπρόεδρος ανέλαβε ο γιός του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευχαρίστησε τον Σωκράτη Κόκκαλη για την προσφορά του στο σύλλογο!

Ο πρώην πια πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να αφήσει τη θέση, που κατείχε τιμητικά από το καλοκαίρι, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ο άνθρωπος που πληρώνει και έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για ό,τι αφορά το σύλλογο. Έτσι, έκρινε πως έφτασε η στιγμή για να αποσυρθεί από το προσκήνιο και να αφήσει εξ ολοκλήρου τα ηνία της ΠΑΕ στον κ. Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευάγγελος Μαρινάκης

Α' Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Κόκκαλης του Σωκράτη

Β' Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Κομινάκης

Γ' Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Λούβαρης

Δ' Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μώραλης

Δ/νων Σύμβουλος: Ιωάννης Βρέντζος

Μέλη: Σωκράτης Π. Κόκκαλης, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Σταύρος Νταϊφάς, Κωνσταντίνος Μπαρμπής, Μιχάλης Κουντούρης, Ανδρέας Νασίκας, Νικόλαος Τραυλός, Αντώνιος Ρογκόπουλος και Αναστάσιος Τσούφης".

Μαρινάκης: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ"

Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: "Πραγματικά είναι μια πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα για μένα. Τόσο από τη φίλαθλή μου πλευρά, όσο και από την επίσημη θέση μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σωκράτη Κόκκαλη, για όλα όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ".


ΑΝΤΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ

ΕΧΕΙ...


http://www.redplanet.gr