ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Espanyol 1-5 Barcelona visca barca visca catalunia

visca barca visca catalunia

ΝΑΙ ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ...ΝΑΙ ΡΕ ΒΟΛΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ...ΟΕΟΕΟΕ ΟΕΟΕΟΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tη διατήρηση καθαρών και ασφαλών οδοστρωμάτων ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Με ένα ελαφρύ χιονάκι το μπάχαλο είναι γεγονός στην ΠΑΘΕ στο τμήμα από Τέμπη έως στροφές Aλεξάκη.
Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», της οποίας έχουν δώσει τη δυνατότητα να γεμίζει το εθνικό οδικό δίκτυο με σταθμούς διοδίων, δεν έχει ανοιχτό όπως πρέπει και οφείλει να έχει το εθνικό οδικό δίκτυο.
Αποτέλεσμα; Mία λωρίδα ανά κατεύθυνση με όλα τα επακόλουθα της επικινδυνότητας της μιας λωρίδας και τα γνωστά αποτελέσματα, επιπλέον να μην διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα και από την άλλη να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα σε ορισμένα σημεία, καθώς λειτουργεί μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Όλα αυτά συμβαίνουν με το πρώτο λίγο χιόνι που έχει πέσει. Τι θα γίνει αύριο που θα χιονίσει περισσότερο; Τώρα ήρθε ο χειμώνας για τα καλά στην Ελλάδα. Τα υπερτιμημένα διόδια που πληρώνουμε δεν δικαιολογούν ούτε στο ελάχιστο την ταλαιπωρία και τον χαμένο χρόνο που επωμίζεται ο ταξιδιώτης εν μέσω μάλιστα άσχημων καιρικών συνθηκών.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας παρεμβαίνει καθώς εμείς οι ξενοδόχοι τρελαινόμαστε στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να έχουμε προβλήματα από τα αυτονόητα και από τις συμβατικές ή άλλες υποχρεώσεις τρίτων στην βασική εξασφάλιση των ανοικτών δρόμων.
Ελπίζουμε κάποιοι αρμόδιοι να διαβάσουν αυτή την παρέμβαση μας και να ζητήσουν από την υπεύθυνη εταιρεία τον λόγο που δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και το βασικότερο να είναι πιο επιμελής στο μέλλον αναφορικά με τη διατήρηση καθαρών και ασφαλών οδοστρωμάτων από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Τα έσοδα της είναι γι’ αυτό το σκοπό.
Από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Οικονομική κρίση και ΜΜΕ

Printer-friendly versionSend to friend

Ένα ντοκιμαντέρ από χρήστη του διαδικτύου για το πώς τα ΜΜΕ χειρίστηκαν την οικονομική κρίση, προβάλλοντας τα μέτρα ως αναγκαία και τη προσφυγή μας στο ΔΝΤ ως μονόδρομο και αναγκαίο κακό.

Το ελληνικό Κατάρ βρίσκεται στην Κρήτη και το Ιόνιο;;;

Bροχή από μελέτες και επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν ότι πολλές περιοχές της χώρας είναι πολύ πιθανό να κρύβουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η επικείμενη θεσμοθέτηση Εθνικού Φορέα Διαχείρισης Υδρογονανθράκων κορυφώνει το ενδιαφέρον διεθνών εταιρειών που έχει εκδηλωθεί τα τελευταία …Continue reading

Η κρυφή λίστα με τα μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων που χρεωστάνε στο κράτος


ΕΠΙΒΡΑΥΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ANTRES INIESTA ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ESPANOL



Η κίνηση του Αντρές Ινιέστα να αφιερώσει το γκολ του τελικού του Μουντιάλ στον αδικοχαμένο, Ντάνι Ζάρκε προκάλεσε συγκίνηση σε πολλούς. Και στους οπαδούς της Εσπανιόλ, κατάφερε να μετριάσει το μίσος που υπάρχει με την ομάδα της Καταλονίας.

Έτσι όπως αρκετά Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας μεταδίδουν οι οπαδοί που θα βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον παιχνίδι της Εσπανιόλ με την Μπαρτσελόνα –ίσως για πρώτη φορά- θα υποδεχθούν με θερμότατο τρόπο τον Ινιέστα, ως ανταπόδοση για την αφιέρωση του στον αρχηγό της ομάδας τους.

Όταν του έγινε σχετική ερώτηση για την υποδοχή που θα του γίνει απόψε ο Ινιέστα έδειξε συγκινημένος αλλά ξεκαθάρισε ότι όταν θα αρχίσει το παιχνίδι, η τιμή που θα του κάνουν οι οπαδοί της Εσπανιόλ δεν θα τον εμποδίσει να κάνει τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσει τη Μπαρτσελόνα να πάρει τη νίκη.

VISCA BARCA VISCA CATALUNYA!!!!!!!!!!!!!
Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑ... ME ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η νέα λίστα με τα επαγγέλματα που ανοίγουν - Στο επόμενο υπουργικό "κλειδώνουν"

- Μέσα στις γιορτές θα ανακοινωθούν τα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν

- Μετά τους δικηγόρος, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, λογιστές και μηχανικούς ακολουθούν, ταξί, κομμωτήρια, ηλεκτρολόγοι κ.α.
- Η λίστα αποφασίζεται στο υπυργικό συμβούλιο της Δευτέρας

Μέσα στις γιορτές θα ανακοινωθούν τα κλειστά επαγγέλματα που ανοίγουν με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου. Πέραν των γνωστών – νομικοί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές – θα περιλαμβάνονται και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν “ρυθμισμένα”. Μεταξύ αυτών σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, θα περιλαμβάνονται αρτοποιοί, κομμωτές, κτηματομεσίτες, ξεναγοί κ.α.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα παρουσιαστεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα και η λίστα με αυτά μεγαλώνει όσο πλησιάζει η ημέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εξετάζεται το ενδεχόμενο πέρα από όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, να μπορούν οι υπουργοί να βλέπουν ένα προς ένα τα επαγγέλματα που βρίσκονται στις αρμοδιότητές τους.

Μεταξύ αυτών - που σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους πλησιάζουν τα 160 - περιλαμβάνονται για παράδειγμα τα ταξί, τα φορτηγά, τα αρτοποιεία, οι κτηματομεσίτες, οι ηλεκτρολόγοι, οι ξεναγοί, οι κομμωτές, οι αισθητικοί, οι βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές κ.α. Επίσης, στα υπό εξέταση για άνοιγμα είναι ορισμένα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου και του εμπορίου.

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι ο κάθε υπουργός – πέραν του νομοσχεδίου σκούπα – θα μπορεί με ΠΔ ή υπουργική απόφαση να αποφασίζει τις αλλαγές.

Η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων θεωρείται “βολική” καθώς μέσα στις γιορτές η κυβέρνηση υπολογίζει σε μικρότερες αντιδράσεις. Από την άλλη πλευρά με τις ρυθμίσεις επηρεάζονται κλάδοι με μεγαλύτερη συνδικαλιστική ισχύ και ερείσματα στην κυβέρνηση, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο. Το άνοιγμα των επαγγελμάτων που ακολουθεί τις μεγάλες ανατροπές του πολυνομοσχεδίου, είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση.

Οι αλλαγές, όπως προβλέπει το Μνημόνιο θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011 ενώ για άλλα πιο δύσκολα επαγγέλματα θα δοθεί εξάμηνη παράταση. Αν καθυστερήσει η ρύθμιση εξετάζεται ρήτρα αυτόματης απελευθέρωσης με ευθύνη των αρμοδίων υπουργείων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Λογική του νομοσχεδίου θα είναι να αρθεί κάθε περιορισμός και προνόμια που διέπουν την άσκηση επαγγέλματος και την πρόσβαση σε αυτό. Πρόκειται για γεωγραφικούς περιορισμούς, εμπόδια στην αδειοδότηση του επαγγέλματος, καθοριζόμενες κατώτατες αμοιβές, εγγυημένα ελάχιστα περιθώρια κέρδους και εγγυημένη εργασία.

Για παράδειγμα στο νομικό επάγγελμα δεν θα υπάρχει ελάχιστη αμοιβή και γεωγραφικοί περιορισμοί στη άσκηση επαγγέλματος. Στους φαρμακοποιούς θα ισχύσουν πιο ελαστικά ωράρια και μείωση των περιθωρίων κέρδους, στους συμβολαιογράφους κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής και αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών, ενώ κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής θα υπάρξει και για μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα συνδυαστεί με την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας Μπολκενστάιν, δηλαδή της άρσης περιορισμών στην παροχή υπηρεσιών για κάθε πολίτη της Ευρώπης, στη χώρα μας.

Συνελήφθησαν διακινητές λαθρο-μεταναστών...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τέσσερις διακινητές και δεκαέξι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή των Κήπων Έβρου από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών

Τέσσερις αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν στην περιοχή των Κήπων Έβρου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με αξιωματικούς του FRONTEX.

Την Τετάρτη το βράδυ εντοπίστηκαν στην περιοχή Γεμιστής μια ομάδα περίπου είκοσι λαθρομεταναστών. Αστυνομικοί σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της FRONTEX τους παρακολούθησαν, και λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν τρία άτομα, που ανέβηκαν σ' ένα λόφο για να ελέγχουν την κατάσταση. Μετά από λίγα λεπτά επέστρεψαν στην ομάδα, πήραν τρία άτομα και επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.

Το όχημα ακολούθησαν οι αστυνομικοί και μετά από λίγη ώρα το σταμάτησαν και συνέλαβαν τον οδηγό και τους τρεις λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί επέστρεψαν στο αρχικό σημείο και συνέλαβαν και τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες. Οι διακινητές προσπάθησαν να ξεφύγουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές και δεκαέξι λαθρομετανάστες που θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολη

http://news247.gr

Χωρίς Όραμα

Aρθρο εξαιρετικο
Του Άγη Βερούτη

Ποτέ άλλοτε δεν είναι τόσο ζωτικά απαραίτητο το όραμα ενός μέλλοντος καλύτερου από το παρόν, όσο σε εποχές ζόφου. Ζόφος ορίζεται** ως “το βαθύ και απειλητικό ή τρομακτικό σκοτάδι”, και ως “η κατάσταση βαθιάς απογοήτευσης, ή μελαγχολίας, παντελούς έλλειψης αισιόδοξων προοπτικών”. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει εποχή ζόφου.

Μόνο ένα όραμα μπορεί να λειτουργήσει ως δέσμη φωτός που θα οδηγήσει μέσα από το αβέβαιο, σκοτεινό παρόν μας, σε ένα μέλλον όπως εκείνο που θα θέλαμε να ζήσουν τα παιδιά μας. Το όραμα απαιτεί δημιουργική φαντασία για να το σχηματίσεις, αυτοπεποίθηση για να το επικοινωνήσεις, θράσος για να το υπερασπιστείς, και θάρρος για να το κυνηγήσεις. Ένα όραμα δεν έχει εξαιρέσεις, ούτε εκπτώσεις, περικλείει το σύνολο του αντιληπτού, και απευθύνεται τόσο στην καρδιά όσο και στο νου. Ένα όραμα εμπνέει τους ανθρώπους σε δημιουργική εγρήγορση και πράξη.

Η διαφορά ανάμεσα στον Ηγέτη και τον διαχειριστή (manager) είναι ότι ο πρώτος οδηγεί τους ανθρώπους εμπνέοντάς τους σε δράση και αποτελώντας παράδειγμα των λόγων του, ενώ ο δεύτερος τούς κατευθύνει υποχρεώνοντάς τους σε συμπεριφορές μέσα από κανόνες και οδηγίες που ο ίδιος δεν τηρεί κατ’ ανάγκην. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι το όραμα και οι αρχές του πρώτου.

Κανένας αυτή τη στιγμή δεν προτείνει ένα πραγματικό όραμα για την Ελλάδα. Ολίγες αποσπασματικές δηλώσεις περί “Πράσινης Οικονομίας” προκαλούν μειδιάματα στον πολύ κόσμο, και αποτελούν έναυσμα πλήθους ανεκδότων, ενώ στην καλύτερη περίπτωση σκιαγραφούν ολίγα μικρά κομμάτια ενός θολού παζλ, ενώ χρειαζόμαστε ένα μεγαλοπρεπή πίνακα ζωγραφικής.

Ενώ η Ελλάδα βιώνει κρίση δημοκρατίας και επιβίωσης αυτή τη χρονική περίοδο, οι εξουσίες έχουν χάσει τις διαχωριστικές γραμμές τους.

- Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης εγκλωβισμένοι στη μέγγενη της γραφειοκρατίας και των ισχυρών συμφερόντων αδυνατούν να προστατεύσουν τον Πολίτη από την αδικία, και αμφισβητούνται από το σύνολο πλέον των Πολιτών.

- Η ισονομία έχει καταργηθεί με συνταγματική πρόβλεψη του Νομοθέτη που θέτει εαυτόν υπεράνω νόμων του Κράτους, και έχει αναλάβει και την Εκτελεστική εξουσία.

- Ο Τύπος σε πρωτοφανή και παγκόσμια πρωτοτυπία έχει φιμωθεί με πλείστες απαγορεύσεις συλλογής ή καταγραφής στοιχείων για άνομες πράξεις πολιτικών και “δημοσίων λειτουργών”, και απειλείται με οικονομικό μαστίγωμα δια των προστίμων.

- Η οικονομία στραγγαλίζεται από τα πλοκάμια της διαφθοράς που ευδοκιμεί στα αχαρτογράφητα σκοτάδια του γραφειοκρατικού λαβύρινθου που καλείται να πλεύσει ο σημερινός Πολίτης και ελεύθερος επαγγελματίας.

- Ο Πολίτης-έντομο αποτελεί ενόχληση για τους δημόσιους υπάλληλους παρ΄ ό,τι εκείνοι αμείβονται από τους φόρους του για να τον εξυπηρετούν, και αντιμετωπίζεται με υπεροψία, προχειρότητα και ανυπομονησία, ενώ από άνθρωπος έχει υποβιβασθεί και αποπροσωποποιηθεί σε “Φορολογητέα Ύλη” με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (μήπως πλησιάζει στο μυαλό τους και η στιγμή να φοράμε τον ΑΦΜ μας σε τατουάζ στο μπράτσο όπως στα επαίσχυντα στρατόπεδα συγκεντρώσεως του Β’Π.Π. ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε καν ονόματα;)

- Ο πολιτικός μηχανισμός απομονωμένος στον δικό του “Όλυμπο” διαχειρίζεται το ατομικό του συμφέρον ως να ήταν Δημόσιο Συμφέρον, και σφυρίζοντας αδιάφορα ζει μέσα σε μια επίπλαστη ευημερία απομυζώντας την ζωτική ενέργεια του συνόλου για αυτόν και τους “στρατούς” του.

Αυτά όλα συμβαίνουν καθώς καταστρατηγείται κάθε αίσθημα δικαίου στον καθημερινό Έλληνα που γνωρίζει ότι για δεκαετίες υφίσταται νοητικό και οικονομικό βιασμό κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν, από τους ίδιους τους ταγούς του Δημοσίου Συμφέροντος που ο ίδιος τοποθέτησε για να τον προστατεύσουν από τους εαυτούς των.

Πού είναι το Όραμά σας για την Ελλάδα κύριοι πολιτικοί;

Γιατί δεν το κοινοποιείτε και σε εμάς;

Μήπως διότι δεν μας περιλαμβάνει;

Ή μήπως διότι η σημερινή Ελλάδα αποτελεί το δικό σας Ελντοράντο, και θέλετε πάσει θυσία (μας) να παραμείνει ως έχει;

Καμιά εικόνα κανενός μελλοντικού εαυτού μας καλύτερου από τον σημερινό δεν προτείνει κανείς σας γιατί κανείς σας δεν είναι σε θέση να την οραματιστεί.

Δώστε μας Όραμα κύριοι, αν έχετε, και τα υπόλοιπα θα τα πράξουμε εμείς!

Ή μήπως κανείς σας δεν έχει όραμα για την Ελλάδα, διότι εσείς απλά είστε οι “διαχειριστές” του ζόφου

Κόβουν τη θέρμανση σε δύο σχολεία

Κόβουν τη θέρμανση σε δύο σχολεία

«Εάν δεν εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί σας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διακοπή της παροχής του φυσικού αερίου». Η φράση αυτή ακούστηκε την Πέμπτη το πρωί, όταν ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου. Οι φόβοι των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας επαληθεύτηκαν, καθώς γνώριζαν πως οι οφειλές προς της εταιρία που παρέχει φυσικό αέριο αγγίζουν τις 8.650 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ν. Ιωνίας φαίνεται πως γυρνάει την πλάτη στους 100 και πλέον μαθητές του 4ου Γυμνασίου αλλά και του ΕΕΕΕΚ που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο.

Θα ξυλιάσουν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Μουσικού Σχολείου.
Την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας δέχτηκε τηλέφωνο από την εταιρία του φυσικού αερίου και ο υπεύθυνος τον πληροφόρησε πως άμεσα θα προχωρήσουν σε διακοπή της παροχής καθώς τα χρέη είναι σημαντικά.
Αμέσως μετά το τηλεφώνημα αυτό αναστατώθηκε όλη η σχολική κοινότητα. Το γεγονός αυτό όμως δεν έχει συμβεί πρώτη φορά. Στις αρχές Οκτωβρίου η εταιρία είχε διακόψει την παροχή του φυσικού αερίου, ασκώντας πίεση για να λάβει τα χρήματά της και τα παιδιά κυριολεκτικά είχαν μελανιάσει από το κρύο.
Οι οφειλές της σχολικής επιτροπής προς την εταιρία παροχής του φυσικού αερίου φτάνουν τις 8.650 ευρώ, ενώ ενήμερος για την κατάσταση από τις αρχές Οκτωβρίου είναι ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση στο πρόβλημα παρά τις οχλήσεις των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών.
Απαράδεκτη χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών ΑμεΑ κ. Ράνια Καρανικόλα, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να παρακαλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για τα αυτονόητα.
Η ίδια σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση κωφεύει και πως το θέμα θα πρέπει να λυθεί πριν τα παιδιά «ξυλιάσουν» από το κρύο.
Στο ΕΕΕΕΚ φοιτούν 45 μαθητές με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παραμείνουν στο σχολείο εάν δεν υπάρχει θέρμανση.


Η Διεύθυνση και οι γονείς του σχολείου είχαν προτείνει να καλύπτεται από τον Δήμο Ν. Ιωνίας το κόστος του φυσικού αερίου, το οποίο για τη σχολική επιτροπή είναι δυσβάσταχτο, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Η σχολική επιτροπή για την περσινή χρονιά έλαβε μόλις 2.000 ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν μιας και οι οφειλές είναι πολλές, τόσο προς τις ΔΕΚΟ όσο και προς βιβλιοπωλεία και άλλους φορείς.
Πρόβλημα όμως δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ αλλά και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει κλίμα έντασης αλλά και απογοήτευσης για την εξέλιξη αυτή, ενώ φωνές επισημαίνουν πως οι συνθήκες αυτές δεν θυμίζουν σύγχρονα σχολεία.
Άμεση απαίτηση όλων είναι να πληρωθούν οι οφειλές προς την εταιρία παροχής του φυσικού αερίου, αλλιώς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα για τους μαθητές τους.

http://www.taxydromos.gr

Σε ρεκόρ δεκαετίας έφθασε η ανεργία στην Ελλάδα

Στο 12,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 και 9,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2009. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των απασχολούμενων στο τρίτο τρίμηνο του 2010 ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου και κατά 33,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010, βρήκαν απασχόληση 102.797 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 62.444 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης.
Αντίθετα, 158.586 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 89.447 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 91.848 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, αλλά είναι άνεργα.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (16,1%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (9,7%). Από την κατά ομάδες ηλικιών διάρθρωση της ανεργίας προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών, ήτοι 24,2%. Για νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 30,6%.
Εξετάζοντας την εξέλιξη του αριθμού των απασχολουμένων, ανά τομέα της οικονομίας, καταδεικνύεται ότι στον πρωτογενή τομέα υπάρχει αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (1,1%). Αντίθετα, μείωση παρουσιάζεται στο δευτερογενή (10,9%) και στον τριτογενή τομέα (1,2%).
Από το σύνολο των ανέργων, το 87% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 53,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 36,3% αναζητά πλήρη, αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Ποσοστό ανέργων (8,2%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2010, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (23,9%), δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (23,0%), είτε δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (16,8%).
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 23,7% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, αποτελούν αντίστοιχα το 48,4%.
http://www.taxydromos.gr


ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΣΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΗΛΩΤΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ...???ΠΟΣΟΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ...???
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Στη κατάψυξη η Αγγλία

Σοβαρά προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αγγλία. Οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Πολλές ήταν οι πτήσεις που ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια της Αγγλίας εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα, ενώ όσοι κατάφεραν τελικά να ταξιδέψουν καθυστέρησαν πολλές ώρες.
-Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμενόταν αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο του Heathrow με τους προγραμματισμένους ταξιδιώτες να ανέρχονται στις 630.000, ενώ στις 240.000 είναι οι επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήριο για να αναχωρήσουν από το Gatwick.
-Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι πολικές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Πρωτοχρονιά και έτσι παραμένει ακόμα συγκεχυμένο αν θα εκτελεστούν οι πτήσεις των επόμενων ημερών.

Η κακοκαιρία εκτός από τα αεροδρόμια δημιούργησε πολλά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες καθιστώντας αδύνατη τη μετακίνηση των Βρετανών.

http://news247.gr

Λάδι στη φωτιά από Μπουτάρη

Αποτεφρωτήριο νεκρών σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μόνο η εξαγγελία θα προκαλέσει αντιδράσεις και συγκεκριμένα την αντίδραση του μητροπολίτη Άνθιμου.

Όπως ήταν φυσικό ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε για μια ακόμα φορά για τις σχέσεις του με τον μητροπολίτη και χαρακτήρισε "ατυχές" το όλο θέμα.

Πάντως υπήρξε ειλικρινής, λέγοντας χαρακτηριστικά "Δεν θα γίνει βέβαια και καρδιακός μου φίλος".

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της συμπρωτεύουσας ανέφερε ότι θα ζητήσει τη συνεργασία του Άνθιμου για τις δράσεις που γίνονται για τους άπορους και τους τοξικομανείς, ενώ αναμένεται και συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε και στον ρόλο ειρηνοποιού που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, ο οποίος ζήτησε από τον μητροπολίτη "να δώσει συγχωροχάρτι" στον νέο δήμαρχο.

Ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι χάρηκε για αυτή τη συνάντηση και για τα όσα ειπώθηκαν, διότι αυτό δείχνει διάθεση συμφιλίωσης.

http://news247.gr

Διαδήλωση ξωτικών κατά του Άγιου Βασίλη!


Διαδήλωση «ξωτικών» κατά του Santa ClausΔεκάδες «ξωτικά» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ν. Υόρκης.

Μια ξεχωριστή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, ενόψει των Χριστουγέννων και των γιορτών, καθώς φαίνεται πως κάποιοι... ζήλεψαν τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού και θέλησαν να μιμηθούν τον τρόπο αντίδρασης τους.

Συγκεκριμένα, δεκάδες «ξωτικά» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ν. Υόρκης, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και αντιστεκόμενοι στην «υποδούλωση» που υφίστανται από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Oδομαχίες τη νύκτα στην Κερατέα.

Οδομαχίες με χρήση χημικών απο τα ΜΑΤ και μολότωφ απο τους εξαγριωμένους κατοίκους τη νύχτα.Είχε προηγηθεί ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στίς αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προκλητικά επιτέθηκαν κατα των πολιτών.Πανω απο 1500 κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.Ηρεμία στίς 8 το πρωί του Σαββάτου.
Σάββατο 18/12 8.00 πμ

Οδομαχίες με χρήση χημικών απο τα ΜΑΤ και μολότωφ απο τους εξαγριωμένους κατοίκους τη νύχτα.Είχε προηγηθεί ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στίς αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προκλητικά επιτέθηκαν κατα των πολιτών.Πανω απο 1500 κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.Ηρεμία στίς 8 το πρωί του Σαββάτου.



16:00 .Ηλεκτρονικά μηνύματα που μόλις έφθασαν , κάνουν έκκληση για βοήθεια και ενημέρωση, καθώς λόγω της απεργίας των συμβατικών ΜΜΕ, η ροή των πληροφοριών από την περιοχή είναι περιορισμένηΑπό τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή στην Κερατέα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εντεταμένη χρήση χημικών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσαγάγουν πολίτες.

Νεώτερες πληροφορίες του stopcartel Newsdesk αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και ΜΑΤ συνεχίζονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ηλεκτρονικά μηνύματα που έφθασαν μόλις, κάνουν έκκληση για βοήθεια και ενημέρωση, καθώς λόγω της απεργίας των συμβατικών ΜΜΕ, η ροή των πληροφοριών από την περιοχή είναι περιορισμένη

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ 3:55

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΧΤΙΟΥ , ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ !

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη θέση Οβριόκαστρο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή στην Κερατέα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εντεταμένη χρήση χημικών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσαγάγουν πολίτες.

Νωρίτερα, γερανοί της αστυνομίας επιχείρησαν να μεταφέρουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τα οποία οι κάτοικοι είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μπλόκο.

Όπως καταγγέλλουν όμως οι τοπικοί παράγοντες αλλά και αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, πολλά από τα αυτοκίνητα που μεταφέρθηκαν υπέστησαν ζημιές.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ευθέως την αστυνομία για ωμή βία, σημειώνοντας ότι η παρουσία της εκεί είναι «άκαιρη», καθώς ήδη από χθες υπάρχει δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ..

Στο αιτιολογικό της απόφασης σημειώνεται ότι δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Υ..

Καθώς η οριστική δικαστική απόφαση αναμένεται εντός των επομένων ημερών, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θεωρούν ότι τόσο η παρουσία της αστυνομίας όσο και η βία που ασκεί εναντίον τους είναι τουλάχιστον αναίτιες.

Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι και όσο περνάει η ώρα τους πρώτους συγκεντρωμένους συνδράμουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, ενώ έχουν καταφθάσει δεκάδες μαθητές από τα τοπικά σχολεία.

Είναι σαφές ότι εδώ και μία εβδομάδα η Κερατέα είναι επί ποδός πολέμου, καθώς ουδείς από τους κατοίκους είναι αποφασισμένος να επιτρέψει να κατασκευαστεί στην περιοχή του ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ! 17/12/10


Ματατζήδες εμπόδισαν ασθενοφόρο που μετέφερε σοβαρό περιστατικό να κατευθυνθεί προς τον Ευαγγελισμό.Φοβήθηκαν να περάσει μπροστά από τη Βουλή και το γύρισαν πίσω!Δεν ενδιαφέρει τον Χρήστο Παπουτσή αν πεθαίνουν πολίτες, φθάνει να προστατέψουν τα τομάρια τους από αυτούς...Τετοιος φόβος!

Το Δ.Ν.Τ ζητεί το πόθεν αίσχος των αρχικλεφταράδων. Έρχεται η σειρά τους ; Σ` ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ


Αναμενόμενες θεωρεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του ελληνικού λαού το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο, το οποίο επιμένει να απαιτεί τιμωρία όσων οδήγησαν την ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής, διότι -όπως τονίζεται- μόνο με τον τρόπο αυτό θα επικρατήσει η ηρεμία και θα αποκτηθεί η πολυπόθητη κοινωνική συναίνεση.
Μία εκ των εισηγήσεων των επιτελών του Tαμείου ώστε να επιτευχθεί η λαϊκή συναίνεση, είναι η εφαρμογή χωρίς εξαίρεση του «πόθεν έσχες» ειδικά για νυν και πρώην υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.
ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ενημερωμένη πηγή υποστήριξε ότι «θα εκπλαγούμε από τα αποτελέσματα» (του ελέγχου), ενώ ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 100 πρώην και νυν υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν καν συμπληρώσει τις αιτήσεις. H πηγή έκανε ειδική αναφορά σε πρώην υπουργό, ο οποίος φαίνεται να διαθέτει δεκάδες ακίνητα, τα οποία κατόπιν έρευνας αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα δεν ανήκουν στον ίδιο, απλά έχει μετατραπεί σε αχυράνθρωπο για πρώην Eλληνες αξιωματούχους.

Στο Tαμείο δεν ανησυχούν για τις λαϊκές αντιδράσεις και τονίζουν πως είναι φυσικό και φυσιολογικό επακόλουθο να διαμαρτύρονται οι Eλληνες για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

NOTIOS HXOS-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ - ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ-

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.

Αυτό προκύπτει από επιστολή - αίτημα της Προέδρου του ΔΟΥΚ κ. Ντίνας Παπαστεφάνου που απέστειλε προ ημερών προς το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, που με τη σειρά του διαβίβασε το έγγραφο στους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και ζητά με την ευθύνη των Διευθυντών των δημοτικών σχολείων της πόλης να συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής, προκειμένου να εφοδιαστούν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, που με τη σειρά του τα διανέμει δωρεάν στους άπορους και αναξιοπαθούντες της πόλης.

Ειδικότερα με το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης το οποίο κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές - ντριες των Δημοτικών Σχολείων και στις προϊστάμενες - νους των Νηπιαγωγείων του Νομού Μαγνησίας, ζητείται η ενεργή και πολύτιμη συνεργασία τους με τους γονείς, προκειμένου, όπως τονίζει, να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια συγκέντρωσης τυποποιημένων τροφίμων που στόχο έχει τη στήριξη και συμπαράσταση προς τους συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.
Η συγκέντρωση των τροφίμων, όπως προσθέτει στο έγγραφό του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, θα γίνει από το Διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ τη μεταφορά τους θα την αναλάβει ο Δήμος Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων μπορούν να απευθύνονται στην κ. Τζένη Παρισάκη στα τηλέφωνα 24210 55156, 24210 29908 και 6936647639.
Το έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως προαναφέρθηκε, προήλθε μετά από έγγραφο αίτημα που έστειλε προ 15νθημέρου η Πρόεδρος του ΔΟΥΚ κ. Ντίνα Παπαστεφάνου και στο οποίο σημειώνονταν τα ακόλουθα:
«Ο Δήμος Βόλου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο με στόχο τη στήριξη και συμπαράσταση συμπολιτών μας που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης ιδιαίτερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα του σε οικογένειες με σοβαρά και κοινωνικά προβλήματα ύστερα από αξιολόγηση και παραπομπή από την κοινωνική μας υπηρεσία.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας υπολογίζουμε ότι σε μηνιαία βάση θα εξυπηρετούνται πάνω από 500 άτομα από τη συγκεκριμένη προσφορά. Παρακαλούμε για τη δική σας συνεργασία, καταλήγει η κ. Παπαστεφάνου, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Βόλου για τον περιορισμό της ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης από την οποία κινδυνεύουν πολλοί συμπολίτες μας με τη συμμετοχή σας στον εφοδιασμό του Παντοπωλείου σε τρόφιμα και ειδικότερα στα παρακάτω είδη: Καφέδες, ζάχαρη, μαρμελάδες, γάλα (εβαπορέ), αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, χαρτικά, απορρυπαντικά κα άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

taxydromos.gr