ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕΣ...

eloy-walk alone 70-71

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ELOY...Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ PINK FLOYD

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»…Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ—ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!

Με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών.
Ετσι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!
Αρκεί απλώς, σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.

Γιατί όμως η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση; Κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, απαντούν νομικοί. Η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει τα μέτρα της, συμπληρώνουν.

Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Το ανησυχητικό είναι όμως ότι οι σοβαρές αυτές αλλαγές, που άπτονται θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έγιναν από το θερινό τμήμα και όχι από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές!!!

Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.

Υπάρχει και μια ευνοϊκή ρύθμιση, που τιμωρεί με ποινή από 1-6 χρόνια όσους μετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση που συστάθηκε για τέλεση πλημμελημάτων. Αρκεί βέβαια να μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά την απειλή κάθειρξης 10 ετών σε όσους δίνουν ουσιώδεις πληροφορίες σε τρομοκράτες, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διατύπωσε επιφυλάξεις καθώς επισήμανε πρόβλημα αοριστίας και υπερβολικής διεύρυνσης του αξιόποινου.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2010

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΣ ΤΙ ΕΣΤΙ VIVARTIA


CHRISTIS DAIRIES PUBLIC LTD & CHARALAMBIDES DAIRIES LTD
H Christis είναι µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες στον τοµέα της παραγωγής και διανοµής γαλακτοκοµικών προϊόντων στην Κύπρο. Είναι η µοναδική εταιρεία στην Κύπρο που δραστηριοποιείται παραγωγικά σε όλους τους τοµείς των γαλακτοκοµικών προϊόντων: παστεριωµένο γάλα, τυροκοµικά, γιαούρτι και κρέµα και που διαθέτει παραγωγική µονάδα UHT. http://www.christis.com.cy/

ΒΙΓΛΑ ΟΛΥΜΠΟΥ Α.Ε.Β.Ε.
Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων Η εταιρεία συνέχισε το 2007 την παρουσίαση των προϊόντων της στη διεθνή έκθεση της Γερµανίας µε το slogan «SAY CHEESE… TASTE GREECE», ενώ συνεχίστηκαν οι εξαγωγές στις Σκανδιναβικές χώρες, στον Καναδά και στη Γαλλία.

ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ Α.Β.Ε.Ε.
Παραγωγή και εμπορία συμπυκωνμάτων ζωοτροφών, πτηνοτροφών και ιχθυοτροφών και πάσης φύσης κτηνιατρικών φαρμάκων και ειδών που συντελούν στην ανάπτυξη και θεραπεία των ζώων.

HELLENIC CATERING A.E.
Παραγωγή καταψυγμένων προϊόντων κρέατος, ετοίμων προμαγειρεμένων καταψυγμένων φαγητών, σαλατών, σαλτσών και dressings. Η εταιρία εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης.

UNITED MILK COMPANY
Η United Milk Company ηγείται της αγοράς των γαλακτοκοµικών στη Βουλγαρία και εξαγοράστηκε από τη VIVARTIA το 2007. http://www.umc.bg/

GREENFOOD A.E.
Η εταιρία GREENFOOD Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση οπωροκηπευτικών προϊόντων.

AGROTEAM E.O.O.D.
Πρόκειται για εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τοµέα παραγωγής και εµπορίας γεωργικών προϊόντων µε έδρα τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

CREAMLINE GROUP

Η εταιρεία δραστηριοποιείται µέσω 2 θυγατρικών στη Βουλγαρία και στη Ρουµανία, στην παραγωγή, συσκευασία και εµπορία προϊό ντων σοκολατοποιίας και πραλίνας φουντουκιού.
http://www.creamline.com/

ΒΙΟΜΑΡ Α.Ε.
Η εταιρεία ΒΙΟΜΑΡ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην παραγωγή µαρµε λάδας µε το brand name «Spin Span».

CHIPITA PARTICIPATIONS LTD
Πρόκειται για εταιρεία συµµετοχών που δεν ασκεί παραγωγική δραστηριότητα και έχει έδρα της την Κύπρο. H Chipita Participations Ltd είναι ο µέτοχος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και συµµετέχει στις παρακάτω εταιρείες:
CHIPITA UKRAINE CYPRUS LTD
LATIN AMERICA SNACK FOODS
EDITA Food Industries
CHIPITA GERMANY
CHIPITA NIGERIA (CYPRUS) LTD
CHIPITA SAUDI ARABIA (CYPRUS) LTD
CHIPITA ITALIA

ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε.
Η ΑΛΕΣΙΣ ΑΒΕΕ είναι θυγατρική της VIVARTIA ABEE κατά 51% και δραστηριοποιείται στην εµπορία καταψυγµένων ζυµών.

Σ. ΝΕΝ∆ΟΣ Α.Ε.
Η Σ. ΝΕΝ∆ΟΣ Α.Ε. παράγει προϊόντα αρτοποιίας.
ΑΝΘΕΜΙΑ Α.Ε.
Αντικείµενο της εταιρείας είναι η αντιπροσώπευση και διανοµή τροφίµων, ποτών, ζαχαρωδών και χαρτικών.

ΤΣΙΜΗΣ Α.Ε.
∆ραστηριοποιείται στην παραγωγή και εµπορία εύκαµπτων υλικών συσκευασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ
Η εταιρεία ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ) δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταψυγµένων ζυµών.

Βασικος μετοχος της vivartia ειναι η MIG του γνωστου Βγενόπουλου. και η τρυπα του λαγου συνεχιζεται, διοτι η MIG διαχειριζεται ορισμενα κεφαλαια (φημολογουμενης αραβικης προελευσης). λεπτομερειες για τη μετοχικη συνθεση εδω: http://www.marfininvestmentgroup.com/Detail.aspx?amid=11048 όπως καταλαβαινεις το παιχνιδι δεν εχει τελειωμο, πολυ περισσότερο οταν μαθεις πως τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ αυτα καθ αυτα, το ΧΡΗΜΑ δηλαδη, ΔΕΝ ανηκει σε ΚΡΑΤΗ αλλα σε ιδιωτικες εταιριες. και αυτο ισχυει για ΟΛΕΣ τις χωρες (εκτος ισως απο τη Βορειο Κορέα πχ, η το ιραν-και παλι με αμφιβολιες). Επειδη οι τυποι που κινουν τα νηματα πονταρουν ακριβως στο οτι οι περισσότεροι Ελληνες δεν εχουν ΙΔΕΑ απο χρηματοικονομικα (και νομιζουν οτι ξερουν κιολας) σου προτεινω εντατικα μαθηματα παγκοσμιας οικονομικης ιστοριας. ενα ΠΟΛΥ καλο ντοκιμανταιρ ειναι το MONEYMASTERS στο google video.:

http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#
σημ: (απεφυγε τα υπουλα βιντεο τυπου zeitgeist kai zeitgeist2) και εστιασε στα ιστορικα γεγονοτα και τη ΛΟΓΙΚΗ.) πολλοι κομμουνιστες θα πουν οτι το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα, αλλα δυστυχως καιτοι συμπαθέστατοι και γλυκύτατοι, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. στο μονο που θα συμφωνησω με τους κομμουνιστες ειναι το σφυρι και το δρεπανι -αναθεμα και αν εχει πιασει κανενας δρεπανι στη ζωη του για να θερισει-.με αλλα λογια παρε και εσυ ενα τσαπι, βαλε τον κηπο σου και ΜΗ ΔΙΑΚΙΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.