ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Θα μείνει στη φυλακή τελικά ο Ασάντζ

Την τελευταία στιγμή μπλόκαραν την αποφυλάκισή του. Του είχε επιδικαστεί εγγύηση 240.000 λιρών με την υποχρέωση κάθε βράδυ να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα και να δηλώνει παρών.

Έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ μετά την καταβολή εγγύησης.

Σε ανακοίνωση της σουηδικής εισαγγελίας, που δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η εισαγγελέας Μαριάν Νάι υπογράμμισε ότι “δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών”.

Η δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής Τζαμά Λίντφιλντ ανακοίνωσε την απόφαση στο δικαστήριο χωρίς να την αιτιολογήσει. Ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ, που νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Ασάνζ, δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Η Βρετανική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ πληρώνοντας εγγύηση 24000 λίρες Αγγλίας θα μπορούσε να αποφυλακιστεί. Ο Δικαστής Χάουαρντ Ρίντλ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους με εγγύηση και όρισε νέα ακρόαση για την υπόθεση του στις 11 Ιανουαρίου. Έως τότε θα είναι υποχρεωμένος κάθε βράδυ να υποβάλει έκθεση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Πλήθος διασημοτήτων, ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης Μάικλ Μούρ βρισκόντουσαν έξω από το δικαστήριο του Ουέστμινστερ για να υποστηρίξουν τον Ασάνζ.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης εξέχουσες προσωπικότητες θέλησαν να προσφέρουν χρήματα για την εγγύηση. Ο ίδιος ο Μούρ έδωσε 20 χιλιάδες λίρες για την χρηματική εγγύηση.

Ωστόσο οι οροί αποφυλάκισης του είναι πολύ αυστηροί. Είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το διαβατήριό του, να κατοικεί σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στο Σάσεξ και να φορά μια ηλεκτρονική ετικέτα εντοπισμού!

Εκεί βρέθηκε και η Μπίανκα Τζάγκερ που σε δήλωσή της ανέφερε «Ανησυχώ ότι αυτή η υπόθεση γίνεται όλο και πολιτικοποιημένη» και πρόσθεσε “Δεν συμφωνώ με όλα όσα έχει κάνει αλλά το πιο σημαντικό πράγμα στο δίκαιο είναι η δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει η δέουσα διαδικασία ελευθερίας και έκφρασης”.

Ενώ οι δικηγόροι του επιχείρησαν και κατάφεραν σήμερα, να αφεθεί ο πελάτης τους προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.


“Οι πεποιθήσεις μου παραμένουν ακλόνητες. Μένω πιστός στα ιδανικά μου, όπως τα έχω εκφράσει. Οι περιστάσεις δεν με επηρεάζουν. Αντίθετα, εντείνουν την αποφασιστικότητά μου”, δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του Κριστίν, που παραχώρησε γραπτώς τις δηλώσεις του στο Channel 7 της αυστραλιανής τηλεόρασης.

Στις δηλώσεις αυτές, ο Ασάνζ παρουσιαζόταν επικριτικός στις εταιρείες Visa, Mastercard και Paypal, κατηγορώντας τις ότι ανέστειλαν πληρωμές προς το Wikileaks.


“Γνωρίζουμε ότι οι Visa, Mastercard και Paypal καθώς και άλλες εταιρίες, είναι όργανα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτό δεν το γνωρίζαμε προηγουμένως. Κάνω έκκληση στον κόσμο να προστατεύσει το έργο μου και τους ανθρώπους μου από αυτές τις παράνομες και ανήθικες επιθέσεις”, είπε ο Ασάνζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: