ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Oδομαχίες τη νύκτα στην Κερατέα.

Οδομαχίες με χρήση χημικών απο τα ΜΑΤ και μολότωφ απο τους εξαγριωμένους κατοίκους τη νύχτα.Είχε προηγηθεί ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στίς αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προκλητικά επιτέθηκαν κατα των πολιτών.Πανω απο 1500 κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.Ηρεμία στίς 8 το πρωί του Σαββάτου.
Σάββατο 18/12 8.00 πμ

Οδομαχίες με χρήση χημικών απο τα ΜΑΤ και μολότωφ απο τους εξαγριωμένους κατοίκους τη νύχτα.Είχε προηγηθεί ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στίς αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προκλητικά επιτέθηκαν κατα των πολιτών.Πανω απο 1500 κάτοικοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.Ηρεμία στίς 8 το πρωί του Σαββάτου.



16:00 .Ηλεκτρονικά μηνύματα που μόλις έφθασαν , κάνουν έκκληση για βοήθεια και ενημέρωση, καθώς λόγω της απεργίας των συμβατικών ΜΜΕ, η ροή των πληροφοριών από την περιοχή είναι περιορισμένηΑπό τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή στην Κερατέα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εντεταμένη χρήση χημικών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσαγάγουν πολίτες.

Νεώτερες πληροφορίες του stopcartel Newsdesk αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και ΜΑΤ συνεχίζονται καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ηλεκτρονικά μηνύματα που έφθασαν μόλις, κάνουν έκκληση για βοήθεια και ενημέρωση, καθώς λόγω της απεργίας των συμβατικών ΜΜΕ, η ροή των πληροφοριών από την περιοχή είναι περιορισμένη

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ 3:55

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΧΤΙΟΥ , ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ !

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Κερατέα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε κόστος τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη θέση Οβριόκαστρο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η περιοχή στην Κερατέα θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς οι κάτοικοι συγκρούονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι γίνονται μάχες σώμα με σώμα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εντεταμένη χρήση χημικών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προσαγάγουν πολίτες.

Νωρίτερα, γερανοί της αστυνομίας επιχείρησαν να μεταφέρουν σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τα οποία οι κάτοικοι είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν μπλόκο.

Όπως καταγγέλλουν όμως οι τοπικοί παράγοντες αλλά και αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, πολλά από τα αυτοκίνητα που μεταφέρθηκαν υπέστησαν ζημιές.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ευθέως την αστυνομία για ωμή βία, σημειώνοντας ότι η παρουσία της εκεί είναι «άκαιρη», καθώς ήδη από χθες υπάρχει δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, σύμφωνα με την οποία διατάχθηκε η προσωρινή αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ..

Στο αιτιολογικό της απόφασης σημειώνεται ότι δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή που πρόκειται να κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Υ..

Καθώς η οριστική δικαστική απόφαση αναμένεται εντός των επομένων ημερών, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι θεωρούν ότι τόσο η παρουσία της αστυνομίας όσο και η βία που ασκεί εναντίον τους είναι τουλάχιστον αναίτιες.

Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι και όσο περνάει η ώρα τους πρώτους συγκεντρωμένους συνδράμουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, ενώ έχουν καταφθάσει δεκάδες μαθητές από τα τοπικά σχολεία.

Είναι σαφές ότι εδώ και μία εβδομάδα η Κερατέα είναι επί ποδός πολέμου, καθώς ουδείς από τους κατοίκους είναι αποφασισμένος να επιτρέψει να κατασκευαστεί στην περιοχή του ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: