ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Το τηλεφώνημα, ο εκρηκτικός μηχανισμός και οι "Πυρήνες της Φωτιάς"



Η έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών, το γεγονός δηλαδή οτι αξιολόγησαν σωστά τις πληροφορίες που έγιναν με τηλεφώνημα από άγνωστο στις 7.38 στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ήταν καθοριστική στο να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για να εκκενωθεί όχι μόνο το κτίριο του Πρωτοδικείου αλλά και οι γειτονικές επιχειρήσεις και οι πολυκατοικίες...



από τους ενοίκους τους. Η περιοχή γέμισε με περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Η κρίσιμη φράση που κινητοποίησε τις αρχές, φαίνεται πως ήταν η αναφορά από τον άγνωστο του αριθμού και των στοιχείων της παγιδευμένης μοτοσυκλέτας, την κλοπή της οποίας από την περιοχή του Γαλατσίου την προηγούμενη ημέρα γνώριζε ήδη η Αστυνομία.

Ο μηχανισμός που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ωρολογιακός (η έκρηξη έγινε μόλις δύο λεπτά μετά τη λήξη της 40λεπτης προθεσμίας που είχε δώσει ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του), ήταν τοποθετημένος στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας και περιείχε μεγάλη ποσότητα του ισχυρού εκρηκτικού Anfo και της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Ο τρόπος προετοιμασίας και εκτέλεσης του χτυπήματος παραπέμπει, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής, στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η οργάνωση, στην τελευταία της προκήρυξη, είχε προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσει σειρα χτυπημάτων μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

apolitistosteki

Δεν υπάρχουν σχόλια: