ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.

Αυτό προκύπτει από επιστολή - αίτημα της Προέδρου του ΔΟΥΚ κ. Ντίνας Παπαστεφάνου που απέστειλε προ ημερών προς το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, που με τη σειρά του διαβίβασε το έγγραφο στους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και ζητά με την ευθύνη των Διευθυντών των δημοτικών σχολείων της πόλης να συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής, προκειμένου να εφοδιαστούν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, που με τη σειρά του τα διανέμει δωρεάν στους άπορους και αναξιοπαθούντες της πόλης.

Ειδικότερα με το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης το οποίο κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές - ντριες των Δημοτικών Σχολείων και στις προϊστάμενες - νους των Νηπιαγωγείων του Νομού Μαγνησίας, ζητείται η ενεργή και πολύτιμη συνεργασία τους με τους γονείς, προκειμένου, όπως τονίζει, να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια συγκέντρωσης τυποποιημένων τροφίμων που στόχο έχει τη στήριξη και συμπαράσταση προς τους συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.
Η συγκέντρωση των τροφίμων, όπως προσθέτει στο έγγραφό του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, θα γίνει από το Διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας, ενώ τη μεταφορά τους θα την αναλάβει ο Δήμος Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων μπορούν να απευθύνονται στην κ. Τζένη Παρισάκη στα τηλέφωνα 24210 55156, 24210 29908 και 6936647639.
Το έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως προαναφέρθηκε, προήλθε μετά από έγγραφο αίτημα που έστειλε προ 15νθημέρου η Πρόεδρος του ΔΟΥΚ κ. Ντίνα Παπαστεφάνου και στο οποίο σημειώνονταν τα ακόλουθα:
«Ο Δήμος Βόλου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο με στόχο τη στήριξη και συμπαράσταση συμπολιτών μας που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης ιδιαίτερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα του σε οικογένειες με σοβαρά και κοινωνικά προβλήματα ύστερα από αξιολόγηση και παραπομπή από την κοινωνική μας υπηρεσία.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας υπολογίζουμε ότι σε μηνιαία βάση θα εξυπηρετούνται πάνω από 500 άτομα από τη συγκεκριμένη προσφορά. Παρακαλούμε για τη δική σας συνεργασία, καταλήγει η κ. Παπαστεφάνου, στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Βόλου για τον περιορισμό της ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης από την οποία κινδυνεύουν πολλοί συμπολίτες μας με τη συμμετοχή σας στον εφοδιασμό του Παντοπωλείου σε τρόφιμα και ειδικότερα στα παρακάτω είδη: Καφέδες, ζάχαρη, μαρμελάδες, γάλα (εβαπορέ), αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, χαρτικά, απορρυπαντικά κα άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: