ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΒΟΛΟΣ: Απεργία, περισσότεροι αλλά….!

http://ergatis.wordpress.com

Μαζική πορεία από τη πλατεία Ελευθερίας περίπου 2500-3000 κόσμος. Δεν έγιναν ομιλίες καθώς συνθήματα εμπόδισαν τους “εξεγερμένους του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ” να μιλήσουν, η πορεία ξεκίνησε χωρίς πολλά-πολλά.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης είχε ορίσει προσυγκέντρωση στη Νομαρχία σε αντίθεση με όσους επιθυμούσαν ”συντονισμό και ανεξάρτητες προσυγκεντρώσεις και φιλόδοξες συνεντεύξεις” αλλά στο τέλος έδωσαν ένα ραντεβού ως συνήθως. Το πανό της Πρωτοβουλίας έμεινε προς το τέλος του ένα τρίτου της πορείας με αρκετό κόσμο, όπως και τα ελάχιστα πανό που υπήρχαν στη πορεία, ένδειξη της έλλειψης εργατικής συγκρότησης.

Δυστυχώς από αφέλεια (;) η πορεία δεν πέρασε από τα γραφεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αν και η σχετική απόσταση είναι ελάχιστα δεκάδες μέτρα.

Eργαζόμενοι στη κεφαλή της πορείας (της ΚΟΝΤΙ σύμφωνα με το indy) θέλησαν να στρέψουν τη πορεία προς τα εκεί, αλλά οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρέθηκαν στη κεφαλή της πορείας (τί γύρευαν εκεί?) υποχώρησαν (!) στις πιέσεις πασόκων (!) συνδικαλιστών της τοπικής ΕΛΜΕ (καμιά 30αριά), σέρνοντας όλη τη πορεία προς Καρτάλη. Οι πασόκοι συνδικαλιστές είχαν σχεδόν αποτρέψει τη διαδικασία συντονισμού σε προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση όταν η ΕΛΜΕ είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή, επικαλούμενοι διαδικασίες, ρόλους κλπ δηλαδή ότι απορρίπτει η σημερινή έκθρυμη κοινωνική κατάσταση.

Η Πρωτοβουλία αν και είχε τη δυνατότητα να σπάσει τη πορεία προς τα γραφεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν το έκανε εκτιμώντας ότι το μπλοκ της δεν ήταν αρκετά συντεταγμένο και ήταν σχετικά αργά να στρέψει τη πορεία προς τα εκεί, αν και αυτό είχε επαναληφθεί σε προηγούμενη συγκέντρωση όπου οι εργατοπατέρες και η παρέα τους βρέθηκαν να περιμένουν στην Καρτάλη.

Πιθανότατα αυτό ήταν λάθος, καθώς όλη η πορεία αφέθηκε ελέω θεού και χωρίς κανένα πρόγραμμα. Εμπόδιο σε αυτή τη κατάσταση υπήρξε ο “επιχειρούμενος συντονισμός” των προηγούμενων ημερών που αποδείχτηκε αποσυντονισμός και πολιτική υποχώρηση.

Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία κι από εκεί στη πλ. Ελευθερίας.

Περισσότεροι, αλλά…..


ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ:

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ...???

-ΔΥΝΑΜΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Α/Α ΜΠΛΟΚ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...KAI ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΛΜΟ...ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΜΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ...ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ...ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ) ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤ` ΑΦΕΝΤΙΚΑ...

-ΤΑ 2000-2500 ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ`ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ.

-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΛΑ'ΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ...ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

-ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝ` ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: