ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Πραγματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι απλά τρομοκρατεί με την πολιτική της τον κόσμο της εργασίας, όχι μόνο κατεβάζει στο δρόμο τις ορδές των ΜΑΤ-Ασφαλιτών-ΔΙΑΣ και τις υδροφόρες αντιμετωπίζοντας με δολοφονικές διαθέσεις τους διαδηλωτές, αλλά φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη να εντάξει και τον στρατό στα σχέδια καταστολής του κινήματος, όπως προβλέπει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Στο Έβρο, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης κυβερνητικής επιχείρησης διαμόρφωσης κλίματος και καλλιέργειας αντίληψης εσωτερικού εχθρού-λαού, στους φαντάρους και στο μόνιμο προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Σουφλί, η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μπήκε σε κατάσταση επιφυλακής, δόθηκαν διαταγές που έκαναν λόγο για αυξημένη επαγρύπνηση και οι αξιωματικοί επέστησαν την προσοχή στους σκοπούς, καλώντας τους να έχουν κουμπωμένη τελαμώνα στην σκοπιά!!!
Προς τι όμως όλα αυτά τα Πολεμικά Μέτρα;
Επειδή, θα γίνονταν διαδήλωση 200 αγωνιστών ενάντια στην παρουσία της FRONTEX και στην άθλια, απάνθρωπη, βάρβαρη μεταχείριση των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες.
Η κινητοποίηση που άρχισε από τη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή συναγωνιστών της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ-Α/Κ γρήγορα αντιμετώπισε την άρνηση του Αστυνομικού Διευθυντή Θράκης στο αίτημα να μπει αντιπροσωπεία μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών για να δει την κατάσταση που επικρατεί. Μετά από πολιτικές πιέσεις υποχώρησε και συμφωνήθηκε η είσοδος 10μελους αντιπροσωπείας. Ταυτόχρονα, τους 200 ειρηνικούς διαδηλωτές περίμεναν στο αστυνομοκρατούμενο Σουφλί περίμεναν 5 κλούβες της αστυνομίας ενώ η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είχε τεθεί σε Επιφυλακή!
Μα τόσο πολύ φοβάται η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον εχθρό λαό;
Όταν τελικά οι διαδηλωτές έφτασαν στην Ορεστιάδα και προσέγγισαν το στρατόπεδο κράτησης των μεταναστών που βρίσκεται στο Φυλάκιο Έβρου, ανακάλυψαν ότι τους περίμεναν πολυπληθείς ομάδες πάνοπλων αστυνομικών, με τα γκλομπ, τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα δακρυγόνα ανά χείρας!
Τελικά και με άλλες διαβουλεύσεις μπήκε μια 15μελης ομάδα αποτελούμενη από δικηγόρους και γιατρούς, που είχε μαζί της αρκετές σακούλες με ρούχα, κουβέρτες, φάρμακα, τηλεκάρτες και άλλα πολλά. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές εξέφραζαν την Αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την καταδίκη τους για την αυταρχική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε. με συνθήματα: “οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι”, “η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών είναι το σφαγείο των καπιταλιστών”, “το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”, “no borders, no nations stop the exportations”, “άσυλο και λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά”, “freedom” και άλλα πολλά.
Το πιο όμορφο στιγμιότυπο, που έκανε τους συναγωνιστές να φωνάζουν ακόμα πιο δυνατά για να δώσουν κουράγιο στους έγκλειστους μετανάστες ήταν «τα κρεμασμένα από ένα παράθυρο, που είναι και το μόνο παράθυρο που βλέπει στο δρόμο, χέρια πολλών μικρών παιδιών από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής να φωνάζουν “we want freedom” και “λευτεριά” και να σφίγγουν την γροθιά τους»!
Μετά από αρκετή ώρα βγήκε η αντιπροσωπεία που μετέφερε μια απελπιστική κατάσταση από μέσα, όπως ότι οι ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ζουν σ’ ένα κελί με λερωμένες κουβέρτες και λερωμένα σεντόνια, τρώνε μια φορά την ημέρα ξηρά τροφή (όπως σάντουιτς), υπάρχει για 400 άτομα ένας γιατρός για ένα 8ωρο μόνο!!! Ακόμη, ότι δεν προαυλίζονται ποτέ, δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη από είδη καθαριότητας και φάρμακα, ούτε καν για το πυρετό και τον πονόδοντο.
Επίσης οι δικηγόροι είπαν ότι οι αστυνομικοί προσπαθούν να τιμωρήσουν όσους κάνουν αίτηση για άσυλο κρατώντας τους μέχρι και 3 μήνες χωρίς να τους δώσουν καμία εξήγηση γιατί το κάνουν αυτό και όσους δεν κάνουν τους αφήνουν ελεύθερους μετά από 4-5 μέρες με το χαρτί των 30ημερων.Ειναι δηλαδή ένας τρόπος τιμωρίας για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες να μην κάνουν αίτηση ασύλου. Ακόμα, αλλάζουν το τόπο καταγωγής πολλών μεταναστών από μέρη όπως την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν σε χώρες που συνορεύουν με την Τουρκία όπως Συρία, Ιράκ ώστε να μπορούν να τους απελάσουν άμεσα προς την Τουρκία, αφού με το σύμφωνο Ελλάδας-Τουρκίας, η τουρκική πλευρά συναινεί για επανεισδοχή μεταναστών που βγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και εδάφη.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στην πόλη της Ορεστιάδας με πορεία στους δρόμους της πόλης. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας, όπου από τη μεριά της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει πιο μαχητική συνέχεια του αγώνα με βασικό στόχο «όχι μόνο για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των εγκλείστων μεταναστών, αλλά για να καταργηθούν τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ικανοποιηθούν όλα τα δικαιώματα των μεταναστών».
Το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αποτελέσει βασικό επίδικο του εργατικού κινήματος και της συνολικής πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των σκληρών αντεργατικών μέτρων, της βίαιης καταστολής του κινήματος, της συμμετοχής του ελληνικούς στρατού σε δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: