ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Υπέκυψε στα τραύματά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
Άβι Κοέν
Έφυγε από τη ζωή ο Άβι Κοέν, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει ποτέ ο Ισραήλ. Ο 54χρονος Κοέν χτύπησε με τη μηχανή του στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά την Τρίτη υπέκυψε στα τραύματά του, με τη διάγνωση να κάνει λόγο για εγκεφαλική αιμορραγία.





Ο Κοέν ήταν ο πρώτος Ισραηλινός που έπαιξε ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη μετεγγραφή του από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Λίβερπουλ, το καλοκαίρι του 1979, να κοστίζει στον αγγλικό σύλλογο 200.000 λίρες, ποσό υπερβολικά μεγάλο για την εποχή. Στα δύο χρόνια που έμεινε στο λιμάνι του Μέρσεϊσαϊντ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο Σούπερ Καπ αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1981. Ωστόσο, έστρεψε εναντίον του τα ισραηλινά ΜΜΕ αφού αγωνίστηκε στο Γιομ Κιπούρ του 1980 κόντρα στη Σαουθάμπτον, μία μέρα που βάσει της εβραϊκής θρησκείας απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία.

Με την εθνική ομάδα του Ισραήλ αγωνίστηκε 51 φορές και πέτυχε 3 γκολ. Ο γιος του, Ταμίρ, αγωνίζεται στη Μπόλτον (ως μέσος και όχι ως αμυντικός σαν τον πατέρα του). Μάλιστα, στις 26 Δεκεμβρίου ο Γιόχαν Ελμάντερ, συμπαίκτης του Ταμίρ Κοέν, αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ουεστ Μπρομ σηκώνοντας μία φανέλα της Μπόλτον που έγραφε: “Γίνε γρήγορα καλά Άβι Κοέν”.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Άβι Κοέν ήταν πρόεδρος της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: