ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Κόβουν τη θέρμανση σε δύο σχολεία

Κόβουν τη θέρμανση σε δύο σχολεία

«Εάν δεν εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί σας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διακοπή της παροχής του φυσικού αερίου». Η φράση αυτή ακούστηκε την Πέμπτη το πρωί, όταν ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου. Οι φόβοι των γονιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας επαληθεύτηκαν, καθώς γνώριζαν πως οι οφειλές προς της εταιρία που παρέχει φυσικό αέριο αγγίζουν τις 8.650 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ν. Ιωνίας φαίνεται πως γυρνάει την πλάτη στους 100 και πλέον μαθητές του 4ου Γυμνασίου αλλά και του ΕΕΕΕΚ που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο.

Θα ξυλιάσουν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Μουσικού Σχολείου.
Την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας δέχτηκε τηλέφωνο από την εταιρία του φυσικού αερίου και ο υπεύθυνος τον πληροφόρησε πως άμεσα θα προχωρήσουν σε διακοπή της παροχής καθώς τα χρέη είναι σημαντικά.
Αμέσως μετά το τηλεφώνημα αυτό αναστατώθηκε όλη η σχολική κοινότητα. Το γεγονός αυτό όμως δεν έχει συμβεί πρώτη φορά. Στις αρχές Οκτωβρίου η εταιρία είχε διακόψει την παροχή του φυσικού αερίου, ασκώντας πίεση για να λάβει τα χρήματά της και τα παιδιά κυριολεκτικά είχαν μελανιάσει από το κρύο.
Οι οφειλές της σχολικής επιτροπής προς την εταιρία παροχής του φυσικού αερίου φτάνουν τις 8.650 ευρώ, ενώ ενήμερος για την κατάσταση από τις αρχές Οκτωβρίου είναι ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση στο πρόβλημα παρά τις οχλήσεις των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών.
Απαράδεκτη χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών ΑμεΑ κ. Ράνια Καρανικόλα, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν να παρακαλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για τα αυτονόητα.
Η ίδια σημείωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση κωφεύει και πως το θέμα θα πρέπει να λυθεί πριν τα παιδιά «ξυλιάσουν» από το κρύο.
Στο ΕΕΕΕΚ φοιτούν 45 μαθητές με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παραμείνουν στο σχολείο εάν δεν υπάρχει θέρμανση.


Η Διεύθυνση και οι γονείς του σχολείου είχαν προτείνει να καλύπτεται από τον Δήμο Ν. Ιωνίας το κόστος του φυσικού αερίου, το οποίο για τη σχολική επιτροπή είναι δυσβάσταχτο, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Η σχολική επιτροπή για την περσινή χρονιά έλαβε μόλις 2.000 ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν μιας και οι οφειλές είναι πολλές, τόσο προς τις ΔΕΚΟ όσο και προς βιβλιοπωλεία και άλλους φορείς.
Πρόβλημα όμως δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ αλλά και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει κλίμα έντασης αλλά και απογοήτευσης για την εξέλιξη αυτή, ενώ φωνές επισημαίνουν πως οι συνθήκες αυτές δεν θυμίζουν σύγχρονα σχολεία.
Άμεση απαίτηση όλων είναι να πληρωθούν οι οφειλές προς την εταιρία παροχής του φυσικού αερίου, αλλιώς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα για τους μαθητές τους.

http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: