ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Που αποσκοπεί αυτή η πολεμική του ΚΚΕ;

Καθημερινά μέσα απ΄ τις στήλες του «Ριζοσπάστη» εντείνεται η πολεμική του ΚΚΕ απέναντι σε άλλες συλλογικότητες της αριστεράς και κύρια στην ΚΟΕ και την Ανταρσύα.

Ένα μικρό δείγμα από το σημερινό φύλλο του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ: «Ταυτόχρονα, η κριτική τους στο ΚΚΕ για το Δεκέμβρη του 2008 δείχνει ότι καλούν σε πολιτικό αγώνα για έναν καλύτερο καπιταλισμό, με κίνημα "εξέγερσης" τύπου Δεκέμβρη, δηλαδή με το κίνημα της κουκούλας, της σπασμένης βιτρίνας, της εφόδου στα αστυνομικά τμήματα, για εξυγίανση του αστικού πολιτικού συστήματος, για εξυγίανση του καπιταλισμού, για "απελευθέρωση του έθνους" από την τρόικα. … Τέτοιες ενέργειες δεν ενοχλούν στο ελάχιστο το αστικό πολιτικό σύστημα, αντίθετα είναι συμπλήρωμά του. Καλούν σε ένα κίνημα σε αντιπαράθεση με το εργατικό, με τις συγκεκριμένες μορφές που χρησιμοποιούνται από κράτος και παρακράτος για να στήνονται προβοκάτσιες, σαν και αυτό που η ΚΟΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βάφτισαν "εξέγερση".
Ανάλογο σκηνικό ήταν στημένο και στην πρόσφατη απεργία με ασφαλίτες και κουκουλοφόρους. Τι επιδιώκουν; Να παγιδεύσουν το κίνημα σε παραπλανητικούς στόχους (φταίνε οι 300, να πάει κάποιος φυλακή, φταίνε όσοι τα φάγανε, κ.λπ.) και σε μορφές πάλης περιθωριακού χαρακτήρα, με τυφλές αναμετρήσεις. Θέλουν να εκτονώσουν το κίνημα με πράξεις εντυπωσιακές που ταυτόχρονα μπορούν να δράσουν τρομοκρατικά και αποπροσανατολιστικά. Και η αντίληψη για το κίνημα τέτοιων δυνάμεων σαν την ΚΟΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συγκροτούν το αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ μπλοκ, συνθέτουν το έδαφος εμφάνισης ανάλογης δράσης των λεγόμενων αντιεξουσιαστών. Φάνηκε και στην πρόσφατη απεργία. Είναι επικίνδυνοι για την εργατική τάξη και το κίνημά της».

Σίγουρα εντυπωσιάζει η σφοδρότητα με την οποία επιτίθεται το ΚΚΕ στις άλλες αριστερές οργανώσεις και αν η επίθεση έμεινε μόνο σε λεκτικό επίπεδο θα μπορούσε κανείς απλώς να την σχολιάσει. Αν ισχύουν όμως όσα είχε καταγγείλει το ΝΑΡ, ότι δηλαδή τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη Κνίτες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν μέλη των ΕΑΑΚ «με αποτέλεσμα 5 τραυματίες στο νοσοκομείο, ένας με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Δεν θα σχολιάσουμε την στάση του ΚΚΕ στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. (Τότε είχαμε ακούσει από το στόμα της Α. Παπαρήγα την μνημειώδη φράση: «Στη λαϊκή επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι»). Το έχει κάνει σύντροφος σε περασμένη ανάρτησή μας.
Ούτε θα ανακυκλώσουμε όσα γράφτηκαν σε έντυπο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ότι αυτή η τακτική του ΚΚΕ αποσκοπεί να περιχαρακώσει τα μέλη του. Παρόμοια σχόλια για εσωτερικές διεργασίες που υπάρχουν στο εσωτερικό το ΚΚΕ γράφτηκαν και στον αστικό τύπο με χαρακτηριστικό το κείμενο του Φ. Παπούλια στην «Ελευθεροτυπία» που είχε ερέθισμα την αποχώρηση του Αλέκου Χαλβατζή από το ΚΚΕ.

Σ’ αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε, αφού είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και πιθανόν την επομένη βδομάδα να δει την δημοσιότητα ένα ενυπόγραφο κείμενο που αναφέρετε στα δρώμενα στον χώρο της αριστεράς.

Προς το παρόν ρωτάμε: Είναι δυνατόν όμως να απευθύνεται ο «Ριζοσπάστης» σε αριστερές δυνάμεις που έχουν ως αναφορά την κομμουνιστική προοπτική και να τις χαρακτηρίζει «επικίνδυνες για την εργατική τάξη και το κίνημα της»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: