ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ` ΤΑ ΚΕΛΙΑ-Κρατούμενοι σε απεργία πείνας

Σε κατάσταση έκρηξης βρίσκονται οι φυλακές, καθώς μετά την αποχή συσσιτίου που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται, τώρα 543 κρατούμενοι δηλώνουν ότι αρχίζουν απεργία πείνας, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς 543 κρατούμενοι δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.

Η αποχή από το συσσίτιο των φυλακών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα σε 14 από τα συνολικά 33 καταστήματα κράτησης, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υπερπληθυσμό των φυλακών, την ελλιπή περίθαλψη και το καθεστώς χορήγησης αδειών, ενώ οι φυλακισμένοι διεκδικούν παράλληλα με τον τρόπο αυτό, μείωση των ποινών και εναλλακτικούς θεσμούς έκτισή τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές όλης της χώρας πάνω από 12.100 άτομα, με τους 6.900 - δηλαδή το 55% - να είναι αλλοδαποί.

Το βασικότερο όμως πρόβλημα που πυροδότησε τις αντιδράσεις των κρατουμένων είναι η συμφόρηση των φυλακών, καθώς σε ένα χώρο μόλις λίγων τετραγωνικών μέτρων, υποχρεούνται σήμερα να συμβιώνουν 4 διαφορετικοί άνθρωποι.

Όπως άλλωστε σημείωσε ο κ. Μπρακουμάτσος , «το 60% των υποθέσεων που φτάνουν στα δικαστήρια θα μπορούσαν να λυθούν με άλλο τρόπο» και πρόσθεσε ότι οι 2. 000 περίπου καταδίκες είναι για απλές παραβάσεις.

Ζητούμενο αποτελεί πλέον και η δημιουργία ενός συστήματος περισσότερο αποκαταστατικού παρά τιμωρητικού.

«Τα 2/3 αυτών που αποφυλακίζονται επιστρέφουν στη φυλακή, γιατί το μόνο που έχουν μάθει είναι πώς να συμβιώνουν με τις αρετές της. Πρέπει να γίνει γενναία μεταρρύθμιση με τολμηρές λύσεις κοινωνικής επανένταξης», τόνισε σήμερα ο δικηγόρος -διδάκτορας εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, προτείνοντας μεταξύ άλλων τον διαχωρισμό κρατουμένων και την ίση μεταχείριση στις φυλακές.

Επίσκεψη διακομματικής Επιτροπής στις φυλακές

Επισκέψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, προκειμένου να έχει άμεση αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, καθώς και για επιτόπια ανίχνευση των συνθηκών διαβίωσής τους, ανέλαβε η αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Λιντζέρης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Πανούση, να επισκεφθούν οι βουλευτές, σε πρώτη φάση, τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και άλλα σωφρονιστικά καταστήματα με κρατούμενους ανήλικους και νεαρούς καθώς και αγροτική φυλακή.

Ο διαχωρισμός των κρατουμένων ανάλογα με την παραβατική τους συμπεριφορά, και η μέριμνα για επανένταξη τους ήταν τα θέματα που όλοι, βουλευτές και αρμόδιοι, συμφώνησαν ότι πρέπει κυρίως η πολιτεία να εστιάσει την προσοχή της.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συντονιστεί με τίποτα. Πώς συντονίζονται 33 σωφρονιστικά καταστήματα και εξεγείρονται ταυτόχρονα; Αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση του κ Πανούση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να σταματήσει να βλέπει πάντα τα πράγματα με θεωρητική ματιά, προτείνοντας «να δημιουργηθεί μια πειραματική φυλακή πρότυπο, που θα λειτουργήσει κάτω από συγκεκριμένους όρους, για να μετρήσουμε μετά από ένα χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα λειτουργίας της.

Έμφαση στην μέριμνα για επανένταξη των αποφυλακισμένων έδωσε η Μαρία Τσάμη, που μίλησε εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για «ανάγκη ομπρέλας προστασίας τους ώστε να γίνουν χρήσιμοι στη κοινωνία».

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ...........ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

ΘΑ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ...??? ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ...??? ΦΤΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥ ΣΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: