ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΠΡΟΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ!


Ουρά περιμένουν στα μαιευτήρια της Ισπανίας οι έγκυες, ασκούν μάλιστα ασφυκτική πίεση στους γυναικολόγους να τις ετοιμάσουν για γέννα απαραίτητα πριν από την 1η Ιανουαρίου.

Αλλοτε... κρατούσαν την αναπνοή τους για να γεννήσουν με την έλευση του νέου έτους και να νιώσουν την υπερηφάνεια του πρώτου παιδιού της φρέσκιας χρονιάς, φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο λόγος είναι ότι το πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης κατάπιε και το ειδικό επίδομα νεογέννητου παιδιού, ύψους 2.500 ευρώ.

Ρεπορτάζ στις ισπανικές και άλλες εφημερίδες επιβεβαιώνουν ότι πολλές έγκυες που είναι κοντά στον τοκετό, έστω και σε απόσταση μήνα, ούτε λίγο ούτε πολύ παρακαλάνε τους γιατρούς τους να τις βοηθήσουν να γεννήσουν. Για τις γυναίκες φυσικά που θα φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με καισαρική, ούτε λόγος. Εχουν κανονισμένα ραντεβού ώς και την Παρασκευή το βράδυ. Στους φυσιολογικούς τοκετούς όμως, όταν οι μαιευτήρες είναι απρόθυμοι, οι γυναίκες καταφεύγουν σε παραδοσιακούς τρόπους επιτάχυνσης της έλευσης του μωρού: περπατούν μία ώρα την ημέρα, κάνουν σεξ, τρώνε πικάντικα φαγητά και πίνουν ζεστή σοκολάτα ή γάλα με κανέλα. Ζουν έτσι με την ελπίδα ότι θα είναι από τις τυχερές που θα προλάβουν να πάρουν την επιταγή.
Ε.ΒΑΤ. (Πηγές: www.lastampa.it, Le Monde)
prezatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: