ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Θα πάτε διακοπές τα Χριστούγεννα; Υπάρχουν προσφορές

Θα πάτε διακοπές τα Χριστούγεννα; Υπάρχουν προσφορές


Λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αργιών, τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι , κάνουν λόγο για πτώση στον τουρισμό κατά 20%.

Παράλληλα, οι προσφορές για τα πακέτα διακοπών έχουν γίνει αρκετά ελκυστικές, χωρίς όμως να έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους επιχειρηματίες .

Αν και όπως εξηγούν «ο καιρός την τελευταία εβδομάδα έχει βοηθήσει», παραμένουν με την αγωνία της τελευταίας στιγμής αφού βλέπουν πως η γενική πληρότητα των πλέον δημοφιλών προορισμών δεν ξεπερνάει το 65%.

Ο κ. Σίμος Παπαηλίας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, αναφέρει πως η γενική πτώση του τζίρου των πρακτορείων ,πρόκειται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως εξηγεί, παρόλο που οι τιμές για τα ταξίδια σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό έχουν πέσει κατά 15%, δεν υπάρχει η ζήτηση που υπήρχε πέρυσι.

«Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων έχουν πέσει πάρα πολύ. Σας δίνω παράδειγμα,4ημέρες Πάργα ,350 ευρώ και 4 ημέρες Ήπειρο, 170 ευρώ με όλα πληρωμένα» αναφέρει. «Αυτές οι προσφορές είναι για τα Χριστούγεννα, αλλά η ζήτηση δεν είναι αυτή που περιμέναμε» τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο Πήλιο η κατάσταση αν και φαίνεται να είναι λίγο καλύτερη, εκ τούτοις προβλημαγτίζει.Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο ίδιος κάνει λόγο για άδεια δωμάτια και σύντομες διαμονές.

« Οι κρατήσεις δεν είναι μόνο ότι είναι λίγες, αλλά είναι και για λίγες ημέρες» εξηγεί. « Αυτό σημαίνει ότι η πτώση πρόκειται να ξεπεράσει το 30%. Λίγες ημέρες, σημαίνει λιγότερος τζίρος» προσθέτει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα μικρότερα καταλύματα, δηλαδή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα μικρά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Τσακίρη, πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μιλώντας αναφέρει πως η γενική πτώση μπορεί να κινηθεί και πάνω από το 20%. Συγκεκριμένα σε Καρπενήσι, Καλάβρυτα και Αράχοβα, η τουριστική κίνηση είναι αισθητά πεσμένη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον κατά 20%.

« Ο Έλληνας φέτος τα Χριστούγεννα, θα ξοδέψει 30% λιγότερα χρήματα για να πάει διακοπές» επισημαίνει ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Για τον ίδιο βασική αιτία δεν είναι παρά η οικονομική κρίση. « Η εκτίμηση μέχρι στιγμής ,είναι ότι οι διακοπές θα κινηθούν περισσότερο οικογενειακά και σε φθηνούς προορισμούς σε σχέση με πέρυσι» αναφέρει.
Όσον αφορά τις τιμές στα ξενοδοχεία, ο κ. Ανδρεάδης κάνει λόγο για μειώσεις που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και το 30%
Δείτε περισσότερα στο tour-greece.net


http://www.ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: