ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΙ


Κόκκινη κάρτα από το Ανώτατο συμβούλιο Εργασίας προς την εταιρία της ΚΟΝΤΙ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει το πλάνο ομαδικών απολύσεων που είχε υποβάλει η εταιρία στο Υπουργείο Εργασίας.


Από την Παρασκευή το απόγευμα, οπότε και έγινε γνωστό ότι χθες θα συνεδρίαζε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, σήμανε συναγερμός στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο σωματείο.
Χθες στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας παρέστησαν σύσσωμο το σωματείο και εκ μέρους του ΕΚΒ ο πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος.
Η εταιρία που είχε υποβάλει το σχέδιο, επανέλαβε τις εκτιμήσεις της ότι για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους λειτουργίας και συρρίκνωση του προσωπικού.
Η πλευρά ωστόσο των εργαζομένων και του ΕΚΒ επισημαίνει ότι και πάλι δεν υπήρχε συγκεκριμένη βάση οικονομικών στοιχείων που να αποδεικνύει ότι τίθεται θέμα βιωσιμότητας, με αποτέλεσμα το σωματείο να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί απολύσεις ή το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.
Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας θα ανακοινωθεί σε δύο ημέρες,, ωστόσο οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι προτάσεις τους θα τύχουν αποδοχής και τελικά δεν θα δοθεί το πράσινο φως για τις ομαδικές απολύσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η εταιρία φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε «δραστικά μέτρα» και αυτό διαφαίνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το τελευταίο έγγραφο που ενεχείρησε προς το σωματείο με το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων ή θα επανέλθει σε ομαδικές απολύσεις ή θα αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου.
Πηγές της ΓΣΕΕ εκτιμούσαν χθες ότι ενδεχομένως ο Γαλλικός Όμιλος και ανάλογα με την απόφαση του Συμβουλίου Εργασίας θα αναδιπλωθεί και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, γι’ αυτό και κοινοποίησε τους ειδικότερους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής προτεινόμενου προγράμματος εθελουσίας εξόδου, προκειμένου να μειωθεί δραστικά το προσωπικό της.
Η συμμετοχή του προσωπικού στο πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων είναι προαιρετική. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει όλο το προσωπικό που ασχολείται στην εταιρία με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στην εταιρία να αποφασίσει κατά την κρίση της λόγω μη ικανού αριθμού υποβληθέντων συμμετοχών, να μη μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και να προχωρήσει σε άλλες λύσεις.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: